Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2018 » Апрель » 5 » 17:19:50

Володимир Ширма ознайомився з життям громад Романівщини. ФОТОРЕПОРТАЖ

05.04.2018, 17:19:50 3198 1 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Володимир Ширма ознайомився з життям громад Романівщини. ФОТОРЕПОРТАЖ

Як працює одне з кращих сільськогосподарських підприємств Романівського району та якими умовами забезпечені підопічні комунальної установи «Романівський дитячий будинок-інтернат» вивчав під час робочої поїздки 4 квітня голова обласної ради Володимир Ширма.

 У закладі на повному утриманні перебуває 81 вихованець, у тому числі 4 дітей, позбавлених батьківського піклування. Тут проживають виключно хлопчики. Це діти з інвалідністю від 4 до 18 років та особи з інвалідністю віком до 35 років з порушенням фізичного розвитку та психічними розладами. При будинку-інтернаті функціонує молодіжне відділення.

Голова обласної ради ознайомився з матеріально – технічною базою закладу, оглянув  їдальню, кухню, палати, в яких проживають підопічні, пральні, санітарні кімнати, медичний пункт, - повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради.

Зазначимо, що за останні роки у закладі проведено реконструкцію приміщення денного перебування дітей, капітальний ремонт спального корпусу, відремонтовано опалювальну систему та покрівлю, встановлено автоматичну систему вентиляції.

Установа тісно співпрацює з благодійним фондом «Місія в Україну». Саме цього дня так співпало, що представники фонду знаходились в інтернаті, тож Володимир Ширма мав нагоду поспілкуватись із благодійниками.

Разом із головою Романівської районної ради Олександром Кондратюком, головою райдержадміністрації Олексієм Капінусом та депутатом обласної ради Євгеном Ходаком оглянули хід внутрішніх ремонтних робіт в опорному навчальному закладі Романівська гімназія. Після чого було оглянуто місцевий довгобуд - новий корпус Романівської ЦРЛ.

«Те що роботи потрібно завершувати – це беззаперечний факт. Але потрібно дуже добре подумати як це приміщення в майбутньому використовувати раціонально», - підсумував Володимир Ширма.

Перлиною Романівського району є сільськогосподарське підприємство ТОВ «Камінське» (с. Камінь), основний вид діяльності якого - вирощування зернових, технічних та кормових культур, тваринництво.

Керівник підприємства, депутат Романівської районної ради Олег Грищук показав голові обласної ради свою гордість – тракторний парк, новий корівник, в якому велика рогата худоба буде утримуватись за європейською технологією «вільного перебування». Це значить, за словами Олега Грищука, що тварини самі "планують" свій день: коли доїтись, коли їсти, коли відпочивати.

Керівник ТОВ «Камінське» не стоїть осторонь життя  громади: діти в місцевій школі на 100% забезпечені харчуванням за рахунок підприємства.
















































Тэги: Романов, жизнь, Хозяйство фермерское, Житомирщина, ОТГ

Схожі новини:


Комментариев: 1
Berserk80
1 Che (Berserk80)   • 10:34:48, 06.04.2018 [Материал]

Душевно так. Как будто год сейчас 80-й, Читаешь газету "Правда", про то как любимый Леонид Ильич поздравил доярок села Нижнее Закупыркино с большими надоями и высоким урожаем хрена.
Оголошення на ЖЖ інфо: