Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Спорт і Здоров'я » 2018 » Май » 7 » 09:02:51

ФК «Полісся» поступився в принциповому матчі, граючи у більшості. ВІДЕО

07.05.2018, 09:09:06 2565 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
ФК «Полісся» поступився в принциповому матчі, граючи у більшості. ВІДЕО

В цьому чемпіонаті «Нива» двічі обігрувала «Полісся» – 4:0 і 2:0. Тому житомиряни, зрозуміло, прагнули реваншуватися. Ресурс і потенціал на це був, адже клуб значно підсилився в міжсезоння і навесні демонструє непогані результати.

На старті матчу «Полісся» почало одразу тиснути на ворота Ниви. Вже на 5-й хвилині Вадим Бовтрук (півзахисник, орендований у «Десні»,який в 2009 – 2011 роках виступав у складі вінницької «Ниви») небезпечно увірвався у карний майданчик, але захисникам вдалося впоратися. Через хвилину нивівець Дмитро Гарванко спромігся зняти у суперника м’яча з ноги вже у воротарському майданчику. А на 8-й хвилині гравець «Полісся» Сергій Дячук пробив вище воріт метрів з шести.

Ці епізоди налаштували на добрий лад ультрас із Житомира. Вони почали перегукуватися із вінницькими фанами: «Слава Україні! Героям Слава»! Це додало матчу певної дружньої атмосфери.

Після тривожного початку вінничанам на деякий період вдалося відсунути гру від своїх воріт. Але вони, як і раніше, практично нічого не створювали попереду. У той же час «Полісся» продовжувало комбінувати і організовувати разючі контратаки і атаки, немов грало на власному полі. На 28-й хвилині Бовтрук вискакував на побачення із голкіпером, але суддя зафіксував офсайд. Непогано діяв вінницький воротар, особливо на виходах. А роботи у нього не бракувало!

На 35-й хвилині вінничанин Олександр Дударенко намагався відібрати м’яча у суперника, який проходив по центру до карного майданчику. Трохи зачепив опонента. Суддя ризикнув у досить спірній ситуації показати гравцю другу жовту картку і, зрозуміло, одразу червону. «Холодний душ» для Вінниці. 

На фініші тайму «Полісся» створило одразу чотири гольових момента. Спершу активний Вадим Шаврін промахнувся із 6-ти метрів. Далі – офсайд після виходу віч-на-віч Сергія Дячука. І ще Шаврін двічі поспіль «бомбив» з близької відстані. Здавалося, м’яч просто має залітати у сітку, але «Ниві» поки що щастило.

Після першого тайму у вінницьких вболівальників відчуття було тривожним. Адже житомиряни й так виглядали цікавіше, та й ще цілий тайм грати в чисельній меншості. В перерві навіть виникла дискусія між вінницькими «акулами пера і мікрофона». Сперечалися, чи варто «Ниві» ставити «автобус» і переходити у глухий захист з метою втримати нічию, або ж діяти на зустрічних курсах.

Тайм розпочався з того, що гості почали палити файєри. Одразу, на 52-й хвилині вінницький капітан Ігор Маляренко викотився віч-на-віч з воротарем гостей Максимом Івановим. На жаль, не зміг переграти стража ані з першої спроби, ані після відскоку. Все ж це був, напевно, перший реальний гольовий момент, який додав оптимізму Ниві.

Але житомиряни, як і раніше, постійно створювали «пожежі» в карному майданчику. На 56-й хвилині Кирило Злотар зіграв невпевнено, і Дячук з шести метрів міг переправити ігровий снаряд у сітку «Ниви». На щастя, промахнувся з гострого кута.

Через кілька хвилин небезпечний штрафний біля воріт «Ниви». Шаврін пробив акцентовано і взагалі непогано, але поруч зі штангою.

«Нива» намагалася проводити швидкі контратаки. Хоча все ж складалася думка, що «Полісся» спеціально дає більше свободи господарям, щоб виманити їх на свою половину поля і таким чином спробувати  реалізувати чисельну більшість. Так це було чи не так, але на 67-й хвилині житомиряни все ж буквально заштовхали м’яча у ворота після тривалої атаки. Шаврін завів круглого у сітку буквально з двох метрів, бо оборона не витримала потужного тиску. 0:1!

Часу, щоб врятувати поєдинок, залишалося небагато. Але вінницьки хлопці показали, що у них є характер і «сталевий стрижень». Рятівником вінницького колективу став форвард Павло Федосов. Він залетів у штрафний майданчик, прорвався по центру і був збитий. На 74-й хвилині 11-метровий чітко реалізував штатний майстер стандартів Володимир Савошко. 1:1!

Майже одразу «Нива» ледь не пропустила. Кирило Злотар вийшов за межі карного майданчика, але м’ячем не заволодів. Послідував удар вже у порожні ворота, проте Фортуна в цій грі вчергове була на боці Вінниці.

На 80-й хвилині на поле були вимушені вийти лікарі швидкої допомоги. Вони забрали автора гола Шавріна, який отримав серйозне ушкодження в ігровій ситуації.

На фінішу поєдинку обидва колективи почали нервувати, через що побільшало фолів і, відповідно, суддівських покарань. На 84-й хвилині гравця «Полісся» Ігоря Олексієнко, який вийшов  на заміну, видалили з поля через необов’язкове порушення в центрі поля. Команди залишилися в рівних складах!

«Нива» отримала право на небезпечний штрафний. Його ювелірно виконав Володимир Савошко, залишивши статистом кіпера Максима Іванова. Фантастика – 2:1!

Суддя додав 6 хвилин. За цей час гості встигли організувати кілька непоганих атак. Бовтрук вицілював метрів з 8-и – Кирило Злотар відбив. Згодом він же і отримав гірчичник за затягування часу. Наприкінці гри вперед, до чужих воріт, пішов навіть воротар «Полісся» Максим Іванов. Але це не принесло житомирянам дивідендів.

Прес-служба СФК «Нива»

 
Чемпіонат України з футболу (друга ліга).

«Нива» – «Полісся» – 2:1 (0:0)

Вінниця, Центральний міський стадіон. Глядачів -1750. Температура – 28 градусів. Оцінка поля – 3

Арбітри: головний – Геннадій Серпутько (Одеса), асистенти – Олег Притула (Львівська обл.), Тарас Семанюк (Івано-Франківськ), 4-й арбітр – Павло Кисельов (Жмеринка). Спостерігач арбітражу – Василь Маковій (Чернівці).

«Нива»: Злотар (в) – Музиченко, А. Маляренко (Разуваєв, 90), І. Маляренко (к), Брижчук (Менжега, 40), Савошко (Попов, 89), Хохлов, Дударенко, Федосов (Паламарчук, 86), Калітов, Гарванко.

Запасні: Бабійчук, Осадчий, Гудак.

Полісся: Іванов (в), Гурський, Жовтюк, Алексанов, Шевченко, Лебідь, Дячук (Меркулов, 75), Малей (Олексієнко, 72), Швець, Бовтрук, Шаврін (Демчик, 81).

Запасні: Шевченко (в) – Кузнєцов, Задерецький, Богунов.

Голи: Савошко Володимир – (74, пен.), Савошко Володимир (84) –  Шаврін Вадим (67)

Жовті картки: Дударенко Олександр (16), Савошко Володимир (86), Злотар Кирило (90+2, Разуваєв Олексій (90+6) – Олексієнко Ігор (69), Алексанов Сергій (85)

Червоні картки: Дударенко Олександр (35) – Олексієнко Ігор (79)
 


Тэги: ФК Полесье, футбол, Винница

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: