Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2018 » Октябрь » 18 » 13:38:55

ПАТ «Житомиргаз»: опалювальний сезон в області на межі зриву

18.10.2018, 13:38:55 7239 4 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
ПАТ «Житомиргаз»: опалювальний сезон в області на межі зриву

Через дії ПАТ НАК «Нафтогаз України» та його дочірнього підприємства АТ «Укртрансгаз» нинішній опалювальний сезон не може бути розпочато в штатному режимі. В свою чергу ПАТ «Житомиргаз» (оператор ГРМ) виступає лише як контролюючий орган за споживанням природного газу теплопостачальними підприємствами. 

Про це 17 жовтня на прес-конференції для ЗМІ розповіли представники ПАТ «Житомиргаз» - комерційний директор Лариса Продоус та технічний директор Сергій Колесник.
 

- Станом на сьогоднішній день без розпорядження ПАТ НАК «Нафтогаз України» та його дочірнього підприємства АТ «Укртрансгаз» Оператор ГРМ не може підключити газ наступним споживачам:

-  в/ч 1495 ТОВ;

-  «МАЛИН ЕНЕРГОІНВЕСТ»;

-  КП «Іршанське комунальне підприємство» Іршанської селищної ради.

Усі інші теплопостачальні підприємства мали номінації (заявки на отримання обсягу газу) лише на 17 днів жовтня. 

Для вчасного початку опалювального періоду просимо керівників органів місцевої влади звернутись до Кабінету Міністрів України як єдиного акціонера ПАТ НАК «Нафтогаз України» для отримання від них інформації про споживачів, яким не замовлені постачальником обсяги для їх потреб або відсутні підстави для припинення (обмеження) розподілу (транспортування) природного газу на об’єкти таких споживачів, - говорять у ПАТ «Житомиргаз».
 


Важливо розуміти, що ми (ПАТ «Житомиргаз») не є постачальником газу, а лише оператором ГРМ. Постачальник газу – це компанія ПАТ НАК «Нафтогаз України». 18 жовтня закінчується дія договорів ПАТ НАК «Нафтогаз України».І ми будемо змушені припинити газопостачання усім підприємствам енергетики області.  Для того щоб далі планувати нашу роботу ми повинні отримати номінацію від постачальника, - пояснила ситуацію комерційний директор ПАТ «Житомиргаз» Лариса Продоус.

Її доповнює технічний директор Сергій Колесник: Ситуація в цьому році неординарна та критична. 3 підприємства (це близько 20 тис споживачів) не можуть вчасно розпочати сезон. Теплопостачання необхідно розпочинати, оскільки приблизно у вихідні починається похолодання. Номінація була виділена на 17 днів жовтня. З завтрашнього дня (18 жовтня) ми повинні обмежити газопостачання теплопостачальним підприємствам. 

Пізніше ввечері 17 жовтня за повідомленням інформагенства "Інтерфакс-Україна" стало відомо, що Кабінет Міністрів України продовжив дію спеціальних зобов'язань (PSO) покладених на ПАТ НАК «Нафтогаз України» з продажу природного газу для потреб населення і теплокомуненерго (ТКЕ) за зниженою ціною, яка закінчувалася 18 жовтня, ще на десять днів, до 27 жовтня.

Відповідна постанова з’явилася на сайті «Урядовий портал» увечері, 17 жовтня. 

Як пояснили «Журналу Житомира» у ПАТ «Житомиргаз» станом на зараз усі теплопостачальні організації самовільно та добросовісно припинили споживання природного газу через відсутність на даний момент нових затверджених лімітів природного газу.




Тэги: отопительный сезон, Нефтегаз, Житомиргаз

Схожі новини:


Комментариев: 4
nvvetal
1 Ololo (nvvetal)   • 20:16:08, 18.10.2018 [Материал]

житомиргаз - мразота
vovik-zt
2 Володимир Фролов (vovik-zt)   • 21:51:01, 18.10.2018 [Материал]

Дохера прокладок у нас в сфере газоснабжения! Барыжничество в государственных масштабах до добра не доведет.
Irinalove
3 Ирина Левченко (Irinalove)   • 15:06:36, 19.10.2018 [Материал]

ПАТ Житомиргаз - пишите письма Фирташу, что вы ноете? Никому не интересно!
Танюша
4 Татьяна (Танюша)   • 19:49:00, 21.10.2018 [Материал]

Житомиргаз и иже с ним - вы вымогатели и обманщики!
Оголошення на ЖЖ інфо: