Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2019 » Май » 9 » 08:41:08

Борислав Розенблат: героїчний приклад ветеранів наслідують їхні онуки, які сьогодні захищають Україну     Реклама  

09.05.2019, 08:41:08 5017 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Борислав Розенблат: героїчний приклад ветеранів наслідують їхні онуки, які сьогодні захищають Україну

Майже 50 ветеранів Другої Світової війни у Житомирі відвідали волонтери Фонду родини Розенблат. Вони поспілкувались зі старенькими та передали листівки й подарунки від народного депутата України, засновника Фонду родини Розенблат, Борислава Розенблата.

«З кожним роком тих, хто брав участь у бойових діях Другої Світової війни, стає все менше. Але наша пам'ять про їхній героїзм та опір ворогу не може стертися. Я вдячний кожному з них. Вічна пам'ять загиблим та померлим. Честь і слава – живим», - каже народний депутат України Борислав Розенблат.

Традиційно, 8 травня, у День пам’яті та примирення, представники Фонду відвідали ветеранів Червоної армії та УПА.

«Мені було шістнадцять, допомагала армії. Ніколи не забуду звірства, які ворог приніс на нашу землю. Усе бачила, Житомир у війні. Таке важко забути, усі ці злодіяння», - каже Дроненко Ніна Яківна.

«Тяжко було з дитинства. Мені було 17 років, як я пішов в УПА боротися за Україну. Сьогодні я бажаю усім сучасникам сили, витримки, багато здоров’я і багато розуму. На Сході гинуть наші хлопці, виборюючи, як і ми колись, право на існування незалежної України. Наш ворог не відступить скільки й жити буде, ми це розуміємо», - розповідає ветеран УПА, Степан Линишин

Долучитися до традиційних заходів біля Монумента Вічної Слави багато вже не мають сил та здоров’я, але щиро радіють, що про них пам’ятають.

«Щиро дякую Бориславу Розенблату за увагу. Скільки років поспіль він про нас не забуває. Для нас це важливо», - каже 92-річний ветеран Микола Вендер.

«На українській землі знову війна. Молоді і відважні у перших рядах, борються за свою країну, за справжню перемогу. Героїчний приклад ветеранів наслідують їхні онуки, які зі зброєю в руках на Донбасі відстоюють державний суверенітет та територіальну цілісність України», - каже Борислав Розенблат.

Соціальну акцію «Підтримка ветеранів» Фонд родини Розенблат проводить п’ять років поспіль.

Прес-служба Фонду родини Розенблат
 
















Тэги: день победы, ветераны, фонд родини Розенблат, Житомир

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: