Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2019 » Сентябрь » 3 » 07:55:20

«Мы нужны нашему городу»: деятели искусства Житомира просят власть не выгонять их с Михайловской или обустроить новое место

03.09.2019, 07:55:20 4032 9 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
«Мы нужны нашему городу»: деятели искусства Житомира просят власть не выгонять их с Михайловской или обустроить новое место

В Житомире на углу улиц Михайловской и Лятошинского в течение многих лет действовала импровизированная аллея художников и мастеров ручной работы. После реконструкции улиц эта традиция изменилась и художников все реже можно встретить на главной пешеходной улице Житомира.

По словам житомирянки Оксаны Любченко, власти города прогоняют художников с Михайловской и требуют оформить документы ФОП. Поэтому она предлагает создать в городе новую аллею для деятелей искусства, на которой художники и другие мастера могли бы бесплатно или за символическую плату продавать свои работы.

Соответствующую петицию житомирянка зарегистрировала на сайте горсовета.
 

"Житомир – чудове та цікаве місто, але на жаль, влада Житомира чомусь викорінює одну із найцікавіших туристичних цікавинок, а саме – алею художників та майстрів ручної роботи. У кожному місті України місцева влада опікується, береже та пишається своїми майстрами, та на жаль не в Житомирі. Нас проганяють з вулиць та вимагають документи ФОП, який ми ,майстри, не зможемо відкрити навіть при найбільшому бажанні. Так як фізично просто не встигнемо зробити багато виробів.

Для прикладу в м. Бердичів місце для майстра коштує 9,87грн., у Коростишеві оплату не беруть взагалі, Коростень – символічна плата, Кривий Ріг – безкоштовно, Полтава має власну алею майстрів на головній вулиці – безкоштовно. Західна Україна – осередок майстрів. А про райони і говорити нічого, там на майстрів чекають з нетерпінням, радістю та звісно безкоштовно.

Пропонуємо створити ще одне туристично цікаве місце для житомирян та гостей міста. Створити алею майстрів на людній вулиці Житомира (наприклад Майдан Корольова чи міський парк)та облаштувати скромні але привабливі місця для майстрів і дозволити продавати свої вироби ручної роботи на усі свята, вихідні та деякі будні дні.

Ми – окраса міста, ми цікаві для туристів і гостей міста, ми потрібні нашому місту і готові вносити символічну плату в бюджет нашого чудового Житомира", - говорится в онлайн-петиции.


Подписать онлайн-петицию можно здесь. Чтобы инициативу рассмотрели в мэрии, она должна собрать 300 подписей за 30 дней.

Тэги: аллея, Житомир, художники, петиция

Схожі новини:


Комментариев: 9
Sams2
1 Семенюк Александр (Sams2)   • 08:12:03, 03.09.2019 [Материал]

Это уже действительно традиция, стоят, никому не мешают. Уличные художники есть во многих странах мира. Зачем их трогать...
ANB
2 Alexandr (ANB)   • 09:57:19, 03.09.2019 [Материал]

В цивілізованих суспільствах асфальтують стежки протоптані пішоходами, у нас ''швондери'' їх всіляко перекопують і огороджують... аналогічно і на Михайлівській, щоб вижити ''художників'' зроблять усе можливе бо наша влада несумісна зі здоровим глуздом, і тим паче з мистецттвом, скоріше дозволять торгувати шаурмою і ''тошнотиками'' ніж картинами!
Sams2
4 Семенюк Александр (Sams2)   • 10:11:55, 03.09.2019 [Материал]

Причем распивочные никому не мешают...
Hoakina
3 Марина (Hoakina)   • 10:11:10, 03.09.2019 [Материал]

в більшості країн ЄС вуличні художники не платять податки, це вважається самозайнятістю. Ну і додає туристичного шарму містам. Тільки частина тих, хто стоїть на Михайлівській, не художники, а реалізатори.
Boris
5 Boris (Boris)   • 10:34:57, 03.09.2019 [Материал]

Повністю з Вами згоден, Марино! Художників я думаю на Михайливській вже давно немає, а бариг що продають китайські репродукції там не повинно бути! Хоча можливо це краще ніж продавати лаваш з часником і пиво з таранькою.
pushistik13
6 Пушистик (pushistik13)   • 10:52:20, 03.09.2019 [Материал]

проблему нашли
поделить мехалку на загончики и объявить аукцион.
заодно можно посмотреть кто победит, художники или наливайки
MAS-ter
7 Mast (MAS-ter)   • 12:41:33, 03.09.2019 [Материал]

Как по мне, то цветочники на Небесной Сотни - гараздо большее зло.
vovik-zt
8 Володимир Фролов (vovik-zt)   • 21:24:52, 03.09.2019 [Материал]

Митців навпаки заохочують на пішохідні вулиці, щоб останні мали свій шарм, а не були просто широким тротуаром. Пам'ятаю колись, ще за часів СРСР, з лівого боку філармоніі збирались філателісти, нумезмати, антикварщики і ми малими бігали туди як на виставку.
Cobalt
9 Cobalt (Cobalt)   • 21:25:07, 04.09.2019 [Материал]

Конечно они не Левитаны, не Кандинские и не Левченки, но кому они там мешают???!!!
Оголошення на ЖЖ інфо: