Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Продукти та напої

Напівфабрикати для вегетаріанців: особливості продукції

Автор: Оксана Загороднюк, 20.04.2023, 09:18:50 Напівфабрикати для вегетаріанців: особливості продукції

Вегетаріанство – тип харчування, який передбачає відмову від багатьох продуктів (зокрема, м'ясних та молочних виробів, яєць, меду, морепродуктів). Є багато факторів, які стимулюють перейти людей на такий раціон, але найчастіше це етична та фізіологічна причини.

Напівфабрикати для вегетаріанців: різновиди та особливості

Плануючи перейти на вегетаріанський спосіб харчування, сьогодні всі бажаючі мають великі можливості сформувати повноцінний раціон. Все завдяки тому, що застосування сучасних технологій дозволяє приготувати з продуктів рослинного походження різні смаколики й навіть напівфабрикати. Це ковбасні вироби, рослинні сосиски , рослинні протеїни та напої, солодощі з натуральних компонентів, бакалія та консервація, смачні снеки, соуси та пасти. Крім того, у спеціальних магазинах можна придбати рослинні олії та олії, спеції та корисне какао, замінники цукру.

XzAjvpxLX8RM9KiumQR1w7iBUy6uveiutKKcFE4avuPr8dQS9rix171aFxkV-2GoZkhd9bcdoCMUQBhJH6WwP1IU86-u9oK5pakMxP6FsrMtlgDW

Тим, хто тільки переходитиме на такий тип раціону, складно буде звикнути до відсутності смачних та ароматних безм'ясних страв. Але сосиски та ковбаси з рослинної сировини є досить смачними та виготовляються за спеціальною технологією. У таких стравах велика кількість білка, що є необхідним для організму. Часто за смаком та зовнішнім виглядом вони майже не відрізняються від класичних м'ясних страв, але при цьому м'яса не містять. Основними компонентами найчастіше стають пшениця, соя, горох. Щоб урізноманітнити колір та смак додають гриби, морські водорослі, овочі, рослинну олію, ароматні спеції. Барвник також використовується натуральний – найчастіше це буряк, томати, гірчиця.

Підприємства, що займаються виготовленням ковбас та сосисок на натуральній основі, враховують обов'язкові стандартні вимоги. Так, до складу страв не повинні входити такі компоненти, як мед, м'ясо, молочні продукти та яйця. Не додають і краси та інші компоненти тваринного походження. Не використовується і желатин, який виготовляли з тваринних кісток. Не передбачено додавання хімічних домішок.

Крім рослинних сосисок та ковбас серед найулюбленіших страв у сегменті напівфабрикатів прихильники такого способу життя виділяють:

  • Веган пельмені та вареники – прості та смачні страви, які за смаком та зовнішнім виглядом практично не відрізняються від звичайного формату страв.
  • Паштети – одночасно смачні та корисні, доступні. Можна придбати готовий варіант або ж приготувати самостійно. У спеціальних магазинах найчастіше пропонують овочеві та бобові види, грибні та десертні. Останні можна використовувати як сладке доповнення до ароматних напитків.
  • Супи – оригінальні, ароматні та смачні страви, готові до вживання. Головними компонентами при приготуванні є нут, гриби чечевиця, кокосове молоко, шпинат, горох, кукурудзяна крупа, томати, перець та інші продукти. Такий великий вибір забезпечує різноманітні можливості поєднувати компоненти та насолоджуватися різними смаками.
  • Фалафель – продукт може бути обжарений або необжарений, з додаванням амаранту, кунжуту, кінзі, шпинату, бобових, кропу.
  • Салати – різноманітне поєднання вітамінної зелені.
  • Хумус – спеціальний продукт, що в основному пропонується без глютену. В якості компонентів можуть бути бобові, в'ялені томати, оливки. Хумус на рослинній основі – ідеальний варіант напівфабрикату не тільки для вегетаріанців, а й тих, хто веде здоровий спосіб життя – оскільки це джерело енергії та корисних мікроелементів.


Вегетаріанські напівфабрикати – оптимальна альтернатива стравам, виготовленим з м'яса. До такого раціону не входять трансжири, консерванти та стабілізатори. Найважливіше у цьому випадку – знайти відповідального виробника, який дорожить репутацією свого підприємства та турбується про здоров'я своїх клієнтів.

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Продукти та напої" на ЖЖ.info
Продукти та напої | 20.04.2023 | Переглядів: 861 | еда, продукти харчування, вегетарианство

Читайте також на цю тему: