Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2009 » Сентябрь » 3 » 18:04:40

В Житомирському дитячому будинку відкрили Мультимедійну Кімнату Знань. ФОТО

03.09.2009, 18:04:40 12108 2
В Житомирському дитячому будинку відкрили Мультимедійну Кімнату Знань. ФОТО

®
2 вересня в Житомирській школі-інтернаті для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки відбулося особливе свято.

Як повідомили «Журналу Житомира», до нового навчального року національний мобільний оператор «Київстар» відремонтував блок з 4 спалень, та подарував дітям Мультимедійну кімнату знань. Також учні отримали підбірки нових книжок, диски з освітніми та мультиплікаційними фільмами, великі м’які іграшки.

Нова Мультимедійна Кімната Знань у дитячому будинку відповідає сучасним потребам дітей у розвитку та спілкуванні. Обладнана новітньою технікою та зручними меблями кімната дозволяює вчителям проводити позакласні уроки та тренінги, а дітям – дивитися фільми, читати, обговорювати побачене й прочитане.

Серед підбірки книжок, подарованих Житомирській школі-інтернату, понад 50 десятків творів сучасних і класичних авторів: «Аліса в Країні Див, Аліса в Задзеркаллі» Льюїса Керрола, «Ніч перед Різдвом» Миколи Гоголя, «Ліза та її сни» Івана Малковича з ілюстраціями відомої української художниці Євгенії Гапчинської. До нової фільмотеки, подарованої дітям, увійшло понад 70 фільмів та мультфільмів, включаючи освітні фільми серії BBC, класичну анімацію «Білосніжка і сім гномів» Уолта Діснея, популярні мультфільми «Тачки», «Валлі» та ін.

Також проведений ремонт 4 спалень: вирівнювання та побіл стелі, заміна дверей, поклейка шпалер, заміна старої підлоги сучасним ламінатом, придбані нові люстри, килими та гардини. На облаштування кімнат та проведення ремонту компанією «Київстар» було виділено близько 40 тис. грн.

Наталія Дадівєріна, менеджер зі зв’язків з громадськістю Київського регіонального управління компанії «Київстар»: «Шостий рік «Київстар» забезпечує підшефні дитячі будинки та школи-інтернати насущними речами й технікою, проводить веселі свята для їхніх вихованців, екскурсії та зустрічі з цікавими людьми. Проте найголовніше – ми намагаємося дати дітям знання й навички, які допоможуть їм гармонійно розвиватися та успішно починати доросле життя. Цього року ми обладнуємо Мультимедійні Кімнати Знань, які дозволять дітям відкрити захоплюючі світи природи, історії. Окрім Мультимедійних Кімнат, які ми обладнали в 13 закладах, в Житомирському дитячому будинку була нагальна потреба відремонтувати спальні кімнати, тому компанія виділила кошти і на ці потреби. Відтепер діти матимуть гідні умови як для відпочинку, так і для духовного розвитку».

Василь Левченко, директор Житомирської загальноосвітньої школи-інтернату для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки: «Вже декілька років триває наша співпраця з компанією «Київстар». Саме завдяки проектам компанії наші діти отримують можливість розвивати свої здібності, зростати духовно, набувати нових корисних знань та навичок. Ми щиро вдячні компанії “Київстар” за те, що вона опікується нашим закладом, з року в рік вирішує наші нагальні потреби, робить життя дітей яскравішим, насиченішим, створює гідні умови для їх повноцінного життя та розвитку».

У новому навчальному році Мультимедійними Кімнатами Знань будуть користуватися понад 2 000 дітей, вихованців 13 дитячих будинків і шкіл-інтернатів у Київській, Полтавській, Сумській, Харківській, Донецькій, Кіровоградській, Криворізькій, Закарпатській, Львівській, Одеській, Миколаївській і Житомирській областях, а також – АР Крим.


ІНФОРМАЦІЙНА  ДОВІДКА 

Загальнонаціональна соціальна ініціатива «Київстар»

«Для  людей, для країни!»  

Широкомасштабна соціальна ініціатива «Для людей, для країни!» компанії «Київстар» покликана створити для людей, які потребують від суспільства особливої турботи та підтримки, умови для повноцінного життя, самоствердження, впевненості у завтрашньому дні. 

Загальнонаціональна соціальна ініціатива «Для людей, для країни!» це:

  • програма допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківської опіки;
  • програма допомоги в соціальній адаптації людям із особливими потребами;
  • програма сприяння в подоланні самотності та відчуження літніх людей і ветеранів Другої світової війни;
  • програма розвитку потенціалу талановитої молоді України.
 

Програма  підтримки дітей-сиріт діє з 2004 р. та включає 25 підшефних «Київстар» дитячих будинків та шкіл-інтернатів по всій Україні.   

Більше п’яти  років в рамках загальнонаціональної ініціативи «Для людей, для країни!» триває співпраця національного мобільного оператора «Київстар» та Житомирської школи-інтернату для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

За цей  час закладу надано пряму благодійну допомогу на 100 тисяч гривень. Окрім цього, компанією організовано ряд цікавих та пізнавальних заходів, зокрема, лише у минулому році:

  • березень 2008 р. «Київстар» організував і забезпечив у Житомирській школі-інтернат проведення лекцій із залученням провідних спеціалістів  вищих навчальних закладів м. Житомира для дітей-сиріт випускників – майбутніх абітурієнтів.
  • квітень 2008 р. Компанія виділила кошти для укомплектування технічним обладнанням шкільних столярних майстерень, що допомагає дітям розвивати виробничі навички і обирати майбутню професію.
  • травень 2008 р. В рамках всеукраїнського проекту, що пройшов у 10 підшефних дитячих будинках по всій Україні, в Житомирській школі-інтернаті відбулось свято, присвячене завершенню навчального року. Привітати дітей-сиріт «Київстар» запросив фіналістів телепроекту «Шанс». Окрім «живих» концертів фіналістів «Шансу», для дітей провели майстер-класи з вокальної майстерності, а також автограф- та фотосесії з молодими зірками. Діти отримали змогу поспілкуватися з виконавцями, почути їхні історії життя та поради у досягненні своєї мети. Проведенням такого заходу «Київстар» прагнув надихнути випускників дитячих будинків та інтернатів, надати їм сил у побудові власного майбутнього.
  • червень 2008 р. Компанія організувала Випускний бал для випускників Житомирської школи-інтернату. Справжнім подарунком стало для дітей і перше у житті відвідування салону краси – для приготування до цієї урочистої події, організоване компанією «Київстар». А вже на самому Випускному балу усі діти-випускники отримали від національного мобільного оператора спортивні сумки, наповнені необхідним одягом та взуттям.
  • Не менш яскравою подією для вихованців Житомирської-школи-інтернату у грудні 2008 р., напередодні різдвяних свят, стало запрошення від «Київстар» на організоване компанією справжнє новорічне свято для дітей з підшефних дитячих будинків зі всієї України. Близько 500 дітей-сиріт з 11 дитячих будинків з усієї України побували на різдвяній презентації альбому дитячих пісень Гайтани, який був записаний в рамках соціальної програми компанії «Спілкування заради майбутнього 2008». Діти відвідали цікаві та пізнавальні екскурсії по Києву, а потім — презентацію музичного альбому дитячих пісень Гайтани «Кукабарра». Концерт став яскравим казковим шоу для дітей — з піснями, танцями і подарунками. Після концерту діти отримали різдвяні подарунки: солодощі та ігри, які співробітники «Київстар» зібрали і вручили як волонтери в рамках благодійної програми.
  • червень 2009 р. Національний мобільний оператор «Київстар» організував товариську зустріч з міні-футболу між командою школи-інтернату – неодноразовими переможцями численних спортивних змагань з міні-футболу, та командою-переможцем «DJUICE ГОЛ 2009» (Житомирський екологічний ліцей № 24). Головною метою товариської зустрічі стало дружнє спілкування однолітків, які не зважаючи на різні долі, впевнено крокують до успіху. Тому результат був не стільки важливим – «перемогла дружба», обидві команди отримали Кубки чемпіонів. А після футбольного матчу на всіх учасників і вболівальників спортивного свята очікувало солодке частування від компанії «Київстар».
  • серпнень 2009р. Проведене обладнання Мультимедійної Кімнати Знань новітньою технікою (система DVD-караоке) та зручними меблями. Придбані комплекти дитячих книг «А-ба-ба-га-ла-ма-га», дисків з освітніми фільмами серії BBC, великі м’які іграшки. Здійснений ремонт 4 спалень: вирівнювання та побіл стелі, заміна дверей, поклейка шпалер, заміна старої підлоги сучасним ламінатом, придбані нові люстри, килими та гардини. На облаштування кімнат та проведення ремонту компанією «Київстар» було виділено близько 40 тис. грн.

























Тэги: детский дом, Киевстар, интернат

Схожі новини:


Комментариев: 2
Deterioration1
1 Gen Det (Deterioration1)   • 12:17:22, 04.09.2009 [Материал]

МОЛОДЦЫ!!!
RusG
2 Rus (RusG)   • 19:22:41, 04.09.2009 [Материал]

Похвально!
Что-то название для комнаты громоздкое...
Оголошення на ЖЖ інфо: