Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2014 » Сентябрь » 30 » 09:34:55

Представники «Народного фронту» в числі інших лідерів Євромайдану отримали премію Леха Валенси

30.09.2014, 09:34:55 2427 0
Представники «Народного фронту» в числі інших лідерів Євромайдану отримали премію Леха Валенси

®

Представники партії "Народний фронт" в числі інших лідерів та активістів Євромайдану у Гданську (Польща) отримали премію Леха Валенси.

У 2014 організатори вирішили віддати золоту статуетку та 100 тисяч доларів на громадську діяльність саме лідерам Євромайдану, які з самого початку і до повалення режиму Януковича захищали свободу і гідність людей.

Зокрема, у складі делегації на вручення премії прибули член Політичної ради партії «Народний фронт» Тетяна Чорновол та член Політичної та Військової ради партії Андрій Парубій.

На церемонію був також запрошений лідер "Народного фронту", Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк. Але через ситуацію, що склалась всередині країни він не зміг приїхати і передав своє звернення до засновників премії.

«Київський Майдан житиме в пам’яті не лише Європейців, а й цілого світу як повстання за гідність людини, її внутрішню свободу і право на самостійне визначення», - йдеться у зверненні.

«Майдан саме тому налякав диктатора – можна придушити повстання відчаю, можна грошима і подачками зупинити повстання голодних, але неможливо перемогти людей, об’єднаних прагненням відстояти цінності. Україна сьогодні в авангарді боротьби за ці цінності – персональної свободи, фундаментальних прав людини, демократії, як найбільш адекватної форми політичного устрою», - зазначається у листі.

«Війна, розв’язана проти України, точиться в кінцевому рахунку, проти цих цінностей, а не за території і ресурси. Тому всі, хто ці цінності поділяє, має стати поруч з Україною», - резюмував А.Яценюк.

Прес-служба Народного Фронту


Тэги: Народний фронт, выборы 2014, Яценюк

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: