Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2014 » Октябрь » 10 » 17:46:49

«Третій етап санкцій проти Росії – це наш успіх в інформаційному полі», - Дмитро Тимчук в Житомирі

10.10.2014, 17:46:49 2830 2
«Третій етап санкцій проти Росії – це наш успіх в інформаційному полі», - Дмитро Тимчук в Житомирі

®
Шляхом заморожування конфлікту крапку в ситуації, яка зараз склалась на Сході країни, не поставити. Незважаючи не декларування режиму припинення вогню, щодня фіксується до 50 обстрілів наших військових в зоні АТО.

Тому вирішувати проблему на Донбасі потрібно в корені, переконаний один із учасників групи «Інформаційний спротив» та координатор військової ради «Народного фронту» Дмитро Тимчук.

Про ситуацію в зоні АТО, ведення інформаційної війни та реформування системи оборони Тимчук розповів у Житомирі під час відкритої лекції для студентів Житомирського державного університету імені Івана Франка.

Співпраця «Інформаційного спротиву» із представниками партії «Народний фронт» розпочалась з моніторингу подій в Криму ще в березні.

«Ми намагались протистояти тій інформаційно-психологічній операції, яку проводила Росія у відношенні Криму. В тому числі ми критикували вище військово-політичне керівництво за бездіяльність щодо Криму. Тоді на нас вийшов Турчинов, який виконував обов’язки президента. Нас почули, наші ініціативи прийняли. Через 3 години після нашої зустрічі було підписано розпорядження про створення прес-центру АТО», - розповідає Дмитро Тимчук.

Саме тоді почалась його спільна робота із нинішніми членами партії «Народний фронт». Тимчук каже, що зрозумів, що ці люди не тільки говорять, а і працюють. «На рівні громадської ініціативи ми можемо зробити не так багато. Є питання, які можна вирішити тільки у законодавчій владі», - розповідає Тимчук про своє рішення іти в депутати.

На запитання студенів щодо програшів України в інформаційній війні Тимчук відповів, що не вважає битву в західноєвропейському інформаційному полі програною.

«Вважаю, що третій етап секторальних санкцій проти Росії – це наш успіх в інформаційному плані. Росія багато років працювала із західним інформаційним полем, створювала інформаційні агенції та купувала ЗМІ. Але ми цю систему зламали за кілька місяців і донесли свою позицію європейцям. В іншому разі Європарламент не проголосував би за такі економічні санкції», - каже Тимчук.

Після зустрічі із студентам Дмитро Тимчук зустрівся також із курсантами Житомирського військового інституту імені Сергія Корольова Державного університету телекомунікацій.

Військовий експерт також розповів, що його  становлення проходило на Житомирщині. Юність провів у Бердичеві, а після закінчення факультету військової журналістики Львівського вищого військово-політичного училища повернувся у Житомир на службу.

«Армія тоді була деморалізована повністю, грошей не виплачували місяцями. Очевидно, тоді закладались ті негативні процеси, які зараз призвели до того, що Україні немає чим себе захищати і армія народжується тільки зараз», - додає Дмитро Тимчук.

Пресс-служба партії «Народний фронт»


Тэги: Народний фронт, выборы 2014

Схожі новини:


Комментариев: 2
garold
1 Кonstantin (garold)   • 21:21:17, 10.10.2014 [Материал]

А при чём здесь Народный фронт?
BergMann1
2 Berg Mann (BergMann1)   • 18:30:43, 11.10.2014 [Материал]

пане Тимчук, тут ось людина пише дуже правильну метОду, прочитайте
http://goo.gl/DZ47tL
если б Киев всё таки создал официально некий Отдел Разоблачения российской пропаганды, строго в рамках свободы слова и прочей либеральной парадигмы, но строго в про-государствозащищающем ключе, то уже за 6 месяцев после начала работы такого спецотдела мы б разгромили основные дивизии пропагандистских войск путина. Но Киев, имея в сознании виртуальную боязнь перед Западом в плане, ОЙ НАС ОБВИНЯТ В СОЗДАНИИ ГОСПРОПАГАНДЫ, хотя какая же это пропаанда, если это именно антипропаганда, то есть её разоблачение правдой, истиной, так вот Киев имея такой бред святеепапыримского не создаст такой отдел.
Оголошення на ЖЖ інфо: