Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2017 » Апрель » 26 » 08:41:06

Більше 30 сакур висадили на території обласної лікарні в пам'ять про чорнобильців Житомирщини. ФОТО

26.04.2017, 08:41:06 3321 4 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Більше 30 сакур висадили на території обласної лікарні в пам'ять про чорнобильців Житомирщини. ФОТО

Понад три десятки дерев сакур та кущів троянд висадили 25 квітня ліквідатори аварії на ЧАЕС на території обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського біля спеціалізованого терапевтичного відділення для «чорнобильців».

У такий спосіб організатори вирішили вшанувати тих, хто боровся з найстрашнішою техногенною катастрофою і хто поклав життя. Саме тому місце для саджанців обрано не випадково, - повідоммляє прес-служба Житомирської обласної ради.

Як зазначив голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма, це символічно, що саме біля нещодавно відкритого відділення висаджують ці дерева «пам’яті»: «Нехай кожен, хто проходить чи відвідує відділення, згадує людей, які безпосередньо брали участь у ліквідації аварії - тих, хто загинув, та тих, хто вижив, — усіх, кого торкнулася ця страшна трагедія».

Голова обласної ради поінформував присутніх про те, що обласна влада продовжує спрямовувати кошти на обласну лікарню, аби цей заклад став найсучаснішим медичним закладом області, і щоб максимальна кількість жителів змогли отримати повний спектр медичних послуг на сучасному рівні.  

«На попередній сесії обласної ради з обласного бюджету на лікарню виділено майже 7 млн грн. Вже завершуються ремонтні роботи «інфарктного» відділення, будуть проведені відповідні тендери, і у серпні це відділення плануємо відкрити, а до кінця року - ще й «інсультне» відділення», - сказав Володимир Ширма і подякував ліквідаторам аварії за їхній неоціненний вчинок і побажав їм міцного здоров’я.

Також Володимир Ширма відвідав обласну наукову медичну бібліотеку обласної ради, де з нагоди відзначення 31-ї річниці аварії на ЧАЕС відкрито виставку «Чорнобиль – біль людський». На виставці презентовано вірші поетів-медиків, фотографії, спеціалізована література, творчі роботи медичних працівників.











А пізніше сакури у Житомирі посадили ще й на Михайлівській вулиці


Тэги: больница Гербачевского, Житомир, сакура

Схожі новини:


Комментариев: 4
Sunrise
1 Алекс (Sunrise)   • 10:14:53, 26.04.2017 [Материал]

Сакуры скоро будут везде!) Но может это и не плохо...
garold
2 Кonstantin (garold)   • 11:27:54, 26.04.2017 [Материал]

С каких пор Антонюк курирует облбольницу к выборам чтоль лицом подторговывает?
MAS-ter
4 Mast (MAS-ter)   • 22:46:51, 26.04.2017 [Материал]

Антонюк - тот еще ган...н. Ему экскурсию в Чернобыль надо сделать, чтобы он узнал где и что там находится. А то льготы и звания получил, но кто его там видел?
AlexIvanov
3 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 15:08:35, 26.04.2017 [Материал]

Да уж, постоянно там.
Оголошення на ЖЖ інфо: