Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2018 » Май » 11 » 12:19:20

«Не в нашей компетенции». В мэрии ответили на петицию о курсировании пассажирских поездов через Житомир

11.05.2018, 08:29:20 4270 2 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
«Не в нашей компетенции». В мэрии ответили на петицию о курсировании пассажирских поездов через Житомир

Электронная петиция с требованием пустить через Житомир пассажирские поезда набрала необходимое количество голосов и была рассмотрена властью города. Автор петиции Валентина Шандаренко предлагала пустить через Житомир поезда, так как житомирянам приходится делать пересадки в других городах.

«Через наш город проезжает мало поездов в разных направлениях, надо ехать или в Киев или Коростень или Бердичев, Новоград-Волынский, поезда проходят мимо Житомира. Не проезжают поезда ни на Львов, ни на Харьков. Может власти займутся этой проблемой, чтобы житомирянам не приходилось делать несколько пересадок, а направить поезда через Житомир», – говорится в тексте обращения.

После набора необходимых 250 подписей, на петицию ответил заместитель Житомирского городского головы Дмитрий Ткачук. По его словам, власти города и области неоднократно обращались к ПАО «Укрзалізниця» относительно курсирования пассажирских поездов через Житомир.
 

«Враховуючи соціально-економічну ситуацію в Україні, залізничний транспорт сьогодні фактично залишається чи не одним з небагатьох доступним для людей засобом сполучення між великими відстанями. Неодноразові звернення виконавчих органів Житомирської міської ради, керівництва станції Житомир та Житомирської обласної державної адміністрації до ПАТ «Укрзалізниця» щодо відновлення курсування пасажирських потягів сполученням Житомир-Харків, Житомир-Одеса, Житомир-Барановичі та Житомир-Львів або запуску пасажирських поїздів через станцію Житомир до цього часу результату не дали. Питання відновлення курсування вищевказаних пасажирських потягів належить виключно до компетенції ПАТ «Укрзалізниця», – сообщил Ткачук.


В настоящее время через станцию Житомир проходит лишь 2 поезда: региональный Коростень – Винница и международный Кишинев – Санкт-Петербург. Летом через наш город должны пустить сезонный поезд к Черноморскому побережью.

Тэги: горсовет, поезда, Житомир, петиция, Укрзалізниця

Схожі новини:


Комментариев: 2
viewer
1 Name Surname (viewer)   • 13:00:26, 11.05.2018 [Материал]

Мерія відповіла правильно, вона ні мінінфраструктури, ні Укразалізниці не указ.
А тепер по суті, через Житомир йде 2 основні гілки: Новоград-Житомир-Фастів, та Коростень-Житомир-Бердичів (ще є 30 км тупикової Житмоир-Коростишів.)
Так от, щоб пустити Харків-Ужгород, як колись, чи щось інше, що йде на захід треба електрифікувати ділянку Новоград-Житомир (Житмоир-Фастів вже електрифіковано), а її зараз навіть в планах немає на електрифікацію, хай хоч закінчать те що розпочали Бердичів-Житомир-Коростень-кордон з Білоруссю.
Тому через Житомир ніякі потяги й не ходять, банально невигідно міняти електровоз на тепловоз. Тому все і йде із заходу електрифікованою гілкою на Коростень, а далі на Київ.

Кому цікаво більш детально, то ось

https://goo.gl/8AxfjP
http://www.railway.te.ua/kiev.htm
ELVA
2 Elva (ELVA)   • 14:15:08, 11.05.2018 [Материал]

Поезда не проходят через Житомир, дороги в Житомире не ремонтируют нормально; производственные предприятия просрали, развалили. работать негде... Может "закрыть" наш город на фиг. "Оставить на выживание" Коростень, Новоград с областным центром в Бердичеве)))
Оголошення на ЖЖ інфо: