Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2008 » Октябрь » 16 » 10:20:19

Завод «Церсанит» на Житомирщине продемонстрировал производство туалетов. ФОТО

16.10.2008, 10:20:19 23941 4
Завод «Церсанит» на Житомирщине продемонстрировал производство туалетов. ФОТО

Минулої п’ятниці, на базі заводу «Церсаніт» в м. Новоград-Волинський (Житомирська обл.) було організовано виїзне засідання, в якому взяли участь депутати райради, сільські голови, керівники підприємств, представники політичних партій.

Метою засідання була демонстрація роботи цього підприємства, адже останнім часом висловлюється все більше сумнівів щодо законності будівництва «Церсаніту». Зокрема, зачіпається і питання екології.

Генеральний директор ТОВ «Церсаніт-Інвест» Кшиштоф Талер особисто провів цю екскурсію та ознайомив з виробничими процесами.

Варто зазначити, що «Церсаніт» є найбільшим польським виробником для ванних кімнат. Будівництво заводу розпочалося майже три роки тому, і нині в дію введена перша черга заводу. Загалом же підписання протоколу намірів між владою району і області та засновниками ТОВ «Церсаніт-Україна» про реалізацію на території Новоград-Волинщини цього одного з найбільших на терені України інвестиційного проекту з будівництва заводу з випуску керамічної плитки та санітарної кераміки відбулося у 2005 році. Загальна вартість проекту склала 140 млн. євро.

На заводах Польщі пройшли навчання відібрані в Україні працівники, які стануть технологічною основою підприємства. Наразі на заводі працює близько 600 чоловік робітників та адмінперсоналу — всі вони мешканці міста і району.

Після введення другої черги заводу річний випуск товарної продукції, як повідомив Кшиштоф Талер, становитиме більш 1 млрд. гривень, а це майже четверта частина всієї продукції, яка випускається на теренах області.

Микола Іванюк підкреслив також, що якість та своєчасність реалізації цього проекту стане оцінкою інвестиційної привабливості всієї області. Залучення інвестицій через створення сприятливого інвестиційного клімату і забезпечення співпраці інвесторів і державних установ — це пріоритетне завдання плану дій районної адміністрації.

У ході екскурсії було сказано, що всі цехи підприємства розташовуються на одному виробничому майданчику. Зокрема, завод має такі підрозділи: корпус виробництва керамічної плитки, виробництво санітарної кераміки, електричну підстанцію, дві прохідні, двохповерхове адмінприміщення, а також ряд господарських приміщень. Буде тут три артезіанські свердловини.

Із введенням в дію першої черги роботи підприємства заплановано випускати щороку керамічної плитки 7 мільйонів квадратів (з введенням другої черги — 12 мільйонів квадратів).

Також щороку випускатиметься сантехнічних виробів 1 мільйон штук (згодом — 2 мільйони штук).

Річний випуск товарної продукції становитиме суму 120 млн. євро (згодом — 180 млн. євро). З введенням другої черги кількість працюючих на заводі становитиме 1200 чоловік.
Сировина для виробництва санітарної кераміки переважно закуповується в Україні (60%), а для виробництва керамічної плитки стовідсотково використовується українська сировина. Продукція заводу реалізуватиметься виключно на території України.

Звісно, багатьох цікавила заробітна плата, яка публічно рекламується, як одна з найвищих не лише в районі, а й в області. Кшиштоф Талер повідомив, що за вісім місяців поточного року середньомісячна заробітна плата склала 2021 гривню. А якщо робітник протягом місяця не буде брати відгулів та лікарняних, то ще й отримає 250 гривень премії.
Варто зазначити, що під час екскурсії склалося враження, що така заробітна плата — не подарунок робітникам. Адже попри те, що тут створені всі необхідні санітарно-гігієнічні умови, праця робітників досить важка, потребує витривалості, зосередженості і певних професійних навичок.

Офіційно введення в дію першої та другої черги заводу заплановано на травень 2009 року.

Лариса Гембарська, Фото Віктора Тимощука, газета Звягель












Тэги: Церсанит, Новоград-Волынский, заводы

Схожі новини:


Комментариев: 4
PashaZT
1 Pavel (PashaZT)   • 11:11:04, 16.10.2008 [Материал]

Оно и понятно, что в соседней Польше за такую зарплату никто работать не будет.
Egor_Goodman
2 Egor_Goodman (Egor_Goodman)   • 12:21:00, 16.10.2008 [Материал]

премия за отсутствие отгулов и больничных это правильно!
хороший ход.
Drug
3 Drug (Drug)   • 12:52:25, 16.10.2008 [Материал]

на 2.
А вы как хотите? Чтоб все зарабатывали одинаково? И директор и разнорабочий?
Ваша критика будет уместной только после того, как вы приведете конкретные цифры зарплат по заводу. Кто знает, может там з\п разнорабочего и выше чем В СРЕДНЕМ у ДРУГИХ РАЗНОРАБОЧИХ (при одинаковом уровне социалки).
4 Пиковский Виталий   • 14:46:35, 27.08.2009 [Материал]

Это неплохо, что есть такой завод, только верните таким как я заработанные на этом заводе деньги и платите не 1000 грн/мес., а так чтобы можно было жить. Обдирают как липку и не краснеют. А Талеру (директору завода) БОЛЬШОЙ привет ))))
Оголошення на ЖЖ інфо: