Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2009 » Август » 5 » 23:01:25

Сегодня в Житомире депутаты решают что делать с памятником Ленину

04.08.2009, 23:01:25 7827 26
Сегодня в Житомире депутаты решают что делать с памятником Ленину

Житомирский горсовет рассмотрит сегодня вопрос о переносе памятника В.И. Ленину с площади Соборной, а также вопрос о переименовании улицы Чапаева на улицу Кутаискую в г. Житомире.

Об этом «Журналу Житомира» сообщили в пресс-службе городского совета.

Мэр Житомира В.Т. Шелудченко подписала распоряжение о созыве тридцать четвертой сессии Житомирского городского совета 5 августа 2009 года в 10 часов в зале заседаний городского совета.

На сессию приглашены главы Богунского и Королёвского райсоветов, директора департаментов, начальники управлений и отделов городского совета, отдельные руководители организаций и учреждений.

На рассмотрение совета внесуться следующие вопросы:
  1. Про внесення змін до Положення про порядок обчислення і сплати ринкового збору, затвердженого рішенням Житомирської міської ради від 30.11.06 № 122 « Про місцеві податки і збори».
  2. Про внесення змін до рішення сесії від 24.12.08 № 803 «Про встановлення пільг та орендних ставок по орендній платі».
  3. Про передачу у державну власність “ Міні АТС Samsung YDCS – 500».  Доповідач: Заінчковський Іван Адамович – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради
  4. Про внесення змін в додаток 1 до рішення від 13.01.09 №867 «Про затвердження Порядку і нормативів відрахування до загального фонду міського бюджету частини чистого прибутку (доходу) комунальними підприємствами Житомирської міської ради».
  5. Про внесення змін в додаток до рішення від 16.09.08 №698 «Про цільовий фонд соціально – економічного розвитку м. Житомира».  Доповідач: Мончаківська Русана Олександрівна – директор департаменту бюджету та фінансів міської ради
  6. Про внесення змін до Положення про Житомирський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та затвердження його в новій редакції. Доповідач: Юрченко Ольга Іванівна – директор Житомирського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді
  7. Про внесення змін в додаток рішення міської ради від 13.01.09 № 852 «Про програму підтримки об'єднань співвласників багатоквартирних будинків в місті Житомирі на 2008 – 2009 роки». Доповідач: Круківський Олександр Миколайович – начальник управління муніципального розвитку міської ради
  8. Про внесення та затвердження змін до Статуту комунального підприємства «Міський інформаційний центр» Житомирської міської ради. Доповідач: Чаплинський Сергій Миколайович – директор КП «Міський інформаційний центр» міської ради
  9. Про внесення змін та доповнень до рішення міської ради від 13.01.09.№870 «Про перелік об’єктів комунальної власності міста, що підлягають та не підлягають приватизації в 2009 році».  Доповідач: Михалець Володимир Миколайович – директор департаменту власності та ринкового регулювання міської ради
  10. Про внесення та затвердження змін до Статуту комунального підприємства «Реклама» Житомирської міської ради. Доповідач: Яценко Валентин Михайлович – в. о. директора КП «Реклама» міської ради
  11. Про розгляд протесту прокурора м. Житомира від 21.05.09 №16/165. Доповідач: Півоварова Світлана Іванівна – начальник житлового управління міської ради
  12. Про прийняття в комунальну власність міста від ВАТ Житомирське АТП 11855 газових мереж, обладнання та безоплатну їх передачу на баланс ВАТ «Житомиргаз» для утримання і обслуговування.
  13. Про прийняття в комунальну власність міста від приватної особи Новіцького С. К. новозбудованих газових мереж низького тиску до його будинку по вул. Чеській,42, та безоплатну передачу їх на баланс ВАТ «Житомиргаз» для утримання та обслуговування.
  14. Про внесення змін та доповнень в рішення міської ради від 29.09.04 №429 «Про затвердження Правил приймання стічних вод підприємств та організацій в господарсько–побутову систему каналізації м. Житомира».
  15. Про прийняття у комунальну власність міста водопровідних мереж ТОВ «Житомирнасінтрав – 1» з послідуючою передачею їх на баланс КП «Житомирводоканал».
  16. Про розгляд звернення ОПТМ «Житомиртеплокомуненерго» та КП «Житомирводоканал» Житомирської міської ради щодо виконання Постанов Кабінету Міністрів України №№ 193,700 та 703. Доповідач: Кугляк Едуард Борисович – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради
  17. Про надання згоди на визнання банкрутами комунальних підприємств «Аптека №208» та «Аптека №218».
  18. Про внесення змін до рішення сесії міської ради від 18.03.09 №883 «Про припинення комунального підприємства «Аптека №208» шляхом ліквідації».
  19. Про внесення змін до рішення сесії міської ради від 18.03.09 №884 «Про припинення комунального підприємства «Аптека №218» шляхом ліквідації».
  20. Про припинення юридичних осіб комунальних підприємств «Аптека» шляхом приєднання їх до КП «Фармація».
  21. Про розгляд протесту прокурора Богунського району м. Житомира від 15.07. 09 № 15/273.
  22. Про розгляд протесту прокурора Корольовського району м. Житомира від 15.07.09 № 203/15.
  23. Про розгляд протесту прокурора Корольовського району м. Житомира від 15.07.09 № 204/15. Доповідач: Старинець Олег Ігорович – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради
  24. Про внесення змін до генерального плану міста Житомира, затвердженого рішенням Житомирської міської ради від 26.12.01 № 266 в частині зміни цільового призначення та визначення черги реконструкції кварталів міста.
  25. Про внесення змін до проекту «червоних» ліній вулиць та доріг м. Житомира, затвердженого рішенням міської ради від 09.12.05 № 583.
  26. Про погодження місця розташування нових, реконструкції з розширенням існуючих об'єктів архітектури, затвердження актів вибору та обстеження земельних ділянок і надання дозволів на розроблення проектів їх відведення для розміщення об’єктів будівництва.
  27. Про внесення доповнень до пункту 2 додатку до рішення міської ради від 19.01.09 № 864.
  28. Про затвердження п.3.2 рішення міськвиконкому від 09.04.09 № 238.
  29. Про розгляд протесту прокуратури м. Житомира від 12.06.09 № 16/182.
  30. Про перейменування вулиці Чапаєва на вулицю Кутаїську в м. Житомирі.
  31. Про перенесення пам’ятника В.І. Леніну з майдану Соборного. Доповідач: Руденко Сергій Іванович – начальник управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища міської ради
  32. Про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок на яких розташовані об’єкти нерухомого майна, що належать юридичним та фізичним особам на праві власності.
  33. Про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок на яких розташовані малі архітектурні форми або надано дозвіл на їх розміщення та реконструкцію квартир юридичним та фізичним особам.
  34. Про надання дозволу комунальному підприємству «Електричних мереж зовнішнього освітлення «Міськсвітло» на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельну ділянку за адресою: Набережна під скелями, 54 в м. Житомирі.
  35. Про надання дозволу Територіальній громаді сіл, селищ, міст Житомирської області в особі Комунального підприємства по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельну ділянку за адресою: вул. М. Бердичівська, 17 в м. Житомирі.
  36. Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельну ділянку по вул. Київській, 77-а в м. Житомирі ТОВ «Тріада – Авто».
  37. Про надання дозволу закритому акціонерному товариству «Ліктрави» на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельну ділянку по вул. Баранова, 82 в м. Житомирі.
  38. Про надання дозволу ПП «Імпульс – В» на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельну ділянку по вул. Ватутіна, 100 в м. Житомирі.
  39. Про вилучення, припинення та надання права користування земельними ділянками юридичним та фізичним особам.
  40. Про внесення змін, доповнень та продовження терміну дії рішень міської ради.
  41. Про внесення змін в рішення міської ради від 06.02.08 № 559 «Про склад міських комісій по земельних питаннях, грошовій оцінці земель міста та по вирішенню земельних спорів».
  42. Про внесення змін до рішення від 21.11. 07 № 439.
  43. Про затвердження Положення про порядок продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення в місті Житомирі, на яких розташовані об’єкти нерухомого майна, що є власністю покупців цих ділянок.
  44. Про внесення змін та доповнень в діючі договори оренди (суперфіцій, сервітутів) та розгляд звернень юридичних та фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності щодо зменшення орендної плати на 30 % за використання земельних ділянок несільськогосподарського призначення.
  45. Про розгляд звернень юридичних та фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності щодо внесення змін та продовження діючих договорів оренди земельних ділянок.
  46. Про поновлення договорів оренди земельних ділянок.
  47. Про розгляд звернень юридичних та фізичних осіб щодо продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення в м. Житомирі.
  48. Про відмову у продажу товариству з обмеженою відповідальністю «Інтеррембудсервіс» земельної ділянки несільськогосподарського призначення за адресою: м. Житомир, пров. 2–ий Польовий, 2 на якій розташовано об’єкти нерухомого майна заявника.
  49. Про приватизацію, передачу в оренду, надання дозволу на складання проектів із землеустрою щодо відведення земельних ділянок громадянам м. Житомира.
  50. Про розгляд протесту прокурора м. Житомира від 25.03.09 № 16/102 та звернення Бандилко Л.М.
  51. Про розгляд протесту прокурора Богунського району м. Житомира від 01.04.09 № 15/126.
  52. Про розгляд протесту прокурора м. Житомира від 12.05.09 № 16/144.
  53. Про розгляд протесту прокурора Корольовського району м. Житомира від 20.05.09 № 135/23.
  54. Про розгляд протесту прокурора м. Житомира від 27.05.09 № 16/168.
  55. Про розгляд протесту прокурора м. Житомира від 04.06.09 № 16/173. Доповідач: Ревенко Оксана Михайлівна – начальник управління регулювання земельних відносин.

Тэги: Ленин, Житомир, Памятники

Схожі новини:


Комментариев: 26
Григорий
1 Григорий (Григорий)   • 10:31:17, 05.08.2009 [Материал]

Зачем трогать памятники? Это ведь история и её не изменить
Roland
3 Роланд (Roland)   • 10:53:41, 05.08.2009 [Материал]

Хан Батий теж був у нашій історії. Чого в Україні досі нема пам'ятника йому за те, що він спалив Київ?
2 bird   • 10:40:27, 05.08.2009 [Материал]

и чем им Чапаев не угодил ? Лучше бы освещение на этой улице сделали за те же деньги! А еще поговаривают, что строительный техникум собирается забор построить, отгородить свой сквер у парадного входа!!! Оно так проще - перегородить все заборами...
4 Bankir@   • 11:06:23, 05.08.2009 [Материал]

Памятники заслуженым людям и событиям трогать не надо. Ленина же поставили комунисты чуть ли ни в каждом населённом пункте, а это уже черезчур! В Житомире есть памятник Ленину в районе музыкалки, одного вполне достаточно. А на площади "СОБОРНОЙ" ему делать нечего! И десяток человек с красными флагами возле мэрии не должны помешать правильному решению.
KAPJICOH
11 Andrey (KAPJICOH)   • 14:03:02, 05.08.2009 [Материал]

"Ленина же поставили комунисты чуть ли ни в каждом населённом пункте, а это уже черезчур!"

Сейчас то же самое происходит с памятниками Шевченко.
Как говорится - "цирк уехал, а клоуны остались".

5 Смелый   • 11:09:56, 05.08.2009 [Материал]

ламать не нужно - а только аккуратно перенести. Убрать с площади и поставить где-то в парке - лучше за мостом.

На месте Ленина поставить герб города, установить лавочки сделать красивое освещение и т.д.

StSpirit
8 user (StSpirit)   • 13:26:54, 05.08.2009 [Материал]

Вот Вы мне скажите, кому там герб города нужен? Вы хоть понимаете как снос памятника и замена его на "малые архитектурные формы" изменит лик площади?
6 Bankir@   • 11:14:03, 05.08.2009 [Материал]

Смелый +1.
Я тоже имел ввиду перенос памятника и желательно на окраину города, пусть оставшиеся комунисты там собираются и махают флагами.
StSpirit
7 user (StSpirit)   • 13:23:59, 05.08.2009 [Материал]

Ну зачем его трогать то? Как фасад бывшего обкома? Сбить барельеф и замазать штукатуркой? — Ломать не строить, а уродовать не творить!
Прежде чем что-то куда-то двигать сначала пускай решат, что будет на этом месте. Моральные уроды которые призывают снести всё, что напоминает о 70-и летней истории, ничем не лучше того же Ленина — пусть стоит им в пример. Житомир и так безликий, так нет, давайте и вовсе всё в серый цвет перекрасим.
Это кусочек и моей истории, зачем вырывать его ничем не замещая?

Если и дальше будут так себя вести эти власти запишусь в коммунисты.

Lisa111
12 Роман (Lisa111)   • 15:17:03, 05.08.2009 [Материал]

Полностью поддерживаю. Если памятник хоть пальцем тронут, то в Мире на одного коммуниста станет больше ( в моём лице). И так фасад Суда изуродовали, угомонитесь. Действительно Житомир постепенно превращают в безликий город...
Сашко
16 Alex (Сашко)   • 20:30:30, 05.08.2009 [Материал]

В Германии разрешена компартия?
Lisa111
24 Роман (Lisa111)   • 16:19:17, 06.08.2009 [Материал]

Насколько я знаю -не запрещена...
толян11
9 анатольий (толян11)   • 13:50:08, 05.08.2009 [Материал]

если бандерлогам так свербит иметь улицу имени когото из своих то пусть ее построят сначала!
10 Bankir@   • 13:54:54, 05.08.2009 [Материал]

8 StSpirit
А не надо бояться перемен! Вспомним хотябы улицу Московскую...
Ofelia
13 Irina (Ofelia)   • 15:17:39, 05.08.2009 [Материал]

Не будут переносить - решили уже...
woland
17 Влад (woland)   • 22:38:51, 05.08.2009 [Материал]

Не зовсім так. Просто питання зняли з порядку денного.
Поки що...
14 леший   • 16:11:03, 05.08.2009 [Материал]

55 вопросов повестки дня. От "протестов прокурора" в глазах рябит. "Общественность" же интересуется исключительно Лениным и Чапаевым. Поэтому всем, здесь горячо поспорившим, искренне желаю позатыкаться, когда в очередной раз появится информация о том, кто и сколько наворовал - "вас там не было".

п.с. Некоторые из моих знакомых удивленно интересовались перед сессией: "зачем было вносить эти вопросы? ведь понятно же - скандал гарантирован". Вот - задуманная цель достигнута.

1-10 11-17
Оголошення на ЖЖ інфо: