Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2015 » Март » 28 » 00:10:56

Борислав Розенблат: «Ми не залишимо напризволяще вдів і дітей героїв АТО»     Реклама  

28.03.2015, 00:10:56 11163 17
Борислав Розенблат: «Ми не залишимо напризволяще вдів і дітей героїв АТО»

Вдови житомирських військовослужбовців розповіли народному депутату України Бориславу Розенблату про проблеми, з якими стикаються під час оформлення документів на отримання виплат і земельних ділянок.

Зустріч з нардепом ініціювали жінки. Усі як одна говорять: попри величезну підтримку від волонтерів, самотужки подолати бюрократичну машину не можуть: "Організувати цю зустріч мене попросили вдови, з якими постійно працюють наші волонтери. Вони знають, що Борислав Розенблат завжди допомагає. Проблем багато: затримка виплат, оформлення землі, і, навіть, хамська поведінка водіїв у маршрутках. Ці жінки втратили чоловіків, сильне плече, коханих, часто єдиних годувальників і залишилися наодинці зі своїми проблемами. У них діти, яких треба ставити на ноги. Коли бігаєш по кабінетах чиновників, а тебе "футболять", просто опускаються руки", - говорить волонтер Ірина Коцюба.

Про це «Журналу Житомира» повідомила пре-служба нардепа.

Вдови переконують, що найбільш проблем виникає з виділенням та оформленням земельних ділянок. Волонтери також обурюються і не розуміють, чому чиновники відсилають цих жінок оформлювати землі у приватні фірми, якщо оформлення у комунальному підприємстві коштує дешевше.

"З управління архітектури мене відправили у приватну фірму. Це вже потім волонтери сказали, що треба йти в комунальне підприємство при міській раді, де дешевше і швидше. Ми прийшли у ту фірму забирати документи, а вони навіть ще не починали нічого робити. Спершу не хотіли віддавати гроші, потім пообіцяли віддати частину. Зрештою сказали прийти у п'ятницю. Буду сподіватися, що віддадуть. У той же день ми віднесли документи у КП "Житомирський міський центр земельних відносин", який знаходиться у дворі за міською радою",- розповідає вдова житомирського десантника Олеся Сілко.

Жінки скаржаться, що дуже часто сім'ям учасників АТО виділяють найгірші землі, які майже не придатні для будівництва. Зокрема, кільком удовам дали наділи на пустирі поблизу вулиці Радонова, де раніше був скотомогильник, а нині просто смітник.

Алла Скульська отримала землю на вулиці Коростишівській. Жінка каже, що наче й від міста недалеко, але сама ділянка дуже заболочена.

Борислав Розенблат позитивно відмічає співпрацю волонтерів та влади, які активно взялися допомагати учасникам  АТО. Але на його думку, треба звертати особливу увагу на рельєф ділянки, якщо планується забудова:

“Як будівельник я знаю,  що особливу увагу потрібно звертати на рельєф ділянки де планується забудова. Планують виділяти землю на полігоні за 95-ю бригадою, де проходить мотокрос і тренуються БТРи. Там горби та ями. Виділять цю землю і що вдові з нею робити? Треба буде вкласти багато грошей, щоб усе розрівняти. Звісно, що більшість людей хоче  отримати ділянку в міській смузі. Але я вважаю, що краще брати нормальну землю за містом, ніж абияку в Житомирі”.

Він також нагадав, що спеціально для родин військовослужбовців, які воювали чи воюють на Сході України, мають виділити 200 гектарів на Тетерівському масиві: "Питання Тетерівського масиву майже вирішено. Держлісгосп вирубає там ліс і будуть ділянки. Що стосується вул. Радонової, то зараз там просто смітник, але раніше на тому місці був скотомогильник. Ви уявляєте, що у тій землі може бути?",- обурюється  нардеп.

Під час зустрічі жінки вирішили написати колективне звернення на очільників області та міста, щоб разом отримати земельні ділянки на Тетерівському масиві: "Нам треба гуртуватися і триматися разом. Якщо є можливість отримати ділянки поруч, чому б не попросити про це", - каже Надія Стратович.

Наостанок жінки пожалілися народному депутату на хамську поведінку водіїв маршрутних таксі, які не хочуть возити їх безкоштовно. Зокрема, скаржилися на маршрути №127, №177, №33 і №5: "Добре ще, якщо просто скаже "Не повезу!", а було таке, що вдів просто виганяли. Я піднімала це питання на транспортній комісії. Більшість перевізників промовчали, Савіцький почав жалітися, що йому не компенсують пільгові перевезення і лише один вибачився і пообіцяв провести виховну роботу серед своїх водіїв",- говорить волонтер Ірина Коцюба.

Борислав Розенблат пообіцяв узяти це питання на контроль і публічно звернутися до перевізників: “Я за монетизацію пільг і вважаю, що не має бути безкоштовного проїзду. Вам мають доплачувати рівно стільки, скільки ви затрачаєте на дорогу. Зрештою, водій має отримувати плату за свою роботу. Але поки за законом пільговикам надано право, ніхто не може його забрати”.

Нардеп доручив своїм помічникам скоординувати зусилля з волонтерами, щоб надалі спільно вирішувати проблеми. Борислав Розенблат зазначив, що відтепер такі зустрічі проводитиме регулярно: “Вдови і діти наших героїв, які полягли, захищаючи Україну, мають жити достойно. Ми не залишимо їх напризволяще. Я особисто слідкуватиму, щоб їх ніхто і ніде не ображав, не зневажав і не принижував. Особливо це стосується чиновників,”- запевнив Борислав Розенблат.






Тэги: вдова, АТО, Коцюба, Розенблат

Схожі новини:


Комментариев: 17
Юрко
1 Юрій Градовський (Юрко)   • 05:44:49, 28.03.2015 [Материал]

Шоу. Як завжди.
over
2 hm (over)   • 07:54:46, 28.03.2015 [Материал]

шоу это ты, диванного масштаба правда)
sonnet
3 вадик (sonnet)   • 08:04:45, 28.03.2015 [Материал]

"Шоу. Як завжди."

Згоден.
На зустрічі з чорнобильцями пообіцяв розібратися з соціальними виплатами, які згідно закону повинні виплачувати цій категорії і не виплачуються.

"Розібрався" тим, що проголосував за принизливі закони по скороченню пільг.

А тепер хоче відмінити всі закони про пільгі і залишити незахищені категорії населення без підтримки держави.
Ось така позиція цього "народного" депутата.
Юрко
8 Юрій Градовський (Юрко)   • 14:45:57, 28.03.2015 [Материал]

А який він в біса народний? Порошенківський.
New_Vasuki
4 Alex (New_Vasuki)   • 08:52:51, 28.03.2015 [Материал]

Из всего , что есть в столбике этой новости , понятно только то , что народному избраннику нравится " Официальный представитель Мерседес- Бенс в Украине"
garold
5 Кonstantin (garold)   • 09:44:49, 28.03.2015 [Материал]

Мля,прямо сейчас его в палату мер и весов как эталон.
Dimyand
6 Dimyand (Dimyand)   • 12:51:39, 28.03.2015 [Материал]

Многоэтажку отгрохал - ну так дай вдовам по квартирке, ты вилами по воде водишь!
Tasha27
7 КаПеЦ (Tasha27)   • 13:36:10, 28.03.2015 [Материал]

100%
New_Vasuki
9 Alex (New_Vasuki)   • 15:07:57, 28.03.2015 [Материал]

На 6. Так здесь недавно писали , что дал , только не хочет пиарится .
Юрко
10 Юрій Градовський (Юрко)   • 16:11:26, 28.03.2015 [Материал]

Десь ми це вже чули: ми не дозволимо, ми не допустимо... А, піар-менеджери ж одні й ті самі - нічого нового. От тільки цікаво - хто ці ми?
aaa777
11 AAA (aaa777)   • 22:37:39, 28.03.2015 [Материал]

А какого хрена народный депутат пиарит свой Фаворит так внаглую ?
Юрко
12 Юрій Градовський (Юрко)   • 05:58:33, 29.03.2015 [Материал]

Він і на виборчих бордах його піарив.
tvin
13 Александр (tvin)   • 09:46:01, 29.03.2015 [Материал]

Главное правило любого чиновника обещать,тем более самым незащищённым слоям населения,а там как карта ляжет.
snova
14 oleg (snova)   • 10:24:47, 29.03.2015 [Материал]

Теперь господа народные представители, избранники трудящихся масс, снова возвращаются в первобытное состояние парламентских гусениц и приступают с новой энергией к пожиранию государственных запасов. Они лоснятся от жира и спокойно ничего не делают целых четыре года, пока опять пробьет час и из куколки вылупится сверкающая всеми цветами радуги бабочка.
AlexIvanov
15 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 11:49:04, 30.03.2015 [Материал]

Ты неприкосновенность с себя снял ?
1-10 11-12
Оголошення на ЖЖ інфо: