Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2015 » Декабрь » 25 » 08:00:33

Анжеліка Лабунська: Попри все, комунальний томограф МРТ працюватиме для жителів Житомирської області

25.12.2015, 01:25:16 3610 1 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Анжеліка Лабунська: Попри все, комунальний томограф МРТ працюватиме для жителів Житомирської області

Для того, щоб розвіяти всі інсинуації навколо встановлення комунального МРТ в обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського, які зараз збурюють громадськість Житомирщини, повідомляємо, що це питання було розглянуто  під час роботи 2 сесії обласної ради 24 грудня.

Депутати, громадські активісти, представники ЗМІ мали змогу заслухати всіх зацікавлених сторін у вирішенні питання встановлення МРТ: обласну державну адміністрацію, управління охорони здоров’я, представника фірми-постачальника ТОВ «ЄМГ «Україна» Ірину Макієнко, головного лікаря обласної клінічної лікарні Богдана Леськіва, представників підрядної фірми, яка будувала приміщення під томограф.

Голова обласної ради Анжеліка Лабунська заявила на сесії, і після її закінчення під час спілкування з журналістами про те, що питання невстановлення МРТ не відповідає дійсності, а є замовним та вигідним для тих, кому робота комунального томографа заважатиме заробляти кошти на жителях області.

«Обласна рада на сьогоднішній день не є розпорядником коштів, тому питання оплати томографа  - це питання до облдержадміністрації», - сказала Анжеліка Лабунська.

Як зауважила голова обласної ради є багато питань до самої угоди, укладеної 1 вересня 2015 року між КУ «Обласна база спеціального медичного постачання» та ТОВ «ЄМГ «Україна» на поставку магнітно-резонансного томографа Achieva 1.5Tвиробництва компанії PhilipsMedicalSystems (Нідерланди), так і до фірми-постачальника, уставний капітал якої складає лише одну тисячу гривень. Крім того, є питання і до вартості томографу, купленого за результатами тендеру.

Але звертаємо увагу, що поставка МРТ уже відбулася та його розміщено на обласній базі спеціального медичного постачання. Тепер потрібно його встановити в спеціально обладнане для цього приміщення обласної лікарні та ввести в експлуатацію. Лише після вказаних дій може бути проведений остаточний розрахунок.

Наголошуємо, що депутатський корпус обласної ради не залишається осторонь проблемних питань жителів нашої області, у зв’язку з чим Анжелікою Лабунською було запропоновано депутатам та поставлено на голосування дві пропозиції:

Пропозиція негайно зобов’язати облдержадміністрацію здійснити оплату всієї суми по договору – 29467200,00 грн – цей варіант не підтримав жоден з депутатів обласної ради.

Доручити постійній комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів опрацювати це питання та знайти компромісний варіант його вирішення. Цю пропозицію депутати підтримали та відразу після закінчення сесії зібрались для проведення комісії і обговорення порушеного питання.

Анжеліка Лабунська наголосила про те, що комунальний магнітно-резонансний томограф буде встановлено, адже угода діє до повного виконання сторонами своїх зобов’язань – тобто до введення МРТ в експлуатацію та здійснення першого контрольного знімка пацієнта. Тож всі розмови про те, що виділені кошти на придбання обладнання будуть втрачені, що Житомирщина залишиться без томографа, не відповідають дійсності та свідчать про некомпетентність осіб, які висвітлюють дане питання та дезінформують суспільство.

Таким чином всі публікації, які містять іншу інформацію, зокрема звинувачення голови обласної ради Анжеліки Лабунської у «саботажі встановлення комунального МРТ» є неправдивими та замовними, а питання щодо її спростування та захисту ділової репутації будуть вирішуватись у судовому порядку.

Прес-служба обласної ради

Тэги: Лабунская, Житомир, областной совет, МРТ

Схожі новини:


Комментариев: 1
AlexIvanov
1 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 13:41:43, 25.12.2015 [Материал]

Не лепите горбатого ..мадам!
Оголошення на ЖЖ інфо: