Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2016 » Февраль » 8 » 18:00:23

Житомирянам объяснили новые названия улиц и переулков, которые собираются переименовать

08.02.2016, 16:24:23 13998 109 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Житомирянам объяснили новые названия улиц и переулков, которые собираются переименовать

21 января топонимическая комиссия Житомирского горисполкома обработала предложения общественных организаций и многих активистов по переименованию более 80-ти улиц и переулков Житомира.

Комиссия утвердила список топонимических объектов и приняла решение обратиться к Житомирскому городскому председателю с рекомендацией утвердить предложенные изменения.

Сегодня городской совет опубликовал список улиц и переулков, которые предлагается переименовать и аннотации к ним от заместителя председателя городской комиссии по топонимике Георгия Мокрицкого.

Как сообщал «Журнал Житомира, 3 февраля временная депутатская комиссия по вопросам переименования улиц проголосовала за переименование 4 улиц и парка в Житомире.
 
 

Вулиці і провулки, які планують перейменувати в Житомирі

 

вулиця

Баранова

вулиця

Ковальська

Ковальська (Кузнечна) – соціально-виробничий топонім, історична назва цієї вулиці [22-25]*, давня професія житомирян, що проживали на цій вулиці.**

вулиця

Басова

вулиця

Кам′янська

Нова назва – компасний топонім, пов’язана з р. Кам’янкою, що протікає поруч.

провулок

2-й Боженка

провулок

1-й Староруднянський

Соціально-виробничий топонім – є ремінісценцією історичної назви місцевості [413], в якій житомиряни видобували залізну руду.

провулок

3-й Боженка

провулок

2-й Староруднянський

Теж саме. Індексація пояснюється наближеністю провулків один до одного і топографічною залежністю  між собою.

вулиця

Бородія

вулиця

Симона Петлюри

Новий антропонім присвячений постаті визначного українського державного  і військового діяча Симона Петлюри, який неодноразово бував в Житомирі в період Українських визвольних змагань 1917-20 рр., керував операціями з визволення міста від більшовиків.***

вулиця

Бугайченко

вулиця

Шипшинова

Флеронімічний топонім, пов'язаний з унікальною фабрикою лікарських рослин, що розташовується поруч

вулиця

Ватутіна

проспект

Незалежності

Новий соціально-політичний топонім, що символізує одвічне прагнення українців до Незалежності своєї держави, чому відповідає найпрестижніший тип топоніму – «проспект» [630], який підтверджується відповідними параметрами (велика ширина магістралі, висотна забудова, тролейбусний рух, значення проспекту як загальноміської магістралі).

провулок

Ватутіна

провулок

Черняхівський

Нова назва є компасним топонімом [480-483], пов’язана з найближчим до Житомира в цьому напрямку історичного містечка, райцентру Черняхова.

провулок

Войкова

провулок

Сотника Савінського

Новий антропонім, пов’язаний з іменем житомирянина, учасника визвольних змагань за Незалежну Україну 1917-20-х рр. сотника Савинського.

вулиця

Гречка

вулиця

Генерала Всеволода Петріва

Новий антропонім, пов’язаний з іменем визначного українського вояка, генерала, учасника визвольних змагань за Незалежну Україну 1917-20-х рр., і учасника створення в Житомирі Юнацької офіцерської школи УНР і автора спогадів про становлення УНР в Житомирі Всеволода Петріва.***

вулиця

Дитячої Комуни

вулиця

Синельниківська

Історичний антропонім, пов’язаний з іменем волинського губернатора, нащадка давнього українського козацького роду, (від якого пішла назва міста і району Дніпропетровської області), ініціатора забудови Михайлівської вулиці та спорудження міського театру в Житомирі – Миколи Синельникова.*** Цю назву вулиця заслужено носила з 1878 по 1929 рр., допоки не була по-блюзнірські перейменована на вулицю Дитячої Комуни [66,293,344,495,497], заснованої… за царату як казенний дитячий притулок… Тепер історичний антропонім повертається на своє місце.

вулиця

Ємельянова

вулиця

Клима Поліщука

Новий антропонім, пов’язаний з іменем українського письменника, нашого земляка (с. Краснопіль, Чуднівського р-ну) – Клима Поліщука, який був вбитий совєтами за «націоналізм».

провулок

1-й Колгоспний

провулок

Тайберів

Новий антропонім, пов’язаний з іменем засновника і власника найбільшого (кін. ХІХ ст.) промислового підприємства Житомира: шпилько-колодочної фабрики (тепер фабрика «Україна»)  - місцевого німця Рудольфа Тайбера. Провулок [96,97,278,527] розташовується поруч з названим підприємством.

провулок

2-й Колгоспний

провулок

Друкарський

Новий соціально-виробничий топонім, пов’язаний з існуванням в цій місцевості єврейського хмелярського колгоспу «Друкар-Колективіст», створеного з числа працівників Житомирської окружної (обласної) друкарні [96,567].

провулок

Кошового

провулок

Федора Терещенка

Новий антропонім, пов’язаний з іменем визначного українського підприємця, мецената, винахідника, конструктора перших українських літаків (1910-ті рр.) – Федора Терещенка, який на світанку ери повітроплавання створив у своєму маєтку на Житомирщині авіамайстерні (м-ко Червоне) і випускав перші вітчизняні літаки.

провулок

Крилова

провулок

Криловський

Історичний антропонім, пов’язаний з родиною житомирян Криловських, які володіли цією земельною ділянкою і стали першими забудовниками (засновниками) провулку [123,262]. З іменем російського байкаря Івана Крилова – ні Крилови, ні провулок ніяк не пов’язані.

вулиця

Леваневського

вулиця

Дмитрівська

Історичний антропонім [66,67 та 580], присвоєний вулиці у 70-х рр. ХІХ ст. «Дмитрівська» зафіксований в біографічних документах її уродженця академіка Сергія Корольова. Історичний антропонім був частково повернутий одному кварталу вулиці у 1989 р. Решта вулиці продовжувала бути (з 1937 р.) вулицею імені совєцького льотчика Лєваневського, з яким ні вона, ні Житомир ніяк не пов’язані.

провулок

1-й Леваневського

провулок

Професора Грищука

Новий антропонім пов’язаний з іменем видатного вченого-астрофізика зі світовим ім’ям професора Леоніда Грищука***, який народився поруч з цим провулком (на Дмитрівській вул.). Змінений вигляд обійстя Грищуків і його розташування в глибині кварталу не дають змоги увічнити пам’ять вченого-земляка на фасаді  їхнього будинку. Провулок, названий іменем знаного в світі дослідника космосу-житомирянина, відкриває низку тематичних топонімів в районі Музею історії космонавтики ім. Сергія Корольова (див. дві наступні позиції).

провулок

2-й Леваневського

провулок

Ігоря Сікорського

Новий антропонім пов’язаний з іменем видатного українця, винахідника першого в світі гелікоптера Ігоря Сікорського, який разом з талановитим інженером Федором Терещенком конструював на Житомирщині (м-ко Червоне, 1910-14 рр.) перші українські літаки.

провулок

3-й Леваневського

провулок

Петра Нестерова

Новий антропонім, пов’язаний з іменем видатного українського льотчика, піонера вітчизняного повітроплавання Петра Нестерова,*** який здійснював у Житомирі показові польоти, мав тут добрих знайомих.

вулиця

Олександра Байка

вулиця

Нобелівська

Історичний антропонім, пов’язаний з іменем власника міжнародної компанії швейцарського вченого і підприємця Альфреда Нобеля згодом заснував Нобелівську премію), у володінні якої були нафтові склади в цьому районі, через що провулок (тепер вулиця) носив до 1957 р. назву Нобелівський[174

вулиця

Леселідзе

вулиця

Пилипа Орлика

Новий антропонім присвячений постаті визначного українського державного  діяча, автора першої Української Конституції – першої в Європі – Пилипа Орлика.

провулок

Люби Шевцової

вулиця

Героїв Базару

Історичний топонім, пов’язаний з трагічними подіями Другого Зимового походу Армії УНР на теренах Житомирської області, коли в м-ку Базар Народицького р-ну, загинули смертю героїв понад 320 українських і вояків, які не погодились перейти на бік більшовиків і були розстріляні червоноармійцями.***

вулиця

Максютова

вулиця

Вільський Шлях

Історичний компасний топонім, пов’язаний з напрямком одного з давніх торгових шляхів, що вів із Житомира на с. Вільськ (нині Черняхівського р-ну), а далі на м. Звягель. В межах колишнього передмістя називався Старо-поштовою дорогою, в межах міста – Вільсько-Шосейна, Велика Вільська вулиця (нині – Перемоги). [30,48,88,90 та 578] Цим повертається давня історична назва торгового шляху з Житомира на захід.

провулок

1-й Максютова

провулок

1-й Соколовський

Тут і далі (до поз. 31, окрім поз. 25) застосовується принцип доцільного, топографічно обґрунтованого індексування дрібних компасних топонімів  [565-568] з одночасним упорядкуванням зростаючого ряду індексів і простоти їх сприйняття. Сім «Соколовських провулків» дістали назву за місцевістю (Соколова Гора) [492-494], на якій вони розташовуються один за одним вздовж 4-кілометрової вулиці Вільський Шлях. Відповідно з топографічним алгоритмом розташування зростає і нумерація (індекси) провулків, що спрощує визначення їх місцезнаходження на дуже видовженій вулиці. Винятком є 2-й Максютова пров., що залишається на карті міста (див нижче), але без індексу.

провулок

2-й Максютова

провулок

Максютова

Історичний Антропонім «Масютова, провулок», залишається на карті міста як такий, що пов’язаний з іменем учасника боїв за Житомир у період Другої світової війни майора Василя Максютова [139 та 587], який загинув під час визволення міста. Оскільки провулок з такою назвою буде один – індекс прибирається.

провулок

3-й Максютова

провулок

2-й Соколовський

Тут і далі (до поз. 31) застосовується принцип доцільного, топографічно обґрунтованого індексування дрібних компасних топонімів з одночасним упорядкуванням зростаючого ряду індексів [492-494] і простоти їх сприйняття. Сім «Соколовських провулків» дістали назву за місцевістю (Соколова Гора), на якій вони розташовуються один за одним вздовж 4-кілометрової вулиці Вільський Шлях. Відповідно з топографічним алгоритмом розташування зростає і нумерація (індекси) провулків, що спрощує визначення їх місцезнаходження на дуже видовженій вулиці. Винятком є 2-й Максютова пров., що залишається на карті міста (див нижче).

провулок

4-й Максютова

провулок

3-й Соколовський

-//-

провулок

6-й Максютова

провулок

4-й Соколовський

-//-

провулок

7-йМаксютова

провулок

5-й Соколовський

-//-

провулок

8-йМаксютова

провулок

6-й Соколовський

-//-

провулок

9-йМаксютова

провулок

7-й Соколовський

-//-

вулиця

Маликова

вулиця

Сурина Гора

Історичний орономічний антропонім, який фіксує давню назву цієї горбистої місцевості, пов’язану з старою житомирською родиною Суриних, залишки маєтку якої збереглись в цьому районі (наприкінці Червоного провулка) [413,82,365,524].

проїзд

Мануїльського

проїзд

Володимира Плотницького

Новий антропонім, пов’язаний з іменем одного із учасників антинацистського руху Житомирщини (як у совєцьких партизанах, так і боївках УПА), автора цінних спогадів, відомого педагога – Володимира Плотницького, який жив в цьому проїзді.***

провулок

1-й Мануїльського

провулок

Панаса Саксаганського

Новий антропонім в системі «театральних антропонімів» вздовж вулиці Міщанської. Пов’язаний з іменем  корифея української сцени Панаса Саксаганського, який неодноразово гастролював  у театрах Житомира.

провулок

2-й Мануїльського

провулок

Івана Карпенка-Карого

Новий антропонім в системі «театральних антропонімів» вздовж вулиці Міщанської. Пов’язаний з іменем  корифея української сцени Івана Карпенка-Карого, який неодноразово гастролював  у театрах Житомира.

провулок

3-й Мануїльського

провулок

Івана Садовського

Новий антропонім в системі «театральних антропонімів» вздовж вулиці Міщанської. Пов’язаний з іменем  корифея української сцени Івана Садовського, який неодноразово гастролював  у театрах Житомира.

провулок

4-й Мануїльського

провулок

Михайла Старицького

Новий антропонім в системі «театральних антропонімів» вздовж вулиці Міщанської. Пов’язаний з іменем  корифея української сцени Михайла Старицького, який неодноразово гастролював  у театрах Житомира.

вулиця

Маяковського

вулиця

Володимирська

Старий антропонім (відомий з ХІХ ст.), що з позицій сьогодення дістає новий, важливий для Житомира смисл [147 та 588].  Назва співзвучна з іменем руського князя Володимира – хрестителя Київської Русі, онука древлянського (з Житомирщини) кн. Мала. До Володимирської вулиця мала  ім’я Руська (XVIII ст.) [148,144,471,472,473].

провулок

Мічурінський

провулок

Селекційний

Новий соціально-виробничий топонім – Селекційний пов’язаний з близькістю провулка до важливої науково-дослідної біологічної установи – Ботанічного саду Національного агроекологічного університету.

провулок

2-й Московський

провулок

Норильських повстанців

Історичний топонім, пов’язаний з повстанням в’язнів ГУЛАГу в Норильську (1953 р.), яке було піднято в основному завдяки тисячам українських і литовських політичних в’язнів, що були репресовані за «націоналізм». Нехай українцям Житомира нагадує про імперську Росію не Московський провулок, а провулок на честь героїв повстання проти сталінської Росії.

вулиця

Огурцова

вулиця

Довжицька

Новий  компасний топонім, пояснюється тим, що вулиця знаходиться неподалік річки Довжик, а також веде вбік нового житлового масиву Довжик, в якому оселилися тисячі жителів Житомира [344 та 580].

вулиця

Островського

вулиця

Івана Мазепи

Новий антропонім, пов’язаний з іменем видатного українського державного і політичного діяча, який перебував і жив на Житомирщині (зокрема, в м. Бердичів) Івана Мазепи.

провулок

1-й Островського

провулок

Петра Болбочана

Новий антропонім, пов’язаний з іменем визначного українського військового і національного діяча, який брав участь у визволенні Житомира від більшовиків, жив і служив тут, полковника Петра Болбочана.***

провулок

2-й Островського

вулиця

Родини Гамченків

Новий антропонім з підвищенням рангу (типу) з провулка на вулицю (відповідно до фактичних параметрів і містобудівної ролі), який пов’язаний з визначними постатями – членами великої житомирської родини Гамченків:*** Сергієм, відомим українським археологом, першовідкривачем Житомирського могильника на Мальованці (помер під час голоду у 1932 р. як і його син від голоду Роман – у 1933 р.); Іваном, військовиком, генералом, офіцером Армії УНР, кавалер багатьох високих нагород та Євгеном – теж військовиком Армії УНР, начальником штабу Сердюцької дивізії і генеральним хорунжим Генерального Штабу Армії УНР, розстріляним совєтами по справі «Весна»; і, нарешті, Дмитром, теж кадровим офіцером Армії УНР. Волинь являла собою регіон, в якому розміщувалися або формувалися національні військові формування та здійснювався їхній вишкіл. Троє з братів Гамченків вступили до армії Української держави (Дмитро, Іван, Євген) і чесно служили їй.

вулиця

Перехідна

вулиця

Якова Артемчука

Новий антропонім, що замінив невдалий оронім ім’ям визначного українського винахідника, конструктора власних літальних апаратів, відомого далеко за межами Житомира – Якова Артемчука.

вулиця

Перша Партизанська

вулиця

«Поліська Січ»

Новий історичний топонім, що замінює дублюючі назви «Перша партизанська…» та «Друга партизанська…» на історично обґрунтований топонім, пов’язаний з героїчною діяльністю українського націоналістичного військового формування «Поліська Січ» на теренах Волині-Житомирщини та Білорусі.***

провулок

1-й Першотравневий

провулок

Миколи Леонтовича

Новий антропонім, пов’язаний з іменем видатного українського музичного діяча Миколи Леонтовича. Перша назва в сузір’ї музично-мистецьких топонімів, що складатимуть своєрідний топонімічний вінок вулиці імені Святослава Ріхтера (див. наступні позиції до №51).

провулок

2-й Першотравневий

провулок

Марії Заньковецької

Новий антропонім, пов’язаний з іменем видатної української музичної діячки Марії Заньковецької.

провулок

3-й Першотравневий

провулок

Соломії Крушельницької

Новий антропонім, пов’язаний з іменем видатної української музичної діячки Соломії Крушельницької

провулок

4-й Першотравневий

провулок

Михайла Вербицького

Новий антропонім, пов’язаний з іменем автора музики для майбутнього Гімну України – Михайла Вербицького, вперше виконаного в опері житомирянина Кароля Гейнча [84,85,174,175,340, 290, та 579].  «Повернення запорожців з Трапезунду» (1856 р.).*****

провулок

5-й Першотравневий

провулок

Павла Чубинського

Новий антропонім, пов’язаний з іменем визначного українського митця, автора слів до Гімну України Павла Чубинського, який перебував у Житомирі під час географічної експедиції по Волинській губернії (1867 р.).

вулиця

Петровського

вулиця

Василя Кравченка

Новий антропонім, пов’язаний з іменем визначного українського вченого-етнографа та краєзнавця професора Василя Кравченка, який жив і творив в Житомирі.***

вулиця

Генерала Потапова

вулиця

Отаманів Соколовських

Новий антропонім, пов’язаний з іменами наших славних земляків-борців за Незалежну Україну – отаманів Соколовських: братів Олекси, Дмитра, Василя та їх сестри Олександри. Члени їх родини із села Горбулів (Черняховського р-ну).

провулок

1-й Пролетарський

провулок

Максима Залізняка

Новий антропонім, пов’язаний з іменем визначного українця, борця за волю простого народу – Максима Залізняка, загони якого діли також і на Житомирщині.

провулок

2-й Пролетарський

провулок

Закам′янський

Новий компасний топонім, пов’язаний з історичною назвою місцевості, в якій він розташовується – Закам’янкою [358 та 582].

провулок

3-й Пролетарський

провулок

Садибний

Новий абстрактний топонім, що цілком відповідає садибному характеру забудови провулка

вулиця

Маршала Рибалка

вулиця

Тараса Бульби-Боровця

Новий антропонім, пов’язаний з визначною постаттю організатора і керівника антинацистського руху на Житомирщині – Тараса Бульби-Боровця, який в умовах окупації створив українську військову організацію В Олевську було запроваджено українське управління, зорганізовано міліцію, сформовано Українську повстанську армію «Поліська Січ»raquo;. З середини серпня до середини листопада 1941 року Олевськ був столицею вільної української «республіки» з новими назвами вулиць, яка увійшла в історію під назвою Олевська Республіка. Тарас Бульба-Боровець неодноразово бував у Житомирі, спілкувався з діючим тут націоналістичним підпіллям.***

вулиця

Січових Стрільців

вулиця

Прибережна

Проектна назва замінюється на оронімічний топонім – Прибережна вулиця, оскільки вона пролягатиме вздовж берега р. Кам’янки (з будівництвом моста через р. Кам’янку Лісову) від магістральної вул. Соснової до кол. вул. Маршала Жукова (Героїв-Десантників), стаючи магістральною вулицею районного значення.

провулок

1-й Фурманова

провулок

Рівненський

Історичний компасний топонім із серії присвячених повітовим центрам Волинської губернії – в її адміністративному центрі Житомирі (Дубенська, Старкостянтинівська тощо) [179,298 та 25,177,178,560]. Назву Рівненська мала нинішня вул. Героїв Пожежників [151 та 188], від якої розпочинається провулок, який тепер перебрав на себе цю історичну назву. Таку ж дію вчинено по відношенню двох інших похідних від цієї вулиці провулків (див. дві наступні позиції).

провулок

2-й Фурманова

провулок

Острозький

Історичний компасний топонім із серії присвячених повітовим центрам Волинської губернії, відроджений і присвячений історичному місту України та Волині – Острогу [443 та 590].

провулок

3-й Фурманова

провулок

Корецький

Історичний компасний топонім із серії присвячених повітовим центрам Волинської губернії, відроджений і присвячений історичному місту України та Волині – Корцю, сусідньому на північно-західному кордоні Житомирської області райцентру Рівненщини.

проїзд

Цюрупи

проїзд

Шпаковський

Історичний антропонім, повернутий проїзду разом назвою кол. провулку (тепер Шпаковська вулиця) [290,424 та 588]  – за прізвищем першого власника кол. хутора і його забудовника. Предок Шпаковських був одним із керівників чумацької валки, шлях якої проходив через їх хутір.

провулок

Чапаєва

провулок

Художника Канцерова

  Новий антропонім, пов’язаний з іменем визначного українського художника Олександра Канцерова, який більшу частину свого життя жив і творив в Житомирі, залишивши на своїх полотнах образ нашого міста, багато років поспіль очолював місцеву спілку малярів, підготував цілу плеяду здібних учнів.

вулиця

Червоноармійська

вулиця

Січових Стрільців

Новий історичний топонім, пов’язаний з діяльністю підрозділів українських вояків – січових стрільців – у боротьбі за незалежність нашої держави. Подібні підрозділи діяли і в Житомирі в роки Національно-визвольних змагань українського народу за незалежність нашої держави.*** Тематика провулків, дотичних до вулиці Січових Стрільців, співзвучна з новою назвою, вона її продовжує і розвиває  (див. наступні поз. 65-69).

провулок

1-й Червоноармійський

провулок

Костянтина Прісовського

Новий антропонім, пов’язаний з іменем визначного військовика, генерала Армії УНР Костянтина Прісовського, командира окремої Запорізької бригади, яка визволила Житомир від більшовиків ( лютий, 1918 р.).

провулок

2-й Червоноармійський

провулок

Миколи Величківського

Новий антропонім, пов’язаний з іменем уродженця Житомира, визначного діяча українського національно-визвольного руху, першого очільника Української Національної Ради (1941-42,44), економіста, професора Миколи Величківського.***

провулок

3-й Червоноармійський

провулок

Тараса Сенюка

Український військовий. Підполковник. Командир 1-го аеромобільно-десантного батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ ЗС України. Герой України (2014, посмертно). 3-го червня 2014 року загинув під в результаті нападу бойовиків на колону сил АТО, яка рухалася з м. Ізюма в район м. Слов'янська.

провулок

4-й Червоноармійський

провулок

Миколи Капустянського

Новий антропонім, пов’язаний з іменем визначного українського військового і політичного діяча, генерал-хорунжого Армії УНР, одного із керівників ОУН, Миколи Капустянського, який жив і служив в Житомирі (начальник штабу 1-ї Української дивізії, 1918 р.), був одружений на житомирянці.

провулок

5-й Червоноармійський

провулок

Сергія Кулжинського

Новий антропонім, пов’язаний з іменем визначного українського військового діяча, генерал-хорунжего, нашого земляка, командира 1-ї окремої Волинської кінної бригади, викладача Юнацької школи Армії УНР (Житомир, 1919 р.)*** Сергія Кулжинського.

вулиця

Черняховського

вулиця

Чуднівська

Історичний компасний топонім, пов’язаний з історичним містом Чудновом, найвищим портовим пунктом на давньому історичному водному шляху Тетеревом через Житомир – Коростишів – Радомишль до Дніпра, відомому ще з часів греків (І ст. н.е., «Teretenia») [400, та 608].

вулиця

Чкалова

вулиця

Олени Теліги

Новий антропонім, пов’язаний з іменем мужньої української жінки, учасниці антинацистського підпілля в Києві, замученої окупантами Олени Теліги, яка перебувала в Житомирі у підпільній квартирі похідної групи ОУН-М під керівництвом її соратника і друга, житомирянина Олега Ольжича. Тематика провулків, дотичних до вулиці Олени Теліги, співзвучна з новою назвою, вона її продовжує і розвиває  (див. наступні поз. 72-75).***

провулок

1-й Чкалова

провулок

Уласа Самчука

Новий антропонім, пов’язаний з іменем безстрашного борця за волю України, письменника і воїна УПА, славного сина Волині, члена Уряду УНР в екзилі Уласа Самчука, який неодноразово бував у Житомирі, залишивши спогади про наше місто.

провулок

2-й Чкалова

провулок

Василя Стуса

Новий антропонім, пов’язаний з іменем видатного українського дисидента, борця за Незалежну Україну, поета, в’язня сумління в совєцьких таборах  Василя Стуса, перепохованого в наш час в Україні за участі житомирського дисидента Василя Овсієнка.***

провулок

3-й Чкалова

провулок

Андрія Шептицького

Новий антропонім, пов’язаний з іменем визначного українського релігійного діяча УКГКЦ, «українського мойсея» ХХ ст. графа Андрія Шептицького, який по материнській лінії має житомирські коріння.*****

провулок

4-й Чкалова

провулок

Василя Кука

Новий антропонім, пов’язаний з іменем легендарного українського діяча національно-визвольного руху, генерала УПА Василя Кука, який на початку окупації був запроторений нацистами до в’язниці в Житомирі.

вулиця

Шелушкова

вулиця

Князів Острозьких

Новий антропонім, пов’язаний з іменем визначного князівського роду Острозьких, життя і діяльність якого була тісно пов’язана з Житомирщиною і безпосередньо Житомиром.

провулок

2-й Щорса

провулок

Ветеринарний

Новий соціально-виробничий топонім пов’язаний з розташованим поруч комплексом будівель ветеринарної лікарні.

провулок

3-й Щорса

провулок

Капітульний

Історичний соціально-виробничий топонім, пов’язаний з тим, що землі, на яких виник провулок, належали капітулу (господарському управлінню) Житомирської дієцезії римо-католицької церкви, тобто, землі були капітульні, звідси й назва [314,315,420].

провулок

4-й Щорса

провулок

Аршенєвських

Історичний антропонім, пов’язаний з прізвищем землевласників, поміщиків, власників кар’єру і великої садиби з віллою в приміському с. Крошня – братів Андрія і Миколи Аршенєвських [278,429,497], які залишили по собі добрий слід в Житомирі: Соколовський кар’єр, прекрасний особняк на вул. Грушевського (юнацька бібліотека, пам’ятка архітектури), розкішна садиба з віллою (тепер садиба агроекологічного коледжу); десятки замощених в місті вулиць.

провулок

5-й Щорса

вулиця

Празька

Новий компасний топонім із зміною статусу (типу) топоніма на порядок вище, що відповідає параметрам вулиці, а тематично пов’язаний з чехами і їхньою столицею Прагою, оскільки вулиця Празька розташовується в центрі колишнього села Крошня Чеська. Вулиця веде до комплексу висотних будинків, що споруджуються в її створі.

провулок

6-й Щорса

провулок

Священика Жилюка

Новий антропонім, пов’язаний з іменем славнозвісного в Житомирі православного священика, доктора теології, ревносного патріота України, настоятеля Крошнянської Покровської церкви Івана Жилюка.

вулиця

Якубовського

вулиця

Євгена Коновальця

Новий антропонім, пов’язаний з іменем визначного борця за Незалежну Україну,  одного з лідерів ОУН, героїчної особистості Євгена Коновальця, який у період українських Визвольних змагань (1917-20 рр.) брав участь у боях проти більшовиків в Житомирі.***

вулиця

8 Березня

вулиця

Августа Ілінського

Новий антропонім, пов’язаний з родиною відомих українсько-польських волинських магнатів Іллінських, які мали маєтності на Житомирщині і безпосередньо в Житомирі [219,324,325,401]. Зокрема, розкішний палац з унікальною бібліотекою і картинною галереєю в Романові, єдиний в імперії Інститут для навчання глухонімих, домашній театр, хор і оркестр, балетну трупу. Частина художніх полотен із зібрання Іллінських являють собою безцінну частину скарбів Житомирської картинної галереї.

провулок

8 Березня

провулок

Успенський

Історичний соціально-історичний топонім, пов’язаний з будівлею старої кладовищенської церкви, осв’яченої на честь Покрови Пресвятої Богородиці, що розташовується неподалік, звідки й назва, надана йому ще в ХІХ ст. В церкві у 1919 р. відспівували масові жертви серед мирного населення, замучені чекістами в підвалі ЧК, і перепоховані після відновлення української влади на кладовищі поблизу церкви.***


Тэги: переулки, Житомир, переименование, улицы

Схожі новини:


Комментариев: 109
Berserk80
1 Che (Berserk80)   • 18:12:21, 08.02.2016 [Материал]

Объясните новые тарифы ЖКХ, цены на электроэнергию и воду (которая идет не прозрачная с песочком).
Улицы...
Ребят, а вообще есть шанс провести реальный соцопрос по жильцам этих улиц? Ну "хотят они новые названия", "не хотят", "предложите свой вариант".
Я понимаю шо Юрко в Польше обрадуется, а можно не для тех кто в Польше, а для жителей Житомира?
Юрко
15 Градовський (Юрко)   • 19:28:49, 08.02.2016 [Материал]

Пропонуєш провести опитування на тему підтримки законодавства України? Антидержавним виступом попахує.
Berserk80
17 Che (Berserk80)   • 19:35:36, 08.02.2016 [Материал]

Польша как там? Получил уже гражданство?
Юрко
20 Градовський (Юрко)   • 19:49:16, 08.02.2016 [Материал]

Нормально Польща. На громадянство не претендую.
Berserk80
33 Che (Berserk80)   • 20:52:45, 08.02.2016 [Материал]

ну понятно. Не претендуешь. Когда назад? Страна в опасности! Или как всегда все по традиции нужно в схронах отсидеться , а потом права качать? а ПОТОМ БИТЬ СЕБЯ В ГРУДЬ МОЛ Я ЖЕ ТОГО ЭТО САМОЕ Я ВСЕ СДЕЛАЛ ЗА НЕЗАЛЕЖНОСТЬ!Я даже на крсной площади насрал в центре в знак протеста...
Ну правда в штаны! Но насрал же!
TarasS
52 Тарас (TarasS)   • 00:00:03, 09.02.2016 [Материал]

Юрко, принаймні, не в Ростові-на-Дону.
На відміну від одного бухарського гастарбайтера-гастролера.
tiktak
94 отец Онуфрий (tiktak)   • 15:19:51, 09.02.2016 [Материал]

гражданство Калымы тебе надо сделать
Voice
92 soon2017 (Voice)   • 13:03:03, 09.02.2016 [Материал]

вул. Перша Партизанська-вул «Поліська Січ»
Поліська Січ (УНРА, з літа 1943 року) — ПІДПІЛЬНА збройна формація
И в чем особое отличие слова патризанский от підпільной формації, позорно организованной только в 43 году, явно видимом переломном году, в пользу сов армии
Юрко
96 Градовський (Юрко)   • 19:05:13, 09.02.2016 [Материал]

Поліська Січ була утворена в 1941-му.
const07
2 Константин Куликовъ (const07)   • 18:17:00, 08.02.2016 [Материал]

Новой власти не на что деньги списывать. Заставить бы всех инициаторов за свой счет провести переименование...
RaID
7 Сергей (RaID)   • 18:32:12, 08.02.2016 [Материал]

Интереса ради, скажите, сколько по вашему стоит переименовать улицы и за что платится?
const07
9 Константин Куликовъ (const07)   • 18:37:15, 08.02.2016 [Материал]

на 7. обратитесь в Раду, вам сделают калькуляцию. Вы же не думаете, что стоит повесить таблички и этим ограничиться))))
Hoakina
11 Марина (Hoakina)   • 19:04:35, 08.02.2016 [Материал]

На 9. Ну не Рада тут заявляє, що це коштує грошей, а Ви. Значить маєте інформацію. То поділіться
max1e
13 maxim (max1e)   • 19:09:03, 08.02.2016 [Материал]

марина как всегда.
вам тоже никогда никто не озвучит цифру на разработку ударного беспилотника для ВСУ, что бы у вас глаза на лоб не полезли, однако это само собой разумеющееся, что оно не бесплатно.
-----
для не особо умных: затраты на переименование улиц - аксиома.
sonnet
87 вадик (sonnet)   • 10:38:09, 09.02.2016 [Материал]

О!
Ти вже все знаєш?
Так, в розробці безпілотники, які можуть нести бойовий заряд і зненацька гепнути на голову москальських фашистів.
Тож вимушені це робити, бо агресор і окупант поряд , весь час стріляє, а його орки гадять і тут.
max1e
101 maxim (max1e)   • 23:29:54, 09.02.2016 [Материал]

поправил коммент?)) молодец, я уже троллить думал)

есть ряд вопросов по беспилотникам. Одно из лучших кб в мире - МиГ, за десять лет ничего не выкатило, кроме деревянной модели. Учитывая что русские наверняка имели доступ к сбитому над ираном rq-170 sentinel. а кто в украине будет его строить? допустим, с горем пополам можно купить у израильтян документацию на гермесы, допустим, на мощностях антонова можно построить, допустим мотор-сич обеспечит двигателями. внимание вопрос: где взять радар и где взять вооружение воздух-земля. В украине нет заводов про производству такого типа оружия, а документацию на ракеты и радары никто никогда не продаст. Ни за какие деньги, учитывая что у украины их нет даже на израильские гермесы.
sonnet
103 вадик (sonnet)   • 12:41:13, 10.02.2016 [Материал]

Ти геть далекий від реалій.
Ти знаєш, що Польща виготовляє і має такі безпілотники?
А тепер сам догадайся, з ким ми кооперуємось ?
Про це мельком повідомляли деякі змі, не чув?

"Одно из лучших кб в мире - МиГ, за десять лет ничего не выкатило, кроме деревянной модели."
Шо, шо, шо?
А зможеш це довести, що це краще кб і в порівнянні з чим воно краще?
З посиланням.
У москалів ніхто нічого і ніколи свого не розробляв.
Все крали у інших країн,або копіювали, бо самі ні на що не здатні.
Починаючи з ядерної бомби і закінчуючи ракетами,машинами і мотоциклами.
max1e
106 maxim (max1e)   • 22:06:37, 10.02.2016 [Материал]

я далек от реалий? ну-ка ну-ка, давай, докажи. жду модель ударного(!) беспилотника, производителем которого есть польша. жду. если не покажешь - будешь послан и уличен во вранье.

миг? тебя не смущает что самолеты мига одни из самых продаваемых на планете? тебя не смущает что миг-35 вышел в полуфинал тендера на 2 млрд для индусов? где 4 года(!) проводились испытательные сравнения на территории индии?) мелочь, че там)) про то что это первый самолет (миг-29) который мог стрелять всеракурсными ракетами ты не знал, про то что он же первый получил отклоняемый вектор тяги. мелочь, не достойно быть одно из лучшим кб, вторые в мире сделали прототип самолета пятого поколения)) линк? ну погугли достижения тендера MMRCA.
или тебе назвать число проданных самолетов забугор?
скажи мне пожалуйста, с какого самолета была содрана система нашлемного целеуказателя? ну раз в ссср все крали. я прям поржу. Жду модель беспилотника, если не будет - будешь послан самым жестким способом.
sashokru
23 Саша (sashokru)   • 20:01:44, 08.02.2016 [Материал]

Ну если пошерстить интернеты ;), то стоимость одной таблички на дом
паластиковой от 175 грн
металической от 360 грн
с подсветкой от 500 грн
эмалированой от 270 - первый сайт в гугл. Но сомневаюсь что наши избранники будут платить такие суммы цыфры будут выше раза в два. И это только за одну табличку на дом . А таких нужно как минимум 4.
Но в затраты еще будет входить переоформление всех документов на квартиры (если захотите продать, передать в наследство и тд.), а так же время которое придеться потратить на беготню по всем инстанциям. Не забывайте про печать в паспорт, а если еще и загран то скорее всего и его прийдется менять, а это не бесплатно. И я думаю что если за таблички прямо мы платить не будем (возьмут из бюджета города , а это всеравно наши деньги(налоги)), то за переоформление документов прийдется нам все равно раскошелится.
Юрко
24 Градовський (Юрко)   • 20:15:32, 08.02.2016 [Материал]

І знову пальцем в небо - жодних змін до жодних документів робити не потрібно.
Koron
27 Koron (Koron)   • 20:35:22, 08.02.2016 [Материал]

Может в Польше и не нужно, а у нас нужно. В первую очередь будет весело юридическим организациям, которым необходимо вносить изменения в учредительные документы, действующие договора, рекламные брошюры и т.д.
Юрко
30 Градовський (Юрко)   • 20:49:56, 08.02.2016 [Материал]

Зміни в держреєстри вносяться автоматично незалежно від юр особи. Ще якісь мантри є?
Koron
36 Koron (Koron)   • 20:58:07, 08.02.2016 [Материал]

Как оно - весело и задорно, наверное, наблюдать за этим со стороны?
Юрко
37 Градовський (Юрко)   • 21:13:21, 08.02.2016 [Материал]

Тобто, мантр більше немає?
Mira
29 Irina (Mira)   • 20:49:18, 08.02.2016 [Материал]

Однозначно надо менять документы на квартиру при продаже , оформлении наследства,дарении,завещании,а так же если сдавать по договору с заверением у нотариуса.
Юрко
35 Градовський (Юрко)   • 20:56:14, 08.02.2016 [Материал]

Які саме документи потрібно міняти?
Mira
39 Irina (Mira)   • 21:44:00, 08.02.2016 [Материал]

У свідоцтво на право власності на нерухомість.
Юрко
42 Градовський (Юрко)   • 22:13:17, 08.02.2016 [Материал]

Такого документу, як свідоцтво на право власности, вже років декілька не існує
sashokru
80 Саша (sashokru)   • 07:25:06, 09.02.2016 [Материал]

Лише з 1 січня 2016 року в Україні набув чинності новий порядок реєстрації нерухомості. В якому скасовано паперовий документ про власінсть при первинній регістрації нерухомості. Не вводьте людей в оманану . До цього року такий документ видавався Державною реєстраційною службою. Натомість зараз нотаріус видає власнику інформацію про внесення відомостей до Реєстру речових прав.
Але реєстрація нерухомості, а відтак і право власності, все ж таки підкріплюється паперовими документами: договором купівлі-продажу або дарування, який має власник, а також реєстраційною справою, яка зберігається в архіві нотаріуса або державного реєстратора. Відомості, що містяться у Державному реєстрі прав, мають відповідати даним реєстраційної справи у паперовій формі, що містить усю інформацію щодо нерухомого майна. У разі їхньої невідповідності пріоритет мають дані реєстраційної справи у паперовій формі, зазначає юрист. І я сумніваюсь що внести зміни в ПАПЕРОВІ документи буде коштувати 0 гривень, за це прийдеться заплатити
Mira
83 Irina (Mira)   • 09:30:36, 09.02.2016 [Материал]

Спасибо за толковое разъяснение вопроса.Многим пригодится.А то Юрко сидит в Польше и все знает, и видит,*великий* знаток украинского законодательства.
Юрко
88 Градовський (Юрко)   • 11:01:43, 09.02.2016 [Материал]

Свідоцтва не діють з 2014 року. Якщо Ви в чомусь сумніваєтесь, то це Ваше право - Ви сумніваєтесь в законодавстві України. Якщо якийсь нотаріус здере з Вас гроші, то це не провина міської влади, яка перейменувала вулиці, а лише неправомірні дії нотаріуса. Ще мантри є?
zt_vlad
93 Volodymyr (zt_vlad)   • 14:17:25, 09.02.2016 [Материал]

Питання: Чим "поцтріотам" не вгодила назва 8 березня, замінивши її на польського магната Августа Ілінського ? До якого це "поцтріотизму" відноситься ? Ми тепер і 8 березня святкувати не будемо ?
Юрко
97 Градовський (Юрко)   • 19:06:41, 09.02.2016 [Материал]

Про вулицю 8 березня мені нічого не відомо. Але какая разніца, як вона називатиметься?
Дорогенька
100 Людмила Харчук (Дорогенька)   • 23:15:58, 09.02.2016 [Материал]

Юрко, блін, 100 років на сайті не логінилась...
Але заради тебе зробила то....
Експерт ти скубаний. Я в 2015 році в державного нотаріуса ЩО отримувала... ти диви таки свідоцтво про право власності.
Як в тебе у власності одні штопані труселя, то хоч людей не дури.
garold
43 Кonstantin (garold)   • 22:14:25, 08.02.2016 [Материал]

А может новому собственнику просто запишут новый адрес.
garold
41 Кonstantin (garold)   • 22:12:44, 08.02.2016 [Материал]

Какая печать в паспорт,хорош врать,вам переоформление будет стоит может быть тогда когда вы будете делать юридические действия,продавать,дарить,отдавать в наследство,и то полагаю что при смене собственника ему запишут существующее название,знаю так как после смены адреса ещё не менял ни одного документа.
Юрко
44 Градовський (Юрко)   • 22:16:09, 08.02.2016 [Материал]

А міняти документи немає жодних потреб - всі зміни будуть внесені автоматично при інших юридичних діях. Наприклад, штамп в паспорт - при зміні паспорта або зміні місця реєстрації, записи в ЄДР змінюються автоматично - жодних свідоцтв на право власности вже не існує!
garold
46 Кonstantin (garold)   • 22:43:24, 08.02.2016 [Материал]

Я это имел ввиду,ведь на руки данные реестра теперь уже не выдают,по моему это всё делается виртуально,что бы усложнить жизнь мошенникам.
Юрко
50 Градовський (Юрко)   • 23:38:23, 08.02.2016 [Материал]

Так, на руки видається лише Витяг з держреєстру (хоча, можливо, вже й витягу не треба, позаяк всі реєстри відкриті), в якому вже буде змінена адреса. Ніяких свідоцтв зараз не існує. Московська пропаганда просто не знає стану речей в Україні.
Mira
3 Irina (Mira)   • 18:21:11, 08.02.2016 [Материал]

Пусть хоть немного наладят жизнь в стране,пусть закончат АТО-вот тогда и будет повод для переименования улиц.Может в благодарность за успешные реформы мы захотим переименовать улицы в честь Саакашвили,Яценюка,Згуладзе и т.д. или появятся другие приятные поводы для переименований.
RaID
8 Сергей (RaID)   • 18:34:39, 08.02.2016 [Материал]

Пусть то, пусть сё, пусть это, так никогда не будет нужного момента, всегда будет что-то. Нужно делать всё здесь и сейчас, улицы никак не связаны с экономикой, экономика с улицами. Или этим одни и те же люди занимаются?
vovik-zt
4 ВовикЬ (vovik-zt)   • 18:26:16, 08.02.2016 [Материал]

Это какой то новый квест будет, найди свой адрес "По новому". Будешь ехать по навигатору и слышать типа по другому городу едешь. Ладно, а что-то я не вижу самых основных улиц-переименуиц Котовского, Щорса, Чапаева, которые уже даже руссський Яндекс переименовал?
Юрко
16 Градовський (Юрко)   • 19:30:11, 08.02.2016 [Материал]

Вони пішли в першу чергу, а тут мова про другу чергу.
vovik-zt
19 ВовикЬ (vovik-zt)   • 19:45:47, 08.02.2016 [Материал]

То треба було робити на початку 90-х, коли був застій, а не під час такої халепи як зараз.
Ось наприклад у Полтаві гарні, чисті, поремонтовані, доглянуті, озеленени вулиці, з клумбами, парками, зеленими насадженнями, а досі носять назви: Леніна, Жовтнева і т.п. - то чи в назві справа?
Юрко
21 Градовський (Юрко)   • 19:52:35, 08.02.2016 [Материал]

Не буде і в Полтаві - робоча група працює
vovik-zt
22 ВовикЬ (vovik-zt)   • 19:59:55, 08.02.2016 [Материал]

Та я про те що їх спочатку треба до ладу довести, а потім переіменовувати, а не навпаки. Спочатку треба живе-здорове народити, а потім вже ім'я обирати.
Юрко
58 Градовський (Юрко)   • 00:58:34, 09.02.2016 [Материал]

Т....к, я тебе раніше не те, що не бачив, я навіть не чув про тебе. З 2014 року ти з'явився вжє рєшалою з блокнотиком під обласною бібліотекою. Ну гаразд, боявся ти Януковича, а може згадаєш, як я дзвонив тобі, гукав на допомогу на Богунію? Що? Не дозволили втручатись? То сиди й далі з своїм блокнотиком - без тебе вирішать як і що назвати, свободословний ти наш)
vovik-zt
67 ВовикЬ (vovik-zt)   • 01:18:59, 09.02.2016 [Материал]

Ви мене з кимось плутаєте Юрко :))) з блокнотиком, під бібліотекою, ще ї виступав... ще ї дзвонили мені... нічого геть не сходиться, може треба вже спатки?
Юрко
89 Градовський (Юрко)   • 11:02:57, 09.02.2016 [Материал]

Твій стиль замовного активіста ні з ким не сплутаєш)
vovik-zt
91 ВовикЬ (vovik-zt)   • 11:20:09, 09.02.2016 [Материал]

Але ж Ти спромігся сплутати, причому все :)
Юрко
25 Градовський (Юрко)   • 20:16:21, 08.02.2016 [Материал]

Ну не зробили в 90-х - що ж тепер, ніколи не міняти комуняцькі назви?
vovik-zt
57 ВовикЬ (vovik-zt)   • 00:55:25, 09.02.2016 [Материал]

Була б то єдина біда в країні, то ї ніхто би слова не казав, а так виглядає на те що поки хату грабують власник не міліцію викликає, ні за рушницю береться, а номер на дверях міняє...
Юрко
60 Градовський (Юрко)   • 01:02:47, 09.02.2016 [Материал]

Ну для того ти й виступив серед антидержавників.
sonnet
84 вадик (sonnet)   • 09:41:49, 09.02.2016 [Материал]

Медичну операцію не проводять частинами і частинами не будують державність.
Якщо вирішили перебудувати країну, то потрібно робити це у всіх сферах, а не імітувати цей процес, як було раніше.
А ці назви-це атрибути неіснуючої держави, котра була під назвою СССР.
Тож, без сумніву, що потрібно відходити від рашського совка і створювати свою ідентичність.
Бо більшість цих назв існують майже у всіх населених пунктах бувшого СССР.
Згадайте, як герой фільму "З легким паром" попав в інше місто по одній і тій же адресі.
FiLs
85 FiLs (FiLs)   • 10:16:42, 09.02.2016 [Материал]

особенно интересной для навигатора будет улица Сечевых Стрельцов: сначала мы улицу Сечевых Стрельцов переименуем в Прибрежную, а уж потом улицу Червоноармейскую - в улицу Сечевых Стрельцов. Иронией судьбы попахивает в паспортах...
egor_yakovlev
5 Egor (egor_yakovlev)   • 18:30:03, 08.02.2016 [Материал]

Я так понимаю, что родственники Мокрицкого большинства членов комиссии были или полицаями или на стороне фашистов. А иначе как объяснить переименование почти всех улиц названных в честь освободителей Житомира от нацистов?
TarasS
53 Тарас (TarasS)   • 00:07:09, 09.02.2016 [Материал]

Поліцаями в Житомирі були переважно колишні міліціонери. В німецьких управах працювала переважно колишня радянська номенклатура. Російськомовна. Іншої тоді тут не було.
Юрко
64 Градовський (Юрко)   • 01:14:14, 09.02.2016 [Материал]

При чому, цей факт доведений саме совєцькими архівами.
kolvich
6 Nikolay (kolvich)   • 18:31:13, 08.02.2016 [Материал]

100% пассаны не тем занялись.6

вулиця

Бугайченко

вулиця

Шипшинова

Флеронімічний топонім, пов'язаний з унікальною фабрикою лікарських рослин, що розташовується поруч.Адиёты,Марьяновка и Шипшинова?Чё не назвать ее Конопляна.Льову невского переименують,а Моню ильского не понятно.Говаривали в Мещанскую..пойдет.Ой,не время,,ой не время.
Yur4ik61
10 Yurik (Yur4ik61)   • 18:50:37, 08.02.2016 [Материал]

Асфальтировать будут или только переименовывать? Как они уже за"бали.
AndrewB
54 Andrew Coolg (AndrewB)   • 00:19:44, 09.02.2016 [Материал]

Ахсвальту нэма. А Пи&деть не мешки носить( относится к дэпутатам).. Ничего нового под солнцем. Нифига в этой стране хорошего не будет..
Hoakina
12 Марина (Hoakina)   • 19:06:45, 08.02.2016 [Материал]

порадували вулиці з іменами представників театру корифеїв. І історичні назви. Вільський Шлях - так і повіяло історією.
amberis
102 Інгварь (amberis)   • 00:11:42, 10.02.2016 [Материал]

Як можуть радувати цвинтарні назви вулиць??? От якби депутати твори цих діячів культури щорічно перевидали, хоча б невеличкими тиражами; чи проспонсорували вистави; чи трансляції по радіо та телебаченню виконання їх творів сучасними виконавцями чи в архівному записі, тощо... А так, вважаю це цинічною наругою над їх пам'яттю і культурною спадщиною.
andruha30
14 ффф (andruha30)   • 19:09:14, 08.02.2016 [Материал]

Молодцы,давно надо было переименовать и забыть. А бабки там небольшие нужны,таблички на домах поменять да в паспортах и документах на недвижимость штампы просиавить ,расслабьтесь,горожане!!!!
RapidDuck
48 Михаил Васильевич (RapidDuck)   • 22:57:37, 08.02.2016 [Материал]

+1! Хоть кто-то с пониманием.
Koron
18 Koron (Koron)   • 19:43:39, 08.02.2016 [Материал]

Бедные таксисты. Да как и все жители. Чудно это - переименовать под 100 улиц города, не спросив мнение жителей.

А это так, чтобы чисто поржать? :)
"вул. Січових Стрільців -> вул. Прибережна
вул. Червоноармійська -> вул. Січових Стрільців"
1-10 11-20 21-28
Оголошення на ЖЖ інфо: