Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2016 » Февраль » 22 » 15:57:55

В Житомире распространяют «грязные» брошюры против Церкви Киевского патриархата - отец Богдан

22.02.2016, 16:01:52 7128 37 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
В Житомире распространяют «грязные» брошюры против Церкви Киевского патриархата - отец Богдан

В Житомире начали распространять «грязные» брошюры, которые разжигают межконфессиональную рознь в Украине, которые унижает честь и достоинство верующих Украинской Православной церкви Киевского Патриархата.

Об этом вчера во время пресс-конференции в Житомире сообщил настоятель Свято-Михайловского Собора отец Богдан.

Подобные экземпляры брошюр в Михайловский Собор принесла одна из верянок, рассказав что взяла их в Житомирском Кресто-Воздвиженском кафедральном соборе УПЦ МП.

В этих брошюрах в агрессивно-пропагандистской форме порочится Украинская Православная Церковь Киевского патриархата. Автором брошюры указана "Лига защитников православия".

По словам отца Богдана Православная Церковь Московского Патриархата, публично призывает к миру и примирению, а в частных разговорах не отрицает свою причастность к распространению этой брошюры, которая сеет ненависть, и унижает достоинство украинцев: "Они не видят в этом ничего такого", - говорит отец Богдан и обещает обратиться в правоохранительные органы с просьбой дать правовую оценку таким действиям.

Прихожанка одной из православных общин на Житомирщине рассказала недавнюю историю, как священник сельской церкви, которая подчинена Московскому патриархату, в грубой форме отказался крестить ребенка, узнав, что крестик она приобрела в Михайловском Соборе Житомира.

"Еще 2 года назад этот священник во время проповедей сравнивал восклицание "Слава Украине!" с "Хайль Гитлер!". Журналисты, общественность, будьте активными, доносите эту ложь обществу, не молчите", - призвала женщина.

Отец Богдан говорит: если общество желает перейти с Киевского патриархата в Московский - пожалуйста - никаких противодействий церковь не оказывает. Но если общество само изъявила желание присоединиться к Киевскому Патриахату, то Московский патриархат поднимает шум о захвате церквей.

Подтвердил эти слова житель села Колодянка Новоград-Волынского района, где жители за свои деньги построили церковь и в жестком противостоянии защитили свое право на то, чтобы эта церковь была Украинской Православной Церковью Киевского патриархата, хотя на них оказывалось и дальше оказывается огромное давление.

Настоятель Свято-Михайловского Собора уверяет, что в церкви Киевского Патриархата никогда не выгонят и не скажут плохого слова верующему, который приобрел крестик в церкви Московского Патриархата. По словам священника - крест один для всех христиан.
















Тэги: Михайловский собор, церковь, Житомир, Киевский Патриархат

Схожі новини:


Комментариев: 37
TarasS
1 Тарас (TarasS)   • 17:14:13, 22.02.2016 [Материал]

Томос Царгородського патріарха визнавав канонічною територією Московського патріархату винятково територію Московії часів Іоана Кривавого. Жодної згадки про Русь-Україну та Литву-Білорусь у цьому томосі нема. Відповідно, МП на територіях України та Білорусі є звичайним самозванцем.

Самозванство - родова хвороба москвинів.
Самозваний "Третій Рим" (хвороблива фантазія одного ченця).
Самозваний "цар" Іоан (цар - ні що інше, як "цезар" в азіопському виконанні).
Самозвана "Росія".
Самозваний "імператор" Петро (титул і корону імператора у Європі міг дати лише папа римський).
Самозвана фейкова "імперія", жодних слідів якої в "Енциклопедії Британіка" другої половини 18 ст. НЕ ІСНУЄ.
SlavaNibiru
4 Святослав Нибиру (SlavaNibiru)   • 17:54:07, 22.02.2016 [Материал]

Аргумент про Томос активно висувається з часів Кравчука. Результату нуль. Вочевидь має місце світовий православний заколот проти КП. Мабуть кремль купив або залякав усіх православних патріархів і навіть папу римського Франциска.
TarasS
6 Тарас (TarasS)   • 18:23:56, 22.02.2016 [Материал]

"Результату нуль"

Про який результат мова? Українська влада має сьогодні повне право зробити з УПЦ МП те ж, що зробили окупанти з церквами і священиками УПЦ КП і УГКЦ в Криму і на окупованій частиній Донбасу. А саме - ліквідувати.
SlavaNibiru
7 Святослав Нибиру (SlavaNibiru)   • 19:15:03, 22.02.2016 [Материал]

Про визнання православним світом йде мова, починаючи з константинопольського патріархату.
Бажано ліквідувати з посиланням на 35 статтю Конституції України. Тоді від де-ен-ер і Мордору взагалі нічим відрізнятися більше не будемо.
TarasS
11 Тарас (TarasS)   • 21:28:01, 22.02.2016 [Материал]

Ой, анекдот: Славко з віртуального гітлерюгенду - занепокоєний дотриманням норм законодавства в царині релігійної толєрантності. :)

"Про визнання православним світом йде мова"

Неправда. Мова йде про створення єдиної православної церкви, яка не підлягатиме Москві, Вашингтону, Варшаві тощо. Має бути Єдина Українська Православна Церква замість трьох нинішніх недоцерков. І цій церкві мають підлягати закордонні парафії і УПЦ КП, і УПЦ МП, і УАПЦ. Тоді й можна ставити питання про визнання ЄУПЦ іншими церквами. Хоча насправді це питання другорядне.
SlavaNibiru
18 Святослав Нибиру (SlavaNibiru)   • 09:09:46, 23.02.2016 [Материал]

Щодо вашої іронії з приводу релігійної толерантності і гітлерюгенту: згадайте, яка релігійна толерантність існувала на теренах України і Росії при Гітлері, і яка при Сталіні.
Єдина УПЦ безумовно має бути створена. Але створена самими православними вірянами при умові канонічного визнання іншими світовими патріархатами. Створена в односторонньому порядку не Кравчуком, Януковичем чи Порошенко, певною політичною партією, чи вуличними активістами.
TarasS
21 Тарас (TarasS)   • 10:11:36, 23.02.2016 [Материал]

ЄУПЦ потрібна не для канонічних вихилясів, а для єднання мирян України одного віросповідання. Київ - місто першого хрещення східних слов'ян. І це є незаперечний Канон. Визнання чи невизнання ЄУПЦ грузинами, сербами, греками, ефіопами - не має особливого значення. Церква все одно існуватиме.
SlavaNibiru
24 Святослав Нибиру (SlavaNibiru)   • 11:43:21, 23.02.2016 [Материал]

Аналогія перша, уявна: визнання чи невизнання українських католиків Ватиканом та католицьким єпископатом світу не має особливого значення, УАРКЦ все одно існуватиме! Аналогія друга, реальна: прізнаніє ілі нє прізнаніє де-ен-ер государствамі міра нє імєєт значєнія, де-ен-ер всьо равно будєт сущєствовать!
TarasS
25 Тарас (TarasS)   • 13:13:18, 23.02.2016 [Материал]

Маячня. Римо-католики світу мають ЄДИНИЙ центр у Римі і ЄДИНОГО понтифіка. Православні не мають єдиного центру і традиційно розділені на окремі церкви, переважно самоврядні. Саме тому існує Сербська православна церква, а Хорватської католицької - не існує.

Порівнювати церкви з якимись бантустанами - кретинізм чистісінький.
SlavaNibiru
27 Святослав Нибиру (SlavaNibiru)   • 13:30:03, 23.02.2016 [Материал]

В тому й справа, що у католиків патріархат один, а у православних декілька. Невизнання католицької церковної структури Римським патріархом рівнозначна невизнанню православної церковної структури всіма православними патріархатами. Гадати, що церковний патріархат на кшталт військово-патріотичного клубу чи "народної республіки" можна отак взяти і створити волею групи галасливих активістів з прапорцями чи групи впливових політиків, нехай й спираючись на певні історичні факти сивої давнини - кретинізм чистісінький.
TarasS
28 Тарас (TarasS)   • 14:14:48, 23.02.2016 [Материал]

РПЦ ніколи не визнає ЄУПЦ, навіть коли Гундяй з десятком швейцарських годинників на руці горітиме в геєні. І що, це причина відмовитися від ЄУПЦ? За логікою таких виважених толерастів, як ти - причина.
SlavaNibiru
29 Святослав Нибиру (SlavaNibiru)   • 14:23:33, 23.02.2016 [Материал]

Якщо визнають усі світові патріархії, то РПЦ нічого не залишиться, як визнати услід за ними. Якщо й не визнає спочатку, то один патріархат погоди не зіпсує, це питання часу. Кирило і путєн не вічні. В будь-якому разі найбільш рішучим чинником для ЄУПЦ буде голос константинопольскої патріархії, а не московської.
TarasS
34 Тарас (TarasS)   • 10:01:43, 24.02.2016 [Материал]

"Усі світові патріархії" - деякі з них ворогують між собою століттями і не визнають навіть одна одну. Ти не володієш предметом, про який патякаєш.
SlavaNibiru
36 Святослав Нибиру (SlavaNibiru)   • 11:05:22, 24.02.2016 [Материал]

Неволодіння предметом обговорення а до того ж й елементарним пізнавальним мисленням з простими моделями аналогій в котрий раз продемонстрував прибидлований пихатий містечковий вишиватничек.
TarasS
37 Тарас (TarasS)   • 20:11:02, 24.02.2016 [Материал]

Недобитку гітлерівський, твої "аналогії" просто тупі. Ти порівняв церкву з орківським бантустаном "ДНР" - на підставі чого? З таким же успіхом можеш порівняти власний пеніс з мінометом "Васильок".

"Якщо визнають усі світові патріархії, то РПЦ нічого не залишиться, як визнати услід за ними."

НІКОЛИ РПЦ не визнає церкву, що постала на руїнах її української філії. І НІКОЛИ факт визнання/невизнання сербами чи ефіопами - НЕ БУДЕ передумовою для створення ЄУПЦ. Бо єдина українська православна церква створюється не для сербів і не для ефіопів. Чому до шмаркатого націонал-соціалістичного телепня так важко доходить елементарне?

Православ'я слід порівнювати не з католицизмом, а з протестантизмом. Це і є коректна аналогія. Православ'я, як і протестантизм - мережа автономних церков, утворених за франшизою або як методом самоорганізації. Московська церква стала "патріархатом", купивши франшизу у збіднілого турецького чиновника, більше відомого як "патріарх Істамбульський". От і вся канонічність. Англіканська церква утворилася методом самоорганізації. І британцям глибоко начхати, хто там і що думає з приводу дотримання якихось канонів. Так само начхати шведам та іншим націям, де діють НАЦІОНАЛЬНІ протестантські церкви. До речі, Шведська лютеранська церква мала статус ДЕРЖАВНОЇ до 2000 р. А зараз її діяльність регламентується окремим законом. Отож.
Oxy
19 Оксана (Oxy)   • 09:32:23, 23.02.2016 [Материал]

А почему — трёх?
1. УПЦ (КП);
2. УАПЦ;
3. Украинская автокефальная православная церковь (обновлённая);
4. УПЦ МП;
5. Украинская автокефальная православная церковь каноническая;
6. Украинская реформаторская православная церковь.
По моим подсчётам — вдвое больше.
TarasS
22 Тарас (TarasS)   • 10:12:44, 23.02.2016 [Материал]

Тоді згадайте ще Польську православну церкву, ага.
Oxy
9 Оксана (Oxy)   • 19:57:01, 22.02.2016 [Материал]

Тобто, влада повинна опуститися до рівня сепаратистів, терористів і окупантів?
TarasS
14 Тарас (TarasS)   • 21:49:19, 22.02.2016 [Материал]

Влада має жорстко реагувати на паскудство попів-підросійців, в тому числі на відвертий колабораціонізм. Громадяни України рівні перед законом. І для громадян в рясах винятків нема.

Просте запитання: до якої церкви зараз належать храми УПЦ МП в Криму? Якщо храми тупо переведені до РПЦ - то де хоч якась реакція нікчеми Онуфрія? У церкви вкрали храми - де реакція церкви?

Окупанти розгромили і розграбували десятки храмів УПЦ КП та УГКЦ, вигнали священиків, затероризували паству - оце бородате мекнуло хоч раз "протестую"? Анічичирк.

Після смерті митрополита Володимира УПЦ МП більше не існує.
Юрко
17 Градовський (Юрко)   • 00:53:57, 23.02.2016 [Материал]

А де реакція Філарета?
Oxy
20 Оксана (Oxy)   • 09:42:26, 23.02.2016 [Материал]

Если не ошибаюсь, по нашему законодательству храмы церкви не принадлежат, а принадлежат церковной общине. К какому Патриархату примыкать должна решать община, а не церковное руководство.
А вот тут — самое сложное: каким порядком и на каких условиях решает община не определено. Последние события в Ровенской обл. тому подтверждение. Решать большинством голосов? А если один меценат, скажем, вложил в строительство церкви больше, чем 10 бабушек? Должны ли быть компенсированы этим бабушкам их пожертвования на строительство или ремонт храма если община переходит с храмом в другой патриархат? Как решать если храм построен несколько веков назад? Как можно учесть интересы членов общины в Крыму если они после оккупации вынуждены были покинуть полуостров?
Вопросов тут больше, чем ответов.
Юрко
30 Градовський (Юрко)   • 14:43:03, 23.02.2016 [Материал]

Меценат. Саме в цьому слові - меценат.
Юрко
12 Градовський (Юрко)   • 21:47:08, 22.02.2016 [Материал]

Українська влада??? Це те, що прийшло з Петром Брехливим Однотуровим ти називаєш українською? То чого ж воно навіть в московські церкви лазить?
TarasS
16 Тарас (TarasS)   • 23:04:04, 22.02.2016 [Материал]

Я кажу про правильну українську владу. :)
Dimyand
2 Pasha MoRoZoV (Dimyand)   • 17:25:25, 22.02.2016 [Материал]

Золотой батон видел, золотой телек нет
Voice
3 soon2017 (Voice)   • 17:28:23, 22.02.2016 [Материал]

Церковь - единственный бизнес, который в плохие времена переживает ПИК конъюнктуры.
(Чарлз Эйнджел)
nvvetal
5 Ololo (nvvetal)   • 18:19:48, 22.02.2016 [Материал]

Все церкви продать. За вырученные баблища построить мегаполис вместо житомира с многоитажками высотой 100 этажей и космодромом
Hoakina
8 Марина (Hoakina)   • 19:30:55, 22.02.2016 [Материал]

мені особисто одна прихожанка МП казала, що КП не справжня церква, від сатани. Значить, вкладають це в голови. Що казала про католиків, навіть переказувать не хочу. Так християни не кажуть, особливо святі й божі.
Юрко
13 Градовський (Юрко)   • 21:48:47, 22.02.2016 [Материал]

Вони скрізь так кажуть і завжди. Правда, договорити не встигають, бо я посилаю їх подалі.
Mira
23 Irina (Mira)   • 10:40:29, 23.02.2016 [Материал]

Аналогично можно сказать и про КП.Знакомая прихожанка из КП (человек в возрасте) недавно такое говорила про МП,что все присутствующие были в шоке.На вопрос почему она так решила-ответила,что в Михайловском соборе так говорят.При этом она вошла в состояние крайней возбужденности.Возразить ей боялись,потому что ее прямо трусить начинало,если ей возражали.
TarasS
26 Тарас (TarasS)   • 13:17:39, 23.02.2016 [Материал]

Irina (Mira), я думаю, ти просто брешеш за принципом "сам такий".

З іншого боку, якщо навіжений піп УПЦ МП на Донбасі особисто катує українських полонених - про цю "церкву" нічого бридкішого вже не скажеш.
Mira
32 Irina (Mira)   • 20:51:42, 23.02.2016 [Материал]

На 26.Пытки-это недопустимо,независимо от того кто это делает.Я это никогда не буду оправдывать.
Юрко
31 Градовський (Юрко)   • 14:43:53, 23.02.2016 [Материал]

Ну правильно казала.
Oxy
10 Оксана (Oxy)   • 20:10:02, 22.02.2016 [Материал]

Неясно почему на пресс-конференции не прозвучало "мы обратились с заявлением в правоохранительные органы". Разжигание розни на религиозной почве, если не ошибаюсь, - статья. Судя по всему, "Лига защитников православия" - организация или фейковая, или подпольная. Словом, для проверки — непочатый край работы.
ZVEZDA
15 Житомирянин (ZVEZDA)   • 22:11:34, 22.02.2016 [Материал]

Давно пора эту гундяевщину запихать назад откуда пришла. А что СБУ???
SU
33 Viacheslav (SU)   • 21:15:42, 23.02.2016 [Материал]

плиать... если дебилы и конченные таблички на улицах меняют - максимум, это по иплу получат от огорченных местных.... а вот к вере свои грязные лапы и толстые жопы совать - категорически не рекомендую... чревато....
TarasS
35 Тарас (TarasS)   • 10:05:47, 24.02.2016 [Материал]

"а вот к вере свои грязные лапы и толстые жопы совать - категорически не рекомендую... чревато...."

Веруешь ли, отроче, в истиннаго чреватаго Гундяя Хронографа?
Оголошення на ЖЖ інфо: