Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Новини України » 2016 » Август » 31 » 09:00:10

Наскільки готова Житомирщина до нового навчального року

31.08.2016, 09:00:10 2652 1 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Наскільки готова Житомирщина до нового навчального року

29 серпня, у Житомирській облдержадміністрації відбулося засідання постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань.

На комісії були присутні заступник голови ОДА Ярослав Лагута, голова обласної ради Анжеліка Лабунська, голова комісії, депутат обласної ради Олена Галагуза та керівники структурних підрозділів облдержадміністрації. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Основне питання, яке розглядали – стан підготовки загальноосвітніх закладів до нового навчального року, проблемні питання галузі освіти в області та шляхи їх вирішення.

- Добре підготовлена дитина в середній спеціалізованій школі йде навчатись якщо не в Київ, то закордон. Для Житомирщини це болюче питання – ми втрачаємо хороших спеціалістів у майбутньому, тому маємо робити все, аби забезпечити якісну освіту в регіоні, як середню, так і вищу, – наголосив Ярослав Лагута.

Начальник управління освіти та науки облдержадміністрації Вадим Калінін доповів про стан готовності області до нового навчального року: «З 1 вересня в області почнуть функціонувати 16 опорних шкіл, всього планується створити 26. Наразі в області забезпечено 100% підвезення учнів та 88% педагогів сільської місцевості».

Що стосується підручників, то станом на 25 серпня закуплено 95%  підручників для  4-х та 7-х класів. На даний час до області  надходять підручники для учнів 8 класів.

Крім питання освіти, комісія розглянула хід виконання рекомендацій комісії щодо забезпечення соціальним житлом та супроводом дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, які закінчили навчання в ПТУ Житомирської області, а також питання про заборгованість ДЮСШ з футболу «Полісся» за виготовлення проектно-кошторисної документації.


Тэги: школы, образование, Житомирская область

Схожі новини:


Комментариев: 1
reeder
1 Angry reeder (reeder)   • 10:49:28, 31.08.2016 [Материал]

Вот комиссия пля...всегда готова....
Оголошення на ЖЖ інфо: