Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2017 » Июнь » 26 » 10:57:58

Керівництво Житомирщини розглянули питання функціонування міського центру обліку бездомних осіб

26.06.2017, 10:57:58 2277 1 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Керівництво Житомирщини розглянули питання функціонування міського центру обліку бездомних осіб

Минулого тижня голова обласної ради Володимир Ширма провів нараду, на якій детально розглянули питання функціонування міського центру обліку бездомних осіб та обговорили можливості для адаптації безпритульних.


В обговоренні зазначеного питання взяли участь перший заступник голови обласної ради Сергій Крамаренко, голова облдержадміністрації Ярослав Лагути, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, депутат обласної ради Олена Галагуза, керівник ГО «Милосердя» Владислав Паламарчук, - про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради.

На спільній нараді обговорили - від погашення заборгованості за електроенергію та утеплення приміщення центру до соціальної адаптації безпритульних та можливостей їм заробляти.

Керівник громадської організації «Милосердя», що опікується безпритульними, поінформував, що більше половини мешканців центру – люди, які вийшли з місць позбавлення волі.

«До нас приходять люди, які звільнилися з установ виконання покарань, вони не мають власного житла, роботи, і навіть грошей. Для них центр - єдина можливість мати дах на головою і харчування. Більше того, завдяки роботі центру минулої зими на Житомирщині від переохолодження не помер жоден безхатченко», - сказав керівник організації.

Учасники наради у питанні заборгованості, що становить понад 110 тис грн, з яких 74 тис заборгували за електроенергію, дійшли згоди щодо реструктуризації боргу на кілька років.

Що стосується працевлаштування людей, то через благодійний фонд «Людяність» центр отримає швейні машини і вони зможуть надавати послуги з ремонту взуття та одягу, а також їх залучатимуть до оплачуваних громадських робіт по місту.

Окрім цього, планується виділити кошти з обласного та міського бюджетів на утеплення та встановлення опалення у приміщенні центру.

У свою чергу голова обласної ради Володимир Ширма зазначив, що влада повинна допомогти людям, які опинилися у таких складних життєвих умовах.

«Якщо створюємо і фінансуємо центри для безпритульних тварин, то й для людей потрібно створити нормальні умови проживання та дати їм можливості для соціалізації і адаптації», - сказав Володимир Ширма і додав, що звертатиметься до депутатів обласної ради щодо виділення коштів на придбання котла опалення.

Водночас Владислав Паламарчук пообіцяв, що усі роботи по встановленню системи опаленні волонтери зроблять власними силами  і зазначив: «Я зроблю все можливе, щоб через кілька років цей центр став найкращим в Україні і був прикладом для інших областей». 


Тэги: Житомир, бездомные

Схожі новини:


Комментариев: 1
Юрко
1 Градовський (Юрко)   • 11:14:42, 26.06.2017 [Материал]

Апять ета гологуза! Тєпєрь будєт торговать бєздомнимі?

Хтось поправляє мій комент. Не проправляйте - з Галагузою узгоджено
Оголошення на ЖЖ інфо: