Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2017 » Июль » 21 » 10:25:18

Голова політради УКРОПу Тарас Батенко: «На Житомирщині УКРОП представляє дієва команда, яка налаштована на вирішення проблем регіону»     Реклама  

21.07.2017, 10:25:18 4035 4 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Голова політради УКРОПу Тарас Батенко: «На Житомирщині УКРОП представляє дієва команда, яка налаштована на вирішення проблем регіону»

Минулої п'ятниці Житомир відвідав голова політради «Українського об'єднання патріотів – УКРОП» Тарас Батенко. Він обговорив з представниками обласного осередку партії їхні здобутки, нинішню ситуацію в суспільстві, перспективи та задачі, які стоять перед ними за нинішньої непростої ситуації в суспільстві. Також він розповів представникам житомирських ЗМІ про діяльність УКРОПу на Житомирщині та про ініціативи партії на всеукраїнському рівні. Тарас Батенко відповів на запитання нашого кореспондента.

– Одна з найболючіших проблем нашого регіону – це забруднення річок Хомора та Случ. Саме члени партії УКРОП почали добиватися її розв'язання на високому рівні. Чи можна говорити про остаточне вирішення питання?

– Я сьогодні переконався в тому, що на Житомирщині у нас дієва команда, яка налаштована на вирішення проблем регіону. Це ілюструє ситуація із забрудненням річок Хомора та Случ, яка тягнулася досить давно. Перший її почав розв'язувати міський голова Баранівки Анатолій Душко, людина, яка має багато прихильників  громади. Він балотувався за підтримки партії УКРОП. На жаль, за нинішньої ситуації в державі спочатку не вдавалося «пробити стіну», йдучи традиційним шляхом. Проте депутати з нашої фракції в обласній раді зверталися до Генпрокуратури та Мінекології щодо цього, ми брали участь у пікеті під стінами Кабінету Міністрів. Влада вже не могла не помітити цієї проблеми.

Після цього у Полонному на Хмельниччині відбулося засідання міжрегіональної комісії, в якому взяли участь представники відповідних відомств. Підготовлено низку заходів для вирішення проблеми. Ми тримаємо це питання під контролем.

Народні депутати від УКРОПу зареєстрували законопроект – так званий закон Случі, яким буде підсилено відповідальність за забруднення водоймищ. Ця відповідальність має бути не лише адміністративна, але й кримінальна.

– В Україні чимало партій, назв яких українці навіть не знають. Ваша партія ще досить молода, вона народилася два роки тому, але вже рішуче заявила про себе. Скажіть, якими ви бачите перспективи УКРОПу?

– Я хочу сказати як голова політради УКРОПу, народний депутат, що ми маємо активну групу народних депутатів у Верховній Раді. УКРОП створений після початку війни на сході за участю волонтерів, учасників АТО, патріотів, людей, котрі хочуть робити якісні зміни в державі. Ми показали непоганий результат по Україні у 2015 році  – понад 6%. Це – близько 2 тисячі депутатів місцевих рад.

У квітні минулого року відбулися вибори в новостворених об'єднаних територіальних громадах, за результатами яких, укропівці стали 4-ми по Україні, а в квітні цього року на виборах в ОТГ ми збільшили свої здобутки, набравши загалом до 10%. Багато наших партійців очолили ОТГ. Ми маємо перші позиції на Волині, в Івано-Франківській, Львівській областях. Показали непоганий результат по Сумщині, Запорізький області.

Наразі на Житомирщині у нас близько 100 депутатів різних рад.

– А як УКРОП налаштований щодо майбутніх виборів в ОТГ восени?

– Децентралізація – це шанс спрямувати кошти із центрального бюджету в маленькі міста та селища. Ми хочемо, щоб ці кошти справедливо та ефективно використовувалися на користь місцевих мешканців. Довіра до нашої партії зростає. Активісти на місцях порушують важливі питання, домагаються їхнього вирішення.

Наразі ми шукаємо гідних кандидатів, які користуються повагою людей, патріотично налаштовані, готові змінювати життя на краще у своїх громадах.

– Що УКРОП відстоює на всеукраїнському рівні?

– На рівні України УКРОП порушує багато питань. У нас у пріоритеті соціальний захист і підтримка людей. А головне – збереження нашої держави. Нам болить ситуація на сході, коли частина нашої державної території окупована. Ми закликаємо очільників України бути відповідальними перед своїм народом. Для початку припинити торгівлю на крові.

Ми виступаємо за соціальні гарантії для населення, зниження податкового навантаження на малий та середній бізнес. Крім того, виступаємо проти припинення мораторію на продаж землі за нинішніх умов. Не можна відкривати ринок землі на вимогу Міжнародного валютного фонду заради чергового траншу, який треба буде відавати. Необхідно дати можливість встати на ноги вітчизняному дрібному фермеру, щоб він міг взяти кредит не під 20%, а під 2-5% річних, як у Європі.

Крім того, ми проти ухвалення законів, які дають змогу узурпувати владу. А спроби такі є. Маю на увазі закон про Конституційний Суд, про аудиторів НАБУ. УКРОП не голосує у парламенті за ті закони, які звужують права громадян. Ми не підтримуємо уряд щодо пенсійної, освітньої, медичної реформ.

Медицина потерпає від недофінансування, від браку необхідних ліків, первинну медицину фактично знищують, закриваються сільські амбулаторії, скорочуються ліжко-місця. Цього не повинно бути. Нам нав'язується реформа, яка просто руйнує наявну інфраструктуру.

- Крім того, УКРОП у Верховній Раді ініціював ухвалення закону щодо ринку вживаних авто?

- Можливість придбати новий автомобіль у нас зведена до мінімуму, тоді як країни Європи вирішили цю проблему давно.

Наші активісти за 250 доларів купили «Запорожець» 1991 року випуску, за невеличку суму розмитнили його і поставили на облік у Польщі та поїхали на територію Шенгенської зони без всіляких перепон. А щоб перегнати його назад, поставити на облік в Україні, треба заплатити 3 тисячі доларів. Кого ми дуримо? Давайте навчимося дбати про своїх громадян.

УКРОП проводить акцію «Микола Запорожець» по всій Україні. Люди сприймають її на «ура». УКРОП зареєстрував законопроект, який дозволить розмитнити вживаний автомобіль тільки при наявності довідки про технічну справність. Сподіваємось, що цей законопроект ВР ухвалить на наступній сесії.

Можна не почути фракцію у парламенті з 8 депутатів. Але неможливо не почути людей, мільйони українців, які хочуть жити краще. Тому, якщо влада їх не почує, то на виборах за неї просто більше не проголосують.

Водночас голова Житомирської обласної організації УКРОПу Андрій Ковальов розповів про те, в яких районних осередках наразі сформовано найбільш дієві активні команди.

«Треба згадати укропівців Коростенщини, які нещодавно зупинили викидання львівського сміття у себе в районі. Команда із Новоград-Волинського району опікується нашими військовими, перешкоджає незаконному будівництву.

Єдиним фронтом йдуть укропівці Баранівки разом із міським головою Анатолієм Душком. Місцеві мешканці вже змогли оцінити позитивні результати цієї спільної роботи. Молоді укропівці з Коростишева Віктор та Євген Дідківські рішуче виступили проти незаконного видобутку піску, добивалися припинення діяльності в місті кримінального угрупування. На жаль, минулого тижня на Євгена скоєно озброєний напад, і ми вважаємо це помстою за його активну громадянську позицію.

Чутно голос активістів УКРОПу у Радомишлі та Чуднові, Житомирського районі. Є активні депутати в Богунській районній раді. Депутат Микола Череднік активно відстоює права пасажирів у маршрутках. Йому телефонують навіть о 5:00 ранку, щоб розповісти про порушення закону з боку перевізників.

Нещодавно в УКРОП прийшли нові активні люди, котрі, сподіваюся, гідно проявлять себе у Любарському районі, у Пулинах, Олевську, Овручі.

Щодо нашої фракції в обласній раді, то п'ятеро наших депутатів стали єдиними, хто проголосував проти незаконного видобутку бурштину. УКРОПу є про що звітувати», – зазначив Андрій Ковальов.


Тэги: партия, депутат, укроп

Схожі новини:


Комментариев: 4
Macarron
1 Chacarron (Macarron)   • 11:07:02, 21.07.2017 [Материал]

Как же вы все уже...
garold
2 Кonstantin (garold)   • 13:52:34, 21.07.2017 [Материал]

Скажите пожалуйста,а чем вы лучше нынешних и предыдущих?
Sunrise
3 Алекс (Sunrise)   • 17:57:16, 21.07.2017 [Материал]

Пусть лучше скажут о решении каких проблем идет речь!? Своих собственных!?
snova
4 oleg (snova)   • 18:04:07, 21.07.2017 [Материал]

БЕРДИЧЕВСЬКИЙ УКРОП В САЛАТІ.
Рідкісна дурня від Лідера УКРОПа. Яка дієва команда, якщо УКРОП Брдичівщини повністю під БПП, живе за гроші БПП, разом з БПП краде бурштин як Мартусенко, та ще НАБУ о ньому плаче. Схаменіться!
Оголошення на ЖЖ інфо: