Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2018 » Май » 3 » 14:47:37

Голова Житомирської ОДА провів зустріч з Софі Елліс-Бекстор з питань реформування інтернатних закладів. ФОТО

03.05.2018, 14:47:37 3946 7 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Голова Житомирської ОДА провів зустріч з Софі Елліс-Бекстор з питань реформування інтернатних закладів. ФОТО

Голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич провів зустріч з представником фонду Lumos Софі Елліс-Бекстор, яка знайомиться з процесом реформування інтернатних закладів в області.

Зустріч відбулася сьогодні, 3 травня, у Житомирі за участю Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби та представників фонду Lumos.
 

«Житомирщина є пілотною областю у проекті деінституціалізації. Після спілкування з представниками фонду Lumos, ми поставили для себе таку амбітну мету, щоб до 2025 року інтернатних закладів у такому вигляді, які вони є на сьогодні, не було. Мова йде не про закриття інтернатів, а зміни шляхом влаштування дітей у сімейні форми виховання, впровадження інклюзії. Головна мета – дати дитині сім’ю. Це шлях непростий, є багато противників, але я маю надію, що з підтримкою та досвідом фонду Lumos ми пройдемо цей процес безболісно та швидко і матимемо високий соціальний ефект», – зазначив Ігор Гундич.


За його словами, вже сьогодні є результати широкого впровадження на Житомирщині сімейних форм виховання та інклюзивної освіти.

«На сьогодні ми активно розвиваємо ініціативу дружини Президента Марини Порошенко з впровадження інклюзивної освіти. І бачимо гарну тенденцію – коли ми створюємо умови, дуже багато батьків готові віддавати дітей не до інтернатних закладів, а до шкіл з інклюзивним навчанням. В області вже 181 школа має можливість навчати дітей на інклюзивній формі. А у результаті – цього року в інтернатах не набрали дітей у 10 класів. Також ми працюємо, щоб з’являлися дитячі будинки сімейного типу. У минулому році придбали 6 об’єктів житла для таких будинків. Ми переконані, що не один інтернат не замінить дитині сім’ю», – наголосив керівник області.

Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба додав, що Житомирщина перша розробила план реформування інтернатних закладів, який стане прикладом для інших областей. І вже найближчим часом його презентують для усіх регіонів України.

Софі Елліс-Бекстор висловила свою підтримку Житомирщині у процесі змін інтернатної системи.
 

«Ми вчора провели весь день у Молдові і дивилися на наслідки інтернатного виховання. Я ще досі чую голоси тих молодих людей, які виросли в інтернатах і які вдячні змінах, що відбуваються, наскільки вони відчувають нові сили і можливості для себе. Я сподіваюся, що такий результат буде і в Україні. Цей шлях складний, і пройде ще багато років, як ми побачимо відчутні зміни, але це вже кінець інтернатної ери, і попереду найкраще майбутнє для дітей. Для мене це гарна можливість побачити масштабні зусилля того, що робить фонд Lumos», – зазначила Софі Елліс-Бекстор.


Сьогодні Софі Елліс-Бекстор разом з представниками фонду Lumos оглянуть інтернатні заклади області та ознайомляться з системою інтернатної освіти.

Нагадаємо, благодійний фонд Lumos заснувала відома письменниця Джоан Роулінг. Голова Житомирської ОДА підписав меморандум з фундацією Lumos щодо реформування інтернатів. В результаті співпраці з фондом Житомирщина розробила проект регіонального плану реформування інтернатів.


















Тэги: Житомирская область, интернаты, фонд Lumos, Гундич

Схожі новини:


Комментариев: 7
AlexIvanov
1 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 15:30:33, 03.05.2018 [Материал]

Да інтернат не замінить сім'ю, але будинки під назвою "будинки сімейного типу" це і є тіж інтернати з вихователями котрі отримують від держави зарплату за свою працю. Що ви будете робити з інтернатними будинками і прилеглою землею? У нас в області 26 інтернатів і підвідомчих закладів. Вони всі зазвичай розташовані в єкологічно чистих місцях і санаторних зонах і чому ви почали проводити розформування саме в Житомирській області
AlexIvanov
2 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 15:52:30, 03.05.2018 [Материал]

Софи является фотомоделью и певичка с кафе . Она не является миллионером. Что вы обществу втираете7. Я вас перестал понимать?.
nvvetal
5 Ololo (nvvetal)   • 09:24:34, 04.05.2018 [Материал]

Шановний, ви дуже сильно помиляєтесь
Юрко
3 Градовський (Юрко)   • 16:26:54, 03.05.2018 [Материал]

Софія - це та дівчина в клітчастих штанцях?
nvvetal
4 Ololo (nvvetal)   • 09:24:15, 04.05.2018 [Материал]

Погугліть будь-ласка
Вона супер
Skyrider
6 Skyrider (Skyrider)   • 14:00:16, 04.05.2018 [Материал]

Хорошо, что Софи посетила Житомир. Удивлён, что многие даже не знают, кто это.
AlexIvanov
7 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 15:52:53, 04.05.2018 [Материал]

Хорошо мы знаем кто это...это ширма для ваших проделок. Прийдется написать жалобу на имя Премьер Министра Англии. Мы украинцы ведь не расформировываем Английские интернаты.
Оголошення на ЖЖ інфо: