Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Новини України » 2018 » Июнь » 22 » 16:38:52

Бумажная фабрика, загрязняющая реки Житомирской области, построит очистные сооружения

22.06.2018, 16:38:52 4590 3 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Бумажная фабрика, загрязняющая реки Житомирской области, построит очистные сооружения

Понинковская картонно-бумажная фабрика за год разработала проект реконструкции очистных сооружений общей стоимостью 16,4 млн грн. Документ уже прошел соответствующую экспертизу.

Об этом рассказали вчера, 21 июня, на совместном заседании комиссии ТЭБ и ЧС двух областей под руководством председателей Житомирской и Хмельницкой облгосадминистраций.

По результатам заседания руководитель Житомирской области Игорь Гундич подчеркнул, что эта комиссия более продуктивна, чем в прошлые годы, ведь есть конкретные договоренности двух областей и фабрики.

«Фабрика подготовила проект реконструкции, который прошел экспертизу. Предприятие готово к протоколу добавить график выполнения работ по реконструкции очистных. Мы договорились, что только тогда подпишем протокол. Сам график будет опубликован», – сказал Гундич.

Присутствующие заслушали представителей экологической инспекции, Понинковской фабрики, власти и общественности.

Председателю Понинковский ОТГ поручили завершить реконструкцию очистных сооружений в городе Полонное, а руководители Полонской и Барановской РГА должны привлечь ученых и рассмотреть вопрос оздоровления рек.

Напомним, 19 июня около 100 людей перекрыли в Житомирской области трассу Киев – Чоп, требуя прекратить загрязнение рек Хомора и Случь Понинковской картонно-бумажной фабрикой.


Тэги: Фабрика, Житомирщина, очистные сооружения, реки

Схожі новини:


Комментариев: 3
AlexIvanov
1 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 17:26:14, 22.06.2018 [Материал]

А до того пока построит будет и дальше загрязнять реки и наше здоровье? В Китае в молоко добавляли пальмовое масло и ещё какую-то дрянь директоров и хозяина за это расстреляли на площади..Директора бумажки арестовали? Ну тогда не лепите понты!
pushistik13
2 Пушистик (pushistik13)   • 19:42:37, 22.06.2018 [Материал]

обещать не значит женицца.....
Irop
3 Омельчук Ігор (Irop)   • 20:45:55, 22.06.2018 [Материал]

https://ecology.unian.ua/reduction/1973746-golovi-jitomirskoji-ta-hmelnitskoji-oblastey-virishili-yak-borotimutsya-i z-zabrudnennyam-richok-sluch-i-homora.html ----- рік назад було те ж саме. а ще раніше були вже фото споруд, які вже зроблені і вже очищають. а сьогодні пишуть, що проект є, споруди скоро будуть. а поки труїться, лошари. лошари, це ми , якщо хто не зрозумів.

ось, знайшов: За наше жито нас і побито

Тим прикріше, що останніми місяцями Понінківська КПФ стала об’єктом звинувачень у забрудненні річок Хомора, на якій стоїть Понінка, і Случ, куди впадають хоморинські води. З ініціативи керівництва Житомирської облдержадміністрації на розташованих обабіч ріки територіях цієї області навіть офіційно оголосили надзвичайну ситуацію техногенного характеру об’єктового рівня, на що, на переконання екологів Хмельниччини, не було жодних обгрунтованих підстав.

Натомість представники Державної екологічної інспекції Житомирщини не лише фактично полізли в чужий монастир, взявши проби води на території сусідньої області, а й заявили в інтерв’ю одному з центральних телеканалів, що причина забруднення — саме Понінківська фабрика. Доказ цього, за словами заступника керівника інспекції, — те, що, мовляв, «на дослідження брали воду вище на 500 метрів від скиду і нижче на 500. На вищому скиді набагато чистіша вода». Над такими аргументами можна було б посміятися, бо цілком очевидно, що скиди навіть найдосконаліших очисних споруд — аж ніяк не кришталево чисте джерело. Однак у цьому разі йдеться про позицію офіційної особи і фахівця, який мав би оперувати конкретними фактами і цифрами.

Лише після того як Житомирська облдержадміністрація спрямувала листи до Кабміну і Міністерства екології та природних ресурсів із вимогою зупинити роботу Понінківської фабрики, в області нарешті замислилися над іншими можливими причинами біди. До загибелі живих організмів у річці Случ могла призвести банальна задуха через брак кисню у воді або викиди шкідливих речовин іншими підприємствами, зокрема тими, що працюють на території Житомирщини, чи навіть порушення кимось із сільгоспвиробників правил внесення міндобрив чи гербіцидів.

До речі, на сьогодні жодних доказів того, що нещасні риба і раки загинули від отрути, немає, як і підтверджень того, що саме Понінківська паперова фабрика забруднила річку. Отож винних ще не встановлено, а неприємний осад уже залишився.https://ukurier.gov.ua/uk/articles/u-poninci-pracyuyut-na-zhitomirshini-galmuyut/
Оголошення на ЖЖ інфо: