Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2019 » Февраль » 25 » 16:44:36

Нотатки з зустрічі Юлії Тимошенко з громадою міста Малина   PR  

25.02.2019, 16:44:36 2386 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Нотатки з зустрічі Юлії Тимошенко з громадою міста Малина

Трохи більше місяця залишилося до виборів Президента України, які заплановані на 31 березня 2019 року, і вся держава, затамувавши подих, спостерігає за боротьбою кандидатів та перебігом гучної виборчої кампанії, яка стала найбруднішою за всю історію України. Воно і не дивно, адже діючий Президент Петро Порошенко за усіляку ціну прагне втриматися при владі, щоб продовжувати грабувати український народ. І єдина, хто стоїть сьогодні у нього на шляху – лідер ВО «Батьківщина», кандидат у Президенти України, сильна та вольова жінка, яка неодноразово зазнавала утисків від влади за свої переконання. Це – Юлія Володимирівна Тимошенко, яка у суботу, 23 лютого, зустрілася з громадою міста Малин Житомирської області. На зустріч з лідером української опозиції прийшло кілька тисяч людей, які заповнили центральну площу міста. Послухати Юлію Володимирівну їхали з Черняхова, Коростеня, Овруча та інших містечок та сіл Житомирщини. Адже вона говорить про нагальні проблеми нашої держави, про те, що болить кожному пересічному українцю.

Головними темами виступу кандидата в Президенти Юлії Володимирівни Тимошенко стали: корупція влади, зубожіння населення, маніпуляції з цінами на газ і технології, які застосовує влада в виборчій кампанії. Свою зустріч з людьми Юлія Тимошенко присвятила презентації своєї передвиборчої програми «Новий курс України». До речі, на цьогорічних виборах Тимошенко – єдиний кандидат, який має свою власну розроблену програму, тобто йде на вибори маючи конкретний алгоритм дій, на відміну від пустих обіцянок інших кандидатів. Юлія Тимошенко заявила, що нинішня влада нав’язала українцям думку про те, що жити так, як живуть вони – це нормально, і що для виходу країни з кризи нам потрібно ще п’ятдесят років. Натомість вона впевнена у тому, що забезпечити економічне зростання держави дуже просто: необхідно створити відповідні умови для інноваційного розвитку України. Зокрема, полегшити умови ведення бізнесу - спростити податки (відійти від податку на додану вартість, зменшити відрахування на оформлену робочу силу) і зробити доступними кредити. Адже лише в Україні діє кредитна ставка в 20%, тоді як в інших державах вона на рівні 2% річних. Тимошенко впевнена, що банк має мати базу розроблених мікропроектів та видавати кредити на їх реалізацію не під заставу майна, а під страхування кредиту. Таким чином, люди можуть брати кредити під відкриття власної справи. А це – податки до державного бюджету, зайнятість населення і нові робочі місця. 

Юлія Тимошенко зізналася, що наша країна має величезний інтелектуальний потенціал, і пообіцяла, що нова влада буде підтримувати науково-технічний розвиток. Адже зараз маємо велику кількість талановитої молоді, яка хоче працювати та робити винаходи, яким немає аналогів у світі. Але владу не цікавлять такі люди, вони не дають можливостей для їх розвитку та підтримки, в результаті чого нові технології, які могли б запроваджуватися в Україні, стають власністю інших держав. А ми потім купуємо у них же цю продукцію, яка могла виготовлятися в Україні і користуватися попитом в цілому світі. За словами Юлії Тимошенко, ми маємо зараз справжній скарб: нашу молодь, однак вона масово виїжджає за кордон на постійне місце проживання. Тимошенко нагадала, як було раніше: українці їхали на заробітки, трохи попрацювали та поверталися додому, щоб зібравши певні кошти відкрити власну справу. Зараз, вона каже, усе набагато гірше. Бо українці не хочуть повертатися додому, а намагаються залишитися жити у Польщі, Німеччині, Данії, Канаді чи в інших країнах. «Якщо так буде і надалі, в Україні просто нікого не залишиться, не буде кому розбудовувати державу. Тому ми не маємо часу – потрібно діяти вже сьогодні», - сказала лідер ВО «Батьківщина», наголосивши на необхідності забезпечити молодь робочими місцями, гідними заробітними платами та дати їм впевненість у майбутньому.

 

За словами Юлії Володимирівни Тимошенко, ці вибори – це не просто вибори Президента України, це питання життя і смерті, питання існування української держави взагалі. Сьогодні за оцінками ООН, половина населення України вже перебуває за межею бідності, а десятеро людей володіють такими доходами, як і все інше населення країни. Ці статки належать Порошенку та його оточенню, які після того, як прийшли до влади, одразу ж почали ділити наживу. Але після Януковича ділити вже не було що – і тоді вони взялися за родовища природного газу. Юлія Тимошенко переконана, що за маніпуляціями з цінами на газ стоїть діюча влада. Адже Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) і встановлює тарифи, - це орган, сформований президентом і підконтрольний йому. Зараз влада фактично загнала споживачів у глухий кут, створивши монополію ринку газу та електроенергії, коли люди просто вимушені платити стільки, скільки їм скажуть, бо не мають альтернативи. Голова ВО «Батьківщина» спростувала, що непідйомні тарифи для громадян є ринковими цінами.

«У нас немає ринку природного газу, у нас - абсолютна монополія. Ціни на газ встановлює не ринок, а президентська НКРЕКП, яку він створив своїм указом. Наша влада однією рукою встановлює непосильні ціни на газ, а іншою - дає нам цей газ, який за останні роки став їх власністю. Природного газу в країні більш, ніж достатньо. Але влада експортує його за кордон, ділить прибуток між собою, а нам пропонують блакитне паливо за європейськими цінами, забуваючи при цьому, що газ в Європі не видобувають», - розкрила людям очі на брехню Юлія Тимошенко.

Вона стверджує, що якщо владу не зупинити 31 березня, то тарифний геноцид тільки посилиться. Вже підписані документи про подальше подорожчання газу: з 1-го травня - на 15%, а в грудні - ще на 25%. Юлія Тимошенко наголосила, що не може пенсіонерка, у якої пенсія 1400 гривень, заплатити 2000 гривень за комунальні послуги. Натомість Верховна рада приймає ще один закон про житлово-комунальні послуги, згідно якого людей будуть виселяти з квартир у випадку значної заборгованості за комунальні послуги. Юлія Тимошенко пообіцяла мінімум вдвічі знизити ціну на газ для населення, прибравши корупційну складову. І це – не порожні обіцянки.

«Я гарантую вам, що одразу ж після прийняття присяги Президента України знижу тарифи на газ, тепло і гарячу воду для населення. Це моє зобов’язання, яке я беру на себе. І зроблю це до парламентських виборів, які мають відбутися восени цього року. Подумайте: якщо Президент не зробить того, що обіцяв, то скільки місць у Парламенті отримає? Я вам скажу як політик зі стажем: нуль», - заявила Тимошенко.

Значна частина виступу Юлії Володимирівни Тимошенко була присвячена нечесній передвиборчій боротьбі діючого Президента України Петра Порошенка, який, за словами лідера «Батьківщини», хоче купити собі посаду Президента, а не перемогти у чесній, демократичній боротьбі. Тимошенко розповіла про так звану «Петрову тисячу», тобто тисячу гривень, які дають від БПП, щоб виборець проголосував за Порошенка. Тому зараз, сміється Юлія Тимошенко, всі українці думають над тим, як би це і гроші взяти, і проголосувати так, як підказує совість.  Вона порадила скористатися лайф-хаком з мережі Інтернет, де радять взяти з собою на вибори котушку синіх ниток, в кабінці відрізати шматочок, скласти галочкою навпроти прізвища Порошенка, сфотографувати (а це умова отримання решти 500 гривень, ще 500 дають авансом до виборів), прибрати нитку і голосувати зі спокійним серцем за того кандидата, який подобається більше всього. Також Тимошенко розповіла про ще один брудний крок діючої влади – введення у якості кандидата її однофамільця Тимошенко Юрія Володимировича, щоб заплутати людей. Такі методи ведення передвиборчої боротьби свідчать про те, що Президент хоче будь-яким шляхом втриматися при владі.

Загалом зустріч Юлії Тимошенко з людьми у місті Малин не підпадала під шаблони приїзду інших кандидатів, адже це не була передвиборча агітація, а щирий, душевний діалог з людьми, під час якого лідер президентських перегонів намагалася пояснити людям, що доля України зараз виключно у їх руках, і ще п’ять років реформ діючої влади (судової, медичної, пенсійної) ми просто не переживемо. По завершенню виступу Юлії Володимирівни до неї на сцену піднялися її однодумці – потужна команда політичної партії ВО «Батьківщина» Житомирської області. Це голова Житомирської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Анжеліка Лабунська, Малинський міський голова Олексій Шостак, народний депутат України 6 скликання Євген Добряк, депутати Житомирської обласної ради та члени громадського об’єднання «Батьківщина молода». Фінальну пісню виконав давній друг Юлії Тимошенко, народний артист України Олександр Пономарьов. Вже за сценою Юлію Володимирівну Тимошенко оточили люди, які бажали висловити їй свою підтримку чи поділитися своїми проблемами, тож впродовж години вона ще стояла з простими людьми, слухаючи їх скарги і приймаючи прохання про допомогу. І навряд чи така Тимошенко схожа на той образ, який старанно вимальовують для неї провладні політтехнологи, намагаючись виставити її як головного ворога України. Хоча, насправді, лише вона зараз єдина, хто прагне привести Україну до розквіту, скасувати посаду Президента та  дати можливість людям контролювати владу, а не боятися її.

Денис ЗАРЕМСЬКИЙ


Тэги: Тимошенкo, выборы Президента Украины

Схожі новини:


Оголошення на ЖЖ інфо: