Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2021 » Январь » 11 » 17:51:59

Повышение тарифов: Житомирский городской совет обратился к Зеленскому, Кабмину и Раде

11.01.2021, 18:04:20 4092 3 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Повышение тарифов: Житомирский городской совет обратился к Зеленскому, Кабмину и Раде

Депутаты Житомирского городского совета обратились к Президенту Украины, Верховной Раде Украины и Кабинету Министров Украины о недопустимости роста цен на поставку и распределение электрической энергии, поставки природного газа и распределение природного газа.

Соответствующее обращение приняли во время внеочередного заседания 11 января.

В обращении говорится, что в стране сохраняется тяжелая эпидемиологическая ситуация, вызванная вирусом СОVID-19, углубляется кризис в экономике, убытки несут предприниматели, растет безработица и уровень бедности. Платежеспособность украинских семей ухудшилась, а цены на электрическую энергию и газ постоянно растут, а вместе с ними накапливаются долги населения.
 

"За таких умов додаткове підвищення цін на електричну енергію та природний газ для населення перетворюється на чинник дестабілізації ситуації в країні. Веде до зростання соціальної напруженості, політичної нестабільності та економічних потрясінь. Зокрема, нашу глибоку стурбованість викликають рішення Кабінету Міністрів України, щодо відміни державного регулювання цін на природний газ та відміни пільгового тарифу на споживання електричної енергії на перші 100 кВт.

Стаття 48 Конституції України гарантує кожному громадянину України право на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім'ї, що включає достатнє харчування, одяг, житло. Враховуючи, рівень реальних доходів населення, подальше підвищення цін на енергоносії та комунальних тарифів призведе до прямого порушення цих прав українських громадян.

Ми звертаємось до Президента України, як Гаранта Конституції, вжити невідкладних заходів для недопущення зростання цін на електричну енергію та природний газ для населення.

Закликаємо Верховну Раду України розглянути можливість введення мораторію на підвищення цін на комунальні послуги для населення. Невідкладно внести зміни у законодавство для впорядкування ціноутворення і недопущення підвищення цін і тарифів на природний газ. Внести зміни до Державного бюджету України на 2021 рік за для забезпечення повноцінного фінансування житлово-комунальних субсидій для населення.

Звертаємось до Кабінету Міністрів України із закликом переглянути свої рішення щодо скасування пільгового тарифу на електроенергію для населення та відмовитись від намірів подальшого підвищення тарифів. Забезпечити державне регулювання цін на природний газ для населення України.

Сьогодні у період епідемії та важкої економічної кризи українські громадяни чекають від влади на всіх рівнях відповідальних дій. Влада має захищати інтереси виключно українського народу, керуватись національними інтересами, а не дослухатись до будь-яких зовнішніх порад чи директив.

З огляду на вище викладене, ми, депутати Житомирської міської ради VIII скликання, наполягаємо, щоб політичне керівництво держави чітко дотримувалось ст. 48 Конституції України та вжило невідкладних заходів, щодо відновлення державного регулювання цін на газ, пільгових тарифів на електроенергію", – говорится в обращении.


Предыстория


С января 2021 года существенно выросли тарифы на газраспределение газа и как следствие отопление. Также придется больше платить за водоснабжение и электроэнергию.

В воскресенье, 10 января, житомиряне вышли на площадь Королёва, протестуя против повышения тарифов на коммунальные услуги.

11 января мэр Житомира заявил, что для снижения тарифов город готов забрать на баланс сети газоснабжения.




Тэги: Житомир, тарифы, городской совет, депутаты, обращение

Схожі новини:


Комментариев: 3
Armen21
1 МАКС (Armen21)   • 18:26:47, 11.01.2021 [Материал]

Ой , доиграется зеленый дегенерат: такими темпами, уже в этом году , имеет шансы с подсрачниками бежать со своей свитой дегенератов...
leon_ztmr
3 Алексей (leon_ztmr)   • 11:46:38, 12.01.2021 [Материал]

А чего ему бежать то? У него как раз всё хорошо
Fedya
2 Jose (Fedya)   • 19:52:05, 11.01.2021 [Материал]

Галапуза, яка минулого року пролетіла на місцевих виборах, написала у своєму фейсбуці :
Страшно, коли депутати не розуміють, за що голосують. Це я про сьогоднішнє феєричне рішення Житомирська Міська Рада щодо тарифів . Одразу видно, просто хочуть бути в тренді, не маючи уявлення, як формується тарифна політика, що таке монополії тощо.
Оголошення на ЖЖ інфо: