Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2011 » Октябрь » 10 » 10:12:50

Из-за скандала с Ивановским, райсовет вышел из состава соучредителей газеты «Сельская жизнь»

10.10.2011, 10:12:50 6421 8
Из-за скандала с Ивановским, райсовет вышел из состава соучредителей газеты «Сельская жизнь»

Председатель Житомирской райгосадминистрации Кулик Андрей Евтухович и председатель райсовета Степаненко Николай Андреевич обратились к жителям Житомира и района с заявлением.

Чиновники возмущены способом освещения и методами подачи проблем деятельности органов власти района, области и государства в газете «Сельская жизнь».

"Почти полгода редактор данного издания Валерий Ивановский, злоупотребляя свободой деятельности, использует газету «Сельская жизнь» всячески обливая грязью честь и достоинство руководства и органов местного самоуправления района. Тот шквал оскорблений, обвинений и откровенной грязи, которые позволил себе вылить на руководство района и области «господин редактор» в своих публикациях, свидетельствуют об их явной тенденциозности и дерзости" - говорится в обращении председателей.

Кулик и Степаненко больше не считают возможным продолжать диалог с редактором Ивановским.

"Не признание господином Ивановским районного совета в качестве соучредителя, полное игнорирование им требований депутатов районного совета отчитаться об использовании бюджетных средств стало толчком для выхода районного совета из состава соучредителей газеты «Сельская жизнь» и его редакции", - говорится в заявлении.

Депутаты райсовета приняли решение - выйти из состава учредителей «Сельская жизнь», а правопреемство передается коллективу редакции.

При этом, чиновники оставили за собой право создать новое районное издание.

 - Надеемся, что новая районная газета, которая вскоре выйдет в свет, будет надежным источником правдивой и объективной информации о жизни района и его людей. Оценку действиям Ивановского дадут правоохранительные органы и прокуратура. - утверждает Кулик.




Звернення голів Житомирської райдержадміністрації та районної ради.
 

Шановні жителі Житомирського району!

Ми змушені звернутися до вас з вкрай важливого, як на сьогодні, для усіх нас питання – способу висвітлення та методів подачі проблем діяльності органів влади району, області та держави у газеті «Сільське життя».

Майже півроку редактор даного видання Валерій Івановський, зловживаючи свободою діяльності, використовує газету «Сільське життя» всіляко паплюжачи честь та гідність як керівництва, так і рядових працівників органів державної влади та органів місцевого самоврядування району. Той шквал образ, звинувачень і відвертого бруду, що їх дозволив собі вилити на керівництво району й області «пан редактор» у своїх публікаціях, свідчать про їх явну тенденційність та зухвалість.

Ми не вважаємо за можливе продовжувати діалог з горе-редактором. Усі спроби мирного та конструктивного врегулювання спірних питань неодмінно наштовхувалися на відверте нерозуміння й протиставлення паном Івановським себе як «керівника первинної журналістської організації» співзасновникам газети «Сільське життя» - райдержадміністрації та районній раді.

Повне ігнорування п. Івановським пропозицій районної ради та райдержадміністрації щодо співробітництва, висвітлення діяльності органів виконавчої влади, депутатів, районної селищної та сільських рад на шпальтах газети – не що інше, як вияв неповаги до всієї громади району, яка має повне право на володіння інформацією.

Згідно чинного законодавства, райдержадміністрація взагалі не може виступати у якості засновника засобів масової інформації. Це й стало істинною причиною виходу РДА зі складу співзасновників редакції газети.

Не визнання паном Івановським районної ради у якості співзасновника, повне ігнорування ним вимоги депутатів районної ради прозвітувати про використання бюджетних коштів стало поштовхом для виходу районної ради зі складу співзасновників газети «Сільське життя» та її редакції. Як, скажіть, органи влади району можуть залишатися співзасновниками «Сільського життя» за такої відверто провокативної позиції редактора газети? Тут як і в сім’ї, - допоки є взаємоповага та розуміння одне одного – шлюб міцний, варто ж комусь із подружжя дати слабину - і все ламається, це пряма дорога до розлучення. Погодьтеся, що за таких обставин не може бути й мови про подальше співробітництво в якій би то не було формі районної ради та райдержадміністрації з таким редактором.

За умови відвертого шантажу й вимагання не може йтися й про продовження фінансування такої «редакції» з районного бюджету - нахабно та безпідставно вимагається з районного бюджету ще 100 тисяч гривень, тоді як, відповідно до акту звірки райдержадміністрацією вже перераховано заборговані нею 60 тисяч гривень.

. Саме тому депутатами районної ради й було прийнято, на нашу думку, єдине правильне в такій ситуації рішення – вийти зі складу засновників «Сільського життя». Цим самим ми доводимо те, що не відходимо від принципової позиції керівництва держави щодо функціонування незалежних засобів масової інформації, адже газети ніхто не ліквідовує, - правонаступництво передається колективу редакції.

Ми віримо, що ви, шановні читачі популярного в районі видання з 70-річною історією, що донедавна, без сумніву, було одним із кращих в області, усі мешканці району, зрозумієте нашу позицію.

Ви не з власної волі стали свідками прояву нахабної людської невдячності та грубого волюнтаризму, не гідної наслідування поведінки. Впевнені, що ви зробите належні висновки й займете єдино правильну позицію, тим самим засудивши дії головного редактора «районки».

При цьому ми залишаємо за собою право створити нове районне видання, творчий колектив якого буде усвідомлювати відповідальність перед населенням району при висвітленні подій. Така позиція цілком і повністю підтримана депутатами районної ради на останній сесії.

Сподіваємося, що нова районна газета, яка незабаром вийде в світ, буде надійним джерелом правдивої та об’єктивної інформації про життя району та його людей.

Підсумовуючи, вважаємо, що оцінку діям В.Івановського дадуть правоохоронні органи та прокуратура.

З повагою,
Голова Житомирської райдержадміністрації А.Є. Кулик,
Голова Житомирської районної ради М.А. Степаненко

Напомним, как сообщал «Журнал Житомира», 27 августа неизвестный нанес 2 ножевых ранения главному редактору Житомирской районной газеты «Сельская жизнь», журналисту Валерию Ивановскому. В сентябре милиция задержала хулиганов.

Тэги: СМИ, Ивановский, сельская жизнь, Житомир, журналисты

Схожі новини:


Комментариев: 8
Tolikts1
1 Толик (Tolikts1)   • 10:31:49, 10.10.2011 [Материал]

скандалы интриги расследования (c)
PashaZT
2 Pavel (PashaZT)   • 10:43:47, 10.10.2011 [Материал]

Может кто знает, чем закончился суд над теми кто подрезал редактора "СЖ"?
Пакистанец
3 Виктор (Пакистанец)   • 10:48:47, 10.10.2011 [Материал]

Надо брать пример с самой читаемой, самой острой и актуальной газеты в Житомирской области - " Житомирщины". Её редактор только и умеет петь дефирамбы нашему областному руководству, за что и регулярно получают объедки со стола. А у Кулика не получилось создать мини Житомирщину, вот и началось. Правда она ведь нашим чиновникам ни к чему. Лесть, подлость, обман,цинизм - вот основные критерии наших чиновников!
SvMaks
4 Гедеон (SvMaks)   • 11:21:58, 10.10.2011 [Материал]

Всем равнение на "суперчитаемые", "суперобъективные" - газеты "Мисто" и "Житомирщина"

Политическая ситуация в области, как и в стране в целом, такова, что о власти как о ПОКОЙНИКАХ - либо хорошо, либо ни как.

Мелкодухие-лизоблюды и приспособленцы редактора - это то что нужно этой скорее МЕРТВОЙ нежели живой власти.

К стати, ситуация со снятием публикаций на Житомир инфо подталкивает к выводу о возврате цензуры и слабохарактерности нашей региональной четвертой власти.
voin
8 Виктор Котенко (voin)   • 20:35:10, 10.10.2011 [Материал]

Верно
garold
5 Кonstantin (garold)   • 12:08:05, 10.10.2011 [Материал]

"всячески обливая грязью честь и достоинство руководства и органов местного самоуправления района."Какая грязь,вы ведь и есть та самая грязь!
boroda
6 Boroda (boroda)   • 12:10:35, 10.10.2011 [Материал]

Новина вже не дуже свіжа: "СЖ" вже 2 чи 3 тижні виходить самостійно.
Але тут палка з двома кінцями.
Івановський теж ще той тіпчік...
comments
7 Сергей Иванович (comments)   • 17:40:55, 10.10.2011 [Материал]

Тіпчик... неадекват рідкисний.Його давно психлікарня чекає.І не тра" тут мені писать , що він "Глас народа", гав"о народа він.От.
Оголошення на ЖЖ інфо: