Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2015 » Август » 20 » 19:45:21

Зображення житомирянки з 95-ї бригади з'являться до Дня незалежності у місті. ФОТО   PR  

20.08.2015, 19:45:21 9772 2
Зображення житомирянки з 95-ї бригади з'являться до Дня незалежності у місті. ФОТО

Вперше в Житомирі зображення з картини можна буде побачити на біг-бордах міста. З такою ініціативою виступив Сергій Сухомлин, дізнавшись про нову, патріотичну роботу житомирського художника Юрія Камишного.

Про це "Журналу Житомира" повідомляє прес-служба Сергія Сухомлина.

«В цьому році ми вирішили поздоровлення до Дня незалежності зробити особливим. Юрія Камишний у своїй роботі зобразив молоду дівчину – військовослужбовця 95 аеромобільної бригади, учасницю АТО. От ми і вирішили, що цю картину має побачити весь Житомир. А Надія Нестерчук має стати обличчям цьогорічного Дня незалежності у місті".

До Дня незалежності у кінотеатрі "Україна" відбулося відкриття виставки патріотичних картин відомого житомирського митця, заслуженого художника України Юрія Камишного. Головним експонатом експозиції стала нова робота художника "Сьогодні - Надія, завтра - Перемога". На ній зображена житомирянка, їй, як і незалежності України - 24 роки. Вона - військовослужбовець, вже близько десяти разів за час бойових дій на Сході України, бувала у зоні АТО. Надія Нестерчук одна з перших жінок військовослужбовців, яка служила на передовій. Зізнається, кожен раз їдучи на Схід, боїться. Та страх для неї явище нормальне, адреналін та відчуття патріотизму завжди допомагають його подолати. Додає, що таких дівчат серед військових, як вона, багато.

"Більшість людей не звертають увагу на те, що серед військових багато і жінок. Добре, що є художники, які можуть підкреслити цей факт. Потрібно завжди пам’ятати, що ти громадянин України, що ти - українець. Коли я перебуваю у Житомирі під час відпустки протягом 24 днів, я чую від друзів, що ввечорі не має чим зайнятись, типу нудно. Як так, поїдьте туди, в АТО, там зовсім не нудно. Я насолоджуюсь своєю відпусткою кожен день, життя - воно ж кольорове".

Юрій Камишний зінається, що ідея написати картину виникла одразу, як тільки він познайомився з Надією. 

"Все почалося з того, що після виставки у ЖДУ, ми зібралися її обговорювали і тут тихо та скромно постукала у двері Надія, вона була у цивільному. Там я дізнався, що вона військовослужбовець, брала участь у АТО. Так виникла ідея написати картину. Взагалі, для мене найцінніше в людях - це після всього, що вони пройшли у житті, залишитися хорошою людиною. Надія і є такою". 

Зображення картини Камишного буде розміщено на 25 бордах Житомира, а виставку з оригіналом можна побачити у холі кінотеатру "Україна". Вона триватиме до 27 серпня.








Тэги: Сухомлин, Житомир, 95-я бригада, картина

Схожі новини:


Комментариев: 2
Юрко
1 Юрій Градовський (Юрко)   • 02:49:31, 21.08.2015 [Материал]

А чому Камишний без колорадочки?
Житомирянин
2 Житомирянин (Житомирянин)   • 06:54:30, 21.08.2015 [Материал]

ППЖ и губы захватывающие
Оголошення на ЖЖ інфо: