Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Новини України » 2016 » Апрель » 23 » 18:36:59

Високопрофесійні кадри потрібно вирощувати     Реклама  

23.04.2016, 18:36:59 7279 4 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Високопрофесійні кадри потрібно вирощувати

Саме так вважає керівництво Коростенського заводу МДФ та УХЛК. І вони активно над цим працюють, починаючи зі школи. У місті Коростень немає практично навчального закладу, який би не отримав допомогу від заводу. 

Приміром допомоги Коростенському району, є допомога для школи в с. Поліське, яка будувалася як базова, опорна школа. За допомогою заводу МДФ було встановлено систему відеоспостереження (камери знаходяться на фасадах школи), закуплено та виготовлено кришки для учнівських парт, які вже відбули свій час та вистелена нова підлога з ламінату. 

У школі в с. Поліське плануємо створити учбовий клас по виготовленню меблів. Сьогодні на уроках праці хлопчики до 9-10 класу займаються «вишиванням хрестиком». Так як у нас є своя соціальна програма, ми хочемо, щоб дітки зі шкільної парти розуміли чоловічу працю, що таке дерево і що з нього можна зробити. Наше підприємство готове обладнати учбовий клас інструментом і матеріалами, щоб діти могли навчитися самостійно виготовляти парти, столи, стільці», - говорить Катерина Самчук, директор УХЛК. 

За твердим переконанням Катерини Іванівни, високопрофесійні кадри потрібно вирощувати зі школи, для чого на підприємстві розроблена об’ємна багатоступенева соціальна освітня програма. 

Одним із щаблів програми є співпраця з Малинським лісовим коледжем, де діти навчаються деревообробці. Спеціально для випускників коледжу була влаштована екскурсія підприємством, щоб ознайомити студентів з новітніми європейськими технологіями, розповісти про сам завод та методи роботи. 

«Потреба в високопрофесійних кадрах є зараз і буде в подальшому. Ми хочемо навчати дітей, щоб після закінчення коледжу або університету вони залишилися в регіоні працювати на нашому підприємстві, а не шукали кращої долі за кордоном. Спеціально для цього ми вже будуємо лабораторії, навчальні класи, де діти зможуть проходити практику, здавати іспити, навчатися», - відзначає Катерина Самчук. 

За тиждень з випускниками Малинського технікуму проводитимуться співбесіди та анкетування щодо прийому на роботу з одночасним продовженням навчання у Житомирському технологічному університеті без відриву від виробництва. Відібрані випускники проходитимуть оплачуване стажування на заводі до 1 вересня з подальшим офіційним працевлаштуванням.

Олександра Мішина








Тэги: МДФ, Коростеньский завод, рабочие

Схожі новини:


Комментариев: 4
Fedya
1 jose (Fedya)   • 18:48:53, 23.04.2016 [Материал]

вирощують овочі...
dakar
2 Инспектор Кранник (dakar)   • 21:33:56, 23.04.2016 [Материал]

Свиней також вирощують
Sandra
3 Sandra (Sandra)   • 22:51:24, 23.04.2016 [Материал]

Власти завода всем по немногу дают, чтобы кипиша было меньше, а в случае его неизбежности-получить максимальную поддержку. А то что в Коростене явно присутствуют факты экологического коллапса-это факт.
З.Ы. Как меня умиляют такие заявления, как в последнем предложении. В соответствии со ст. 26 КЗоТ испытание при приеме на работу не устанавливается в отношении лиц, не достигших 18 лет, а также молодых рабочих после окончания профессиональных учебно-воспитательных учреждений. А не оплачивать стажировку не имеют право вообще.
Cobalt
4 Cobalt (Cobalt)   • 20:56:11, 25.04.2016 [Материал]

"...Свиней також вирощують ..."

А в некоторых случаях - ими уже рождаются...
Оголошення на ЖЖ інфо: