Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2016 » Май » 23 » 13:32:20

Які рішення прийняли депутати Житомирської обласної ради на сесії

23.05.2016, 13:32:37 4390 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Які рішення прийняли депутати Житомирської обласної ради на сесії

Під час другого пленарного засідання четвертої сесії Житомирської обласної ради, що відбулося 19 травня, депутати розглянули всі питання порядку денного, а також додаткові на прохання громадськості.

Про це повідомляє прес-служба обласної ради.

Зокрема, мова йшла про складну ситуацію, що склалась в головному управлінні Держгеокадастра в Житомирській області, про стан справ щодо запуску комунального МРТ в роботу, перейменування вулиць в населених пунктах області на честь волонтерів. Гостро постало питання щодо діяльності керівника Бердичівського медичного коледжу. Депутати прийняли рішення з усіх питань, піднятих громадськими  активістами. По ситуації з Держгеокадастром вирішили звернутись до правоохоронних органів щодо розслідування скандальної ситуації, яка мала місце 12 травня. Також буде направлено звернення до Верховної Ради України стосовно передання повноважень з призначення керівника управління Держгеокадастру обласній раді і проведення відкритого конкурсу на заміщення посади її керівника.

В ході засідання сесії депутати прийняли Комплексну програму вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи на Житомирщині на 2016 рік. Зазначимо, що в нашій області станом на 1 січня 2016 року проживає 1 млн 248 тис осіб, з яких 269 тисяч (21,5%) – це постраждалі від наслідків аварії на ЧАЕС. Загальний обсяг фінансових ресурсів необхідних для реалізації даної програми визначений у межах фінансових можливостей бюджетів.

Також були внесені зміни до обласного бюджету на 2016 рік. Депутати спрямували вільні залишки коштів загального фонду обласного бюджету у сумі 54 млн. 720 тис. грн.  За пропозиціями обласної державної адміністрації та депутатів обласної ради на галузь освіти виділено 649 тис. грн, на охорону здоров’я – 7 млн 180 тис. грн, на соціальне забезпечення - 3 млн 426 тис. грн, на культуру – 3 млн. 182 тис. грн, на фізичну культуру і спорт, сім’ю і молодь – 2 млн. 149 тис. грн та на видатки з реалізації заходів регіональних галузевих Програм – 8 млн 021 тис. грн та ін.

Спрямовані залишки цільових субвенцій у розмірі майже 38 мільйонів гривень. З них освітня субвенція – 36 млн. 996 тис. грн, субвенція на підготовку робітничих кадрів – 418 тис. грн.

Були прийняті та направлені звернення до керівництва країни щодо реформування лісової галузі, щодо врегулювання на законодавчому рівні питання видобутку бурштину та рекультивації порушених земель, у тому числі на радіоактивно забруднених територіях  та передачу під юрисдикцію органів місцевого самоврядування питання легального видобутку бурштину та ін.

По закінченню роботи 4 сесії голова обласної ради Анжеліка Лабунська подякувала депутатському корпусу обласної ради за злагодженість у роботі та єдність у підході до вирішення важливих для життєдіяльності області питань.





Тэги: облсовет, депутаты, Житомирская область

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: