Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Новини України » 2017 » Февраль » 8 » 10:06:09

Сергей Крамаренко прокомментировал результаты финдеятельности коммунальных предприятий Житомирского облсовета     Реклама  

08.02.2017, 10:06:09 3456 2 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Сергей Крамаренко прокомментировал результаты финдеятельности коммунальных предприятий Житомирского облсовета

Вчера, 7 февраля, первый заместитель председателя Житомирского областного совета Сергей Крамаренко провел пресс-конференцию для СМИ и общественности. Она была посвящена вопросу анализу финансовой деятельности коммунальных предприятий облсовета.

Дабы дать исчерпывающую информацию на появившиеся вопросы у депутатов, представителей общественности и СМИ, Сергей Крамаренко провел пресс-конференцию.  На ней он заявил: 

Шановні друзі – хочу прокоментувати ту дискусію, яка виникла з приводу мого доручення про аналіз фінансової діяльності збиткових комунальних підприємств. Відверто дивує чому робоче доручення з аналізу бухгалтерських даних викликало такий резонанс, але це не стосується суті справи. Аби уникнути зайвих інсинуацій, повідомлю шановну громаду про сенс даного доручення. 

Після заслуховування керівників комунальних підприємств які допускали систематичні збитки в 2016 році, я дав доручення вивчити причини виникнення таких збитків, аби володіти об’єктивною інформацією про фінансово-господарський стан та не допустити зростання цих збитків. 

Доручення було по чотирьох КП – ті, що допустили системними збитки: 
- КП «Житомирський обласний виробничо-технічний центр стандартизації, метрології та якості продукції» Житомирської обласної ради;
- КП «Житомирський обласний лікувально-санаторний центр радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення «Дениші» Житомирської обласної ради;
- КП «Облархпроект» Житомирської обласної ради;
- КП «Обласний лікувально-оздоровчий реабілітаційний центр «Полісся» Житомирської обласної ради.

В структурі виконавчого апарату обласної ради є відділ звітності та аудиту управління фінансового забезпечення, бухгалтерського обліку та аудиту. Положення про дане управління було затверджене розпорядженням Лабунської А.В. № 50 від 13 червня 2016 року. Відповідно до Розділу ІІ Положення Управління виконує наступні завдання: 

6. Забезпечує поточний контроль за наявністю та використанням фінансових і матеріальних (нематеріальних) ресурсів…

7. Запобігає виникненню негативних явищ у фінансово-господарській діяльності.

8. Здійснює методичне керівництво та контроль за дотриманням вимог законодавства з питань ведення бухгалтерського обліку, складання фінансової та бюджетної звітності розпорядникам нижчого рівня.

9. Здійснює аудиторські перевірки та фінансовий аналіз комунальних підприємств, установ, організацій, які перебувають у спільній власності територіальних громад області та (або) фінансуються за рахунок коштів обласного бюджету.

Для виконання зазначених завдань Управління має право:

1. Вимагати своєчасного оформлення і надання документів у встановленому порядку від посадових осіб виконавчого апарату обласної ради, комунальних підприємств, що перебувають у спільній власності територіальних громад області, а також може одержувати довідки, інші матеріали, необхідні для виконання покладених на нього завдань, як в паперовому, так і в електронному вигляді.

2. Вимагати раціонально та економно використовувати бюджетні кошти, матеріальні цінності та майно обласної ради, а також фінансові, матеріальні ресурси комунальних підприємств, що перебувають у спільній власності територіальних громад області.

Відповідно до наказу голови обласної ради радника голови Сачука Артема Миколайовича було направлено на проходження стажування до відділу звітності та аудиту управління фінансового забезпечення, бухгалтерського обліку та аудиту обласної ради, тому саме йому було доручено провести збір та аналіз фінансово-облікової інформації.

Усі комунальні підприємства, окрім лікувально-санаторний центру радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення «Дениші» (далі – Дениші) подали необхідну інформацію. По поданим даним буде зроблено фінансово-економічний аналіз (прошу не плутати з аудитом), який буде презентовано депутатам обласної ради та громадськості. 

Стосовно небажання керівника Денишів надати доступ до фінансово-господарської документації комунального підприємства, то тут я допускаю є інші мотиви, що лежать у іншій площині.

Маю чітку позицію, що громада має право повного контролю за своїми закладами та підприємствами. Стою на позиціях ефективного щоденного контролю роботи наших підприємств та установ, як зі сторони депутатського корпусу, так і громади області, а приховування інформації та непрозорість роботи викликає тільки негатив та підозри.

Також аби уникнути звинувачень у заангажованості запрошую депутатський корпус та громадськість долучитися до аналізу роботи наших КП. 


Отметим также, что на сайте Житомирского облсовета однозначной и официальной позиции по этому вопросу на данный момент нет.  "Журнал Житомира" будет следить за развитием этой темы и информировать читателей.

Тэги: коммунальные предприятия, облсовет, депутаты, Житомирская область, Крамаренко

Схожі новини:


Комментариев: 2
Кропачов
1 Дмитро (Кропачов)   • 10:29:21, 08.02.2017 [Материал]

а тут відео та друга сторона медалі - https://youtu.be/UPdFQSf7HBQ
nvvetal
2 Ololo (nvvetal)   • 11:25:45, 08.02.2017 [Материал]

неприятный типок
Оголошення на ЖЖ інфо: