Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2016 » Июль » 13 » 17:49:11

Постійні комісії обласної ради розпочали роботу у ході підготовки до чергової сесії

13.07.2016, 17:49:11 2617 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Постійні комісії обласної ради розпочали роботу у ході підготовки до чергової сесії

У ході підготовки до 5-ї сесії обласної ради сьомого скликання постійні комісії обласної  ради сьогодні, 13 липня розпочали свою роботу.  Цього дня  відбулося засідання постійної комісії з гуманітарних питань, у якому взяв участь перший заступник голови обласної ради Володимир Ширма. Головувала на засіданні депутат Олена Галагуза.

Депутати розглянули та узгодили понад 20 питань порядку денного. Зокрема, одноголосно рекомендували на розгляд сесії проект рішення «Про внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік».  

Окрім цього, депутати розглянули звернення управління культури облдержадміністрації про виділення понад 156 тис. грн. для фінансування у другому півріччі цього року обласного відділення пошуково-видавничого агентства «Книга Пам’яті України», а також звернення директора видавництва «Волинь», голови українського товариства охорони пам’яток історії та культури Георгія Мокрицького, який попросив виділити понад 10,5 тис. грн. на транспортні витрати для проведення експедиції по дослідженню пам’яток культурного надбання області.

Під час двогодинного засідання постійна комісія опрацювала та погодила зміни до перспективного плану формування територій громад області. Зокрема, обговорювалось конфліктна ситуація, що склалася навколо створення Станишівської ОТГ, а саме, щодо центру об’єднаної громади. Депутатів поінформували, що Новогуйвинська селищна рада відмовилась входити до  об’єднаної територіальної громади і тому ОТГ буде створено з центром у Станишівці. У подальшому Новогуйвинськ зможе створити навколо себе ще одну об’єднану громаду.

Також комісія взяла до відома та рекомендувала на розгляд сесії проект рішення «Про заснування установи «Агенція регіонального розвитку Житомирської області», яка буде займатися питаннями впровадження в дію стратегії розвитку нашого регіону.

Серед іншого, депутати розглянули кадрові питання, зокрема, призначення керівників двох комунальних закладів: на посаду директора «Житомирської обласної школи вищої спортивної майстерності» рекомендовано Василя Грибука, який до цього часу працював директором комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Житомирської обласної організації ВФСТ «Колос» АПК України, а  музею космонавтики ім. С. П. Корольова - Ірину Дячук, теперішнього директора закладу. Обидві кандидатури пройшли обговорення на конкурсних комісіях за участі громадськості.

Нагадаємо, що 5-а сесія обласної ради сьомого скликання відбудеться 21 липня.

Прес-служба обласної ради








Тэги: облсовет, депутаты, Житомирская область, Галагуза

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: