Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Новини України » 2016 » Июль » 20 » 15:53:42

Президія схвалила порядок денний чергової сесії Житомирської обласної ради

20.07.2016, 15:53:42 2725 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Президія схвалила порядок денний чергової сесії Житомирської обласної ради

Сьогодні, 20 липня, під керівництвом голови обласної ради Анжеліки Лабунської відбулося засідання президії, на якому розглянуто і схвалено порядок денний 5-ї сесії обласної ради сьомого скликання.

У засіданні взяли участь перший заступник і заступник голови обласної ради Володимир Ширма і Наталія Рибак, голова облдержадміністрації Сергій Машковський та його перший заступник Геннадій Дмитренко і заступник Ігор Гундич, голови постійних комісій, депутатських фракцій обласної ради, керівники управлінь та департаментів ОДА, представники громадськості та засобів масової інформації.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради.

Після майже двогодинного обговорення, члени президії прийняли порядок денний сесії обласної ради у цілому зі змінами та доповненнями. Отже, на розгляд депутатського корпусу буде внесено майже 85 проектів рішень, з яких 20 додаткових питань.

З-поміж найважливіших – внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік, до перспективного плану формування територій громад Житомирської області, земельні питання тощо.

Серед іншого президія узгодила низку програм і зміни до деяких з них, а також питання про затвердження установчих документів 16 комунальних закладів медичної та освітньої галузі, зокрема статути і положення, із внесенням змін щодо запровадження Наглядових рад.

На сесію вносяться питання призначення директорів трьох комунальних установ обласної ради – «Житомирської обласної школи вищої спортивної майстерності», музею космонавтики ім. С. П. Корольова та «Житомирського обласного лікувально-санаторного центру радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення «Дениші».

Наприкінці засідання погоджувальної ради очільник депутатського корпусу Анжеліка Лабунська звернулась до народних обранців з проханням підтримати два проекти рішень, що вносяться на сесію - про внесення змін до Регламенту обласної ради щодо процедури голосування на сесіях ради при відсутності електронної системи голосування та про утворення постійної діючої лічильної комісії.

«Персональне голосування бюлетенями та утворення лічильної  комісії – це запобіжний засіб від блокування трибуни та спроб зірвати сесію несвідомими громадянами. Цей спосіб голосування буде використовуватися лише у виняткових випадках. Ми розглядаємо дуже багато важливих для області питань, тому ми повинні бути готовими до проплачених акцій та спроб зірвати сесію. Більше того, якщо буде громадськість, то вони зможуть обрати одного-двох представників для виступів. Ми включимо до порядку денного їхні питання, і після голосування за нагальні рішення, розглянемо питання громадськості», - наголосила Анжеліка Лабунська.

Нагадаємо, що пленарне засідання чергової п’ятої сесії обласної ради сьомого скликання відбудеться 21 липня о 10 годині у залі засідань обласної ради.
















Тэги: повестка дня, Житомирская область, сессия облсовета

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: