Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2017 » Октябрь » 7 » 15:11:37

Олена Галагуза: «Перевізники повинні надавати якісний сервіс, а не цькувати людей»

07.10.2017, 15:11:37 6490 18 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Олена Галагуза: «Перевізники повинні надавати якісний сервіс, а не цькувати людей»

Сьогодні, 7 жовтня, у с. Слобода-Селець Житомирського району зібралися мешканці, обурені ситуацією, що склалася із транспортним сполученням до міста. Наразі туди їздить маршрут №23. Люди скаржилися на хамську поведінку водіїв, порушення прав пільгових категорій населення.

За словами депутата Житомирської обласної ради фракції «Об’єднання «Самопоміч» Олени Галагузи, найперше потрібно врегулювати питання обслуговування цього населеного пункту відповідним перевізником. Виходить, що перевізник діє за принципом «не хочу – не буду», і може уникати село.
 

«Ні про які неформальні домовленості не може бути мова. Якщо маршрутка їде у село, то має бути чітко вказано про це у договорі із зазначенням зупинок та графіку руху», - наголосила Олена Галагуза.

Особливо напружена ситуація довкола пільговиків: водії свідомо не зупиняються, коли їх бачать на зупинках. Багатодітна родина Мелещенків скаржиться на образи у бік малечі.

«У нас в родині четверо дітей. Немає значення, чи діти самі їдуть у маршрутках, чи я з ними, але завжди обзивають нас, скотське ставлення», - обурюється Ганна Мелещенко, яка прийшла на мітинг разом з дітьми.

Присутні мешканці підписали протокол зборів громади із зверненням до Житомирської міської ради, облержадміністрації та обласної ради, Станишівської ОТГ, аби допомогли вирішити проблему. У свою чергу, депутат обласної ради Олена Галагуза скерує депутатські звернення до вищезгаданих інституцій, аби якомога швидше знайти механізм забезпечення громадським транспортом с. Слобода-Селець. 

Прес-служба фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирській обласній раді






Тэги: Слобода-Селецкая, маршрутки, Галагуза

Схожі новини:


Комментариев: 18
viewer
1 Name Surname (viewer)   • 07:20:22, 08.10.2017 [Материал]

“водії свідомо не зупиняються, коли їх бачать на зупинках.”
Це що, тільки на 23 така історія? Так на всіх маршрутах, бо у водія немає жодного стимулу вести пільговика.
Давно треба монетизувати пільги, щоб припинити цей дебілізм, але напевне це невигідно, бо тоді коштами будуть розпоряджатись самі люди, а не десь якось кимось «чесно і прозоро» розподілятись так звані відшкодування за перевезення пільговиків.
Яблочный
6 Алексей Федорович (Яблочный)   • 13:20:34, 08.10.2017 [Материал]

Вигнали б водія з роботи, наклали штраф - був би стимул брати пільговиків. А так відповідальності немає, ніхто нічого не боїться.

Не хочеш брати пільговиків - не виходь на маршрут. Все одно ж маршрутка їде, так і так. І коли вона їде, і демонстративно не зупиняється - це порушення прав цього самого пільговика.

Монетизувати пільги. І скільки грошей вийде? 150 грн на руки? Хтось їздить кожен день, а хтось півроку з квартири не виходить. Це думка непогана, але її в найближчому часі не реалізують. Навіщо видумувати нові закони і правила, якщо вже все давно є? Просто ніхто їх не дотримується. Повторюсь, ніхто нічого не боїться, і при цьому ті ж таки перевізники (підприємці) качають права за ті послуги, які ж самі місту нав'язують.
Hoakina
7 Марина (Hoakina)   • 14:19:50, 08.10.2017 [Материал]

На 6. Водій там як раб на галері, що заробив, то й його, ремонтують самі, заправляють. Зарплати там не платять. От тому вони і звіріють. І довго там ніхто не затримується.
Яблочный
10 Алексей Федорович (Яблочный)   • 17:51:06, 08.10.2017 [Материал]

Та зараз приблизно те саме можна сказати про 90% робітників. Всім тяжко, настрої в суспільстві негативні. Але це ж не виправдання. Якщо на такі речі опиратися, то можно того водія відмутузити, бо накипіло, і виправдатись що пенсія мала, а ще й возити не хоче. І таке інше... Треба людиною бути, перш за все.
Hoakina
11 Марина (Hoakina)   • 18:00:19, 08.10.2017 [Материал]

На 10. Не кажіть. Ясно, що в тій же торгівлі платять від виручки, але зарплату платять. А водіям не платять зовсім. Ви колись бачили одного того самого водія на маршруті більше кількох місяців? отож. Так, вони багато можуть взяти за день, але багатьом набридає отак працювати.
Яблочный
12 Алексей Федорович (Яблочный)   • 18:26:08, 08.10.2017 [Материал]

"А водіям не платять зовсім"
Ми ж то його не примушуємо так працювати. І це не в'язниця.
Це постановка питання, де маршрутчик перетворюється в таксиста-фішечника, який сидить без з\п, їздить коли хоче, везе кого хоче, поводиться як він хоче. Але ж правда така, що це машина, яка закріплена за маршрутом і працює по деякому договору з містом, а водій працює на власника, а не на себе самого. Тому повинна бути якась етика, поведінка в рамках правил. Це міський транспорт. Не подобаються умови праці - не працюй. Без оплати ніхто ніколи працювати не буде, якщо йдуть на таку роботу - значить влаштовує.
kolvich
2 Nikolay (kolvich)   • 08:46:37, 08.10.2017 [Материал]

Давно треба монетизувати пільги, щоб припинити цей дебілізм,
**************************
Давно треба припинити дебелізм з пропонуванням монетизації,бо ще за царя бомка,як тільки пенсіонерам дали пільги на проїзд,слово,маршрутка,такого слова не знали,а білет з города флудераста Семена...Буків коштував 40 коп.то баба Маня 2-3 рази моталася Лазом в Житомир з молоком і яйцями.Рано о 5-ій зимою в село автобус був забитий,людей не було,одні рибаки)).Але саме цікаве відбувалося дньом на звортньому шляху,коли автобус пролітав зупинки Корчак,Перлявка,якщо там стояли люди похилого віку.Так що це не новина,а ще в автобусників був таємний знак,зупиняти не рукою,а махнути ногою і хай сука попробує не стати,то в парку йому буде капєц.А в Корчаку жили багато водіїв,також пенсіонери і молоді.Відшкодування за проїзд...це фантастика синку.
viewer
3 Name Surname (viewer)   • 09:51:31, 08.10.2017 [Материал]

Напевне Ви праві, немає у нас можливості оплачувати стільки пільг, треба пільги скасувати.
Mira
15 Irina (Mira)   • 09:58:06, 09.10.2017 [Материал]

Ну почему как льготы - так сразу пенсионеры.Почему не говорят о лишении льгот в том числе и на проезд участников АТО.Боятся,что они могут дать по шее или применить оружие. А пенсионер разве может дать отпор?
Это называется двойные стандарты.И не могу понять - почему у многих такая ненависть к пенсионерам?Вы вечно будете молодыми и здоровыми и у вас нет пожилых близких?
viewer
17 Name Surname (viewer)   • 14:09:00, 09.10.2017 [Материал]

Ну чому ж, пільги у поточному їх вигляді, коли держава щось дає з кишені платників податків (бюджету), треба взагалі скасувати (для всіх, крім недієздатних), а запровадити лише податкові пільги, тобто бюджет просто не забирає кошти у людини.
Інакше наша країна перетвориться на країну пільговиків і пенсіонерів, бо всі інші нах виїдуть, що вже масово відбувається. Тоді взагалі не буде ні пенсій, ні пільг, ніфіга, бо всі економічно активні накивають п'ятами.
Ось більш детально, і про шляхи виходу і про АТО-шників у тому числі

http://hvylya.net/analytics/economics/kak-pensionnaya-sistema-i-lgotyi-ubivayut-perspektivyi-ukrainyi.html

https://uifuture.org/post/demograficna-kriza-v-ukraini-cerez-10-rokiv-pracuucih-v-ukraini-bude-vdvici-mense -niz-pensioneriv_309
kolvich
4 Nikolay (kolvich)   • 10:09:27, 08.10.2017 [Материал]

Пільги?Хіба що при похованні.МулЁни ними не користуються,( я том числі),а вереску
Баба з Слободи на Довженко привезла сир,яблука,молоко...хамовито обматюгає.."тіпо пошукай дешевше" вторгує сотку і дай їй пільговий проїзд,да пішла ти пі-пі-пі ,разом з дИпутатом.Найшли правосуддя.
(коректіровщик,ще раз влізеш в повідомлення,приїду зніму штани і набью морду.)Взяли моду терти і видаляти.
malanec
5 Антон (malanec)   • 13:01:29, 08.10.2017 [Материал]

Как специалист по грудному вскармливанию, может помочь этим людям?!
babay
8 Вася (babay)   • 15:48:40, 08.10.2017 [Материал]

На 5...Пел Вахтанг который Кикабидзе :"привык во все дела впрягаться"...
Cobalt
9 Cobalt (Cobalt)   • 16:46:58, 08.10.2017 [Материал]

"...Как специалист по грудному вскармливанию, может помочь этим людям?! ..."
Ну как, выдвинуть от себя лозунг: "Сосите, народ, и дальше!"
Semen1952
13 Semen (Semen1952)   • 20:05:01, 08.10.2017 [Материал]

По перше, деякi тут хлопцi не в темi. Пенсiонери Букiв,Корчака,Денишiв теж платять за проiзд в маршрутках.Платять i плачуть...платять i плачуть...

По друге, доколе тижневик "Эхо" буде фiлiею
"Эха Москвы".
Що,Галагузам це не по зубам?
Iм би тiльки з бабусями пропiритись.
kolvich
14 Nikolay (kolvich)   • 07:03:08, 09.10.2017 [Материал]

Пенсiонери Букiв,Корчака,Денишiв теж платять за проiзд в маршрутках.Платять i плачуть...платять i плачуть...
-**************Пан ніразу не уважний...писалось про 90-ті,про перші пільги на проїзд в приміськоиу пас. транспорті для пенсіонерів.
Transport
16 Роман (Transport)   • 11:21:14, 09.10.2017 [Материал]

Це парафія не міста шукати в село перевізника, а ОТГ а якщо не може, не вміє ОТГ, то тоді виключно відповідне управління транспорту Житомирської ОДА! Село входить в Станишівську ОТГ, хто заважає владі ОТГ, вирішити то питання? Хто заважав обласній владі закрити то питання, а закрити його дуже просто, обласна влада повинна була маршрут, який вони відкрили #147 Довжик - Житомир, зробити до села Слобода, а не до Путятинського бізнес центру бо так зручно перевізнику. Проблему можна вирішити за години.
AlexIvanov
18 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 16:37:36, 09.10.2017 [Материал]

Месная знаменитость....почему то без сумочки. Куда дела сумку?
Оголошення на ЖЖ інфо: