Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Новини України » 2018 » Май » 31 » 13:03:56

У обласній раді майже 52 млн держсубвенції спрямовано на впровадження «Нової української школи»

31.05.2018, 13:03:56 2293 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
У обласній раді майже 52 млн держсубвенції спрямовано на впровадження «Нової української школи»

У ході чергової  шістнадцятої сесії обласної ради 31 травня депутати 57-ма  голосами підтримали зміни до обласного бюджету на 2018 рік.

Зокрема, депутати погодили розподіл субвенції, яка надійшла з державного бюджету, у сумі понад 80,5 млн  грн, у тому числі на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа», - повідомляє прес-служба Житомирської облради.

З неї виділяється майже 52 млн грн, на модернізацію та оновлення матеріально – технічної бази професійно-технічних навчальних закладів – 2,9 млн грн, на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей загиблих осіб, а також осіб з інвалідністю І-ІІ групи та осіб, інвалідність яких настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва та захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в АТО, та потребують поліпшення житлових умов – 25,6 млн грн.

Також на цій сесії більше 1,4 млн грн вільних залишків загального фонду обласного бюджету спрямовується за пропозиціями депутатів. Залишок освітньої субвенції у сумі 150 тис. грн направлено на придбання комп’ютерного класу для Вільшанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Чуднівського району.

На виплату стипендій студентам ВНЗ І-ІІ рівня акредитації державної власності буде спрямовано 8 млн грн нерозподілених коштів обласного бюджету.

З інших місцевих бюджетів обласному бюджету спрямовується субвенція у розмірі 23 млн грн, з них на співфінансування:

- програм та проектів регіонального розвитку, що реалізовуються за рахунок коштів ДФРР  пропонується направити 10, 6 млн грн;

- централізованої закупівлі шкільних автобусів – 5,1 млн грн;

- централізованого придбання агіографічної системи – 3 млн грн;

- придбання персональних комп’ютерів або ноутбуків та техніки для друкування, ламінування, сканування для початкової школи – 2,7 млн грн;

- на роботи по об’єктах, які фінансуються за рахунок обласного фонду охорони навколишнього природного середовища – 751 тис. грн.


Тэги: школа, Житомирщина, образование, финансирование

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: