Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2018 » Декабрь » 19 » 10:52:26

Фракція «Об’єднання «Самопоміч» Житомирської обласної ради прозвітувала за рік роботи     Реклама  

19.12.2018, 10:52:26 3423 1 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Фракція «Об’єднання «Самопоміч» Житомирської обласної ради прозвітувала за рік роботи

18 грудня, вчергове після останньої у 2018 році сесії Житомирської обласної ради, депутати фракції «Об’єднання «Самопоміч» провели звітну прес-конференцію для ЗМІ, на якій відзвітували про свою роботу протягом цього року.

До складу фракції входять 6 депутатів, очолює її Віталій Ейсмонт. Розповідаючи журналістам про свою діяльність, депутати наголосили на постійному відвідуванні сесій та роботі у депутатських комісіях.

За словами депутатів, вони продовжують працювати під час прийомів громадян, допомагаючи у різноманітних питаннях через надання юридичних консультацій, оформлення депутатських запитів, надання матеріальної допомоги тощо.

Голова фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирській обласній раді Віталій Ейсмонт розповідає: «Ми відпрацювали плідно на усіх сесіях. Я проводжу прийом громадян у Житомирі по вул. Велика Бердичівська, 35. На сьогодні 31 людині було надано допомогу на загальну суму близько 130 тис. грн. За рахунок вільних коштів обласного бюджету було надано допомогу по благоустрою території с. Сінгури, Овруцькій центральній районній бібліотеці, відділу освіти Баранівської міської ради, Пряжевській ЗОШ, лікарні ім.Гербачевського та іншим закладам».
 

Розповідаючи про принципи роботи фракції, Віталій Ейсмонт зазначив:
«Ми намагаємося бути поміркованими у роботі обласної ради. Для нас головна ціль - це створення умов для створення добробуту для умов громадян, створення нових робочих місць. Хочу подякувати усім людям, які до нас звертаються, вони дають можливість краще розуміти нагальні потреби на місцях. Разом з тим прошу громаду активнішою».


Депутат Остап Маланюк розповів журналістам про ініціативи фракції у обороноздатності регіону: «Наша область також має бути готова до війни, враховуючи сусідство з Білоруссю, у якій РФ проводила відомі вам військові навчання. Тому фракція ініціювала збільшення фінансової підтримки для територіальної оборони Житомирщини. Серед здобутків можу відзначити ініційовані мною зміни до регламенту Житомирської обласної ради щодо регулярності проведення сесій обласної ради. Зараз прийнято рішення через кожні 45 днів проводити сесії. Це дозволяє приймати більш виваженні рішення та не проганяти сотні питань «протягом», як це було раніше.

Нами ініційовано розвиток туристичного напрямку. Необхідно створити мобільний додаток по туризму на Житомирщині. У нас не розвивається взагалі військовий туризм.

Працюючи у постійній депутатській комісії приділяв увагу розвитку сільської кооперації, фермерства. Протягом року були виділені близько 3 млн грн на відшкодування по закупівлі техніки сільським кооперативам та фермам, також ми компенсували витрати на придбання доїльних апаратів фізичним особам.

Кошти від перевиконання бюджету я спрямував на технічне оснащення освітніх та медичних закладів, будівництво об’єктів спортивної інфраструктури. Допомагав онкохворим. На жаль, в нашій країні діагноз рак - це вирок».

Депутат Олег Пасічник у своєму звіті зазначив, що надавав матеріальну допомогу громадянам по зверненням. Кошти від перевиконання обласного бюджету використано на закінчення будівництва дороги по вул. Інтернаціоналістів у м. Бердичів та на потребу центру позашкільної освіти ім. О. Разумкова.

Депутат Олексій Шавлович розповів, що ним було надано допомогу школі м. Бердичів у створенні комп’ютерного класу – 125 тис. грн, багато коштів виділялось і на інші заклади освіти, зокрема для проведення Інтернету. Також було спрямовано 100 тис. грн на впорядкування дитячого майданчику у Бердичеві.

Депутат Євген Жабокрицький проводить прийом громадян щочетверга по вул. Кафедральній, 6 у м. Житомир. Кошти від перевиконання бюджету використовував для надання допомоги онкохворим та установи охорони здоров'я області.
 

Звітуючи, депутат Олена Галагуза зазначила: «Кошти вільного залишку обласного бюджету ми скеровуємо на медицину та освіту, це дитсадки, обласна лікарня та місцеві лікарні для  придбання дуже серйозного обладнання. Насправді усі наші депутати долучаються до цієї справи. Коли говорять, що у школах є багато комп’ютерів, варто розуміти що у багатьох випадках це застарілі комп’ютери та оргтехніка, і ми її оновлюємо. Це також і придбання  підручників для нової української школи. Цього річ ми відкрили меморіальні дошки Олегу Ольжичу і Миколі Сціборському у Житомирі в рамках року Сціборського у 2018, таким чином відроджуючи національну пам’ять. За моєї ініціативи було виділені кошти Житомирському військовому інституту і. Сергія Корольова, для тамтешнього музею були придбані національні військові однострої, таким чином ми долучились до того, щоб музей набув справжнього українського обличчя і позбувся радянської спадщини».

--













Тэги: Галагуза, Самопоміч, депутаты, облсовет

Схожі новини:


Комментариев: 1
Crespito
1 Hernan (Crespito)   • 22:26:05, 19.12.2018 [Материал]

Ого, 130к на 31 человека выделили и оборону Житомира от Белоруссии? Ничего себе поработали. Так Галагуза вон квартиру получила в несколько раз дороже :)
Оголошення на ЖЖ інфо: