Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Наука і освіта » 2024 » Январь » 9 » 19:29:17

Європа заздрить українським -20 градусів, адже в них до 44 морозу! Рекордні холоди накрили Європу

09.01.2024, 19:35:17 3766 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Європа заздрить українським -20 градусів, адже в них до 44 морозу! Рекордні холоди накрили Європу

В Україні сьогодні ранком деякі області відзначаються 20-градусними морозами, але важливо відзначити, що це не так холодно, як на півночі Європи. Наприклад, в столиці Норвегії зафіксований температурний рекорд, а неймовірні морози тривають у Швеції та Фінляндії.

Більше інформації про погоду в Україні та світі можна дізнатися від кореспондентів "Сніданку з 1+1", яка в Києві розповідає про рекордні температури в Європі. У північних областях ці морози трошки впливають на нашу країну.

Відео "Сніданку з 1+1"



Таким чином, сьогодні день буде морозним, а нічні та ранкові морози, які відчуваємо зараз, триматимуться. Як очікується, погода буде різною по всій території України, і я розповім вам більше про погоду у вашому регіоні.
  • Розпочнемо зі сходу країни, де зараз -13 градусів. День обіцяє незначну хмарність та відсутність опадів, а температурний максимум досягне 11 градусів.
  • На півдні України триває легкий сніг або дощ, але опади скоро припиняться, і вранці очікується -9 градусів.
  • У Криму на заході країни зараз -16 -17 градусів, а вдень температура підніметься до -10.

Виняток є Закарпаття, де зараз 8 градусів тепла, а вдень буде ще тепліше, 1 градус вище нуля. Сьогодні в цьому регіоні очікується сонячна та безопадна погода.

Спостерігається найсуворіший мороз на півночі країни, зокрема на Сумщині та Чернігівщині, де вранці температура становить -20, а місцями -22. В центральних областях температура менш сувора, -13 вранці та до 7 градусів вдень. На півдні, день починається з легкого снігу чи дощу, але опади швидко припиняться.

У столиці України вранці -12, а вдень очікується -7 градусів. Прогнозують ясний день після хмарного ранку без опадів. Важливо відзначити, що температурні рекорди за останні 130 років в Києві свідчать про найтепліший день у 2005 році з температурою +8 градусів і найхолодніший у 1940 році, коли було -29 градусів.

Зокрема, в Європі зафіксовані рекордні температури, і це стало історичним моментом. Північна Європа відчуває стрімкі морози та штормовий вітер. У Фінляндії, Норвегії та Швеції зафіксована температура мінус 44 градуси - рекорд за останні 25 років.

Дізнайтеся більше про вплив морозів на щоденне життя в Швеції від нашого колишнього сніданківця, який зараз є журналістом української редакції радіо Швеції. На жаль, у північних регіонах виникають проблеми з електроенергією та транспортом через екстремальні умови.

Також зауважте, що, незважаючи на холодну погоду, багато шведів активно займаються спортом і надалі ведуть свій звичний спосіб життя.

Тэги: погода, холода, заморозки, Мороз

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: