Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Новини України » 2016 » Сентябрь » 22 » 15:18:29

Як враховуватимуть думки громадськості при видачі дозволів на випалювання вугілля на Житомирщині

22.09.2016, 15:18:29 2572 1 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Як враховуватимуть думки громадськості при видачі дозволів на випалювання вугілля на Житомирщині

Зважаючи на резонансну ситуацію в області щодо випалювання вугілля та систематичні звернення громадян, управління екології та природних ресурсів ОДА надає роз’яснення щодо врахування громадської думки при видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.

Про це повідомляють на сайті Житомирської облдержадміністрації.

Отож, як громадськість може впливати на прийняття рішень при наданні дозволів суб’єктам господарювання? Які обов’язкові кроки має пройти суб’єкт господарювання для одержання дозволу на викиди таких речовин?

Відповідно до ст.11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» та постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2002 року №302 (із змінами, внесеними згідно з постановами КМУ №769 від 16.06.2004 р. та №748 від 07.08.2013 р.), суб’єкт господарювання розміщує у місцевих друкованих засобах масової інформації, які розповсюджуються на відповідній території, повідомлення про намір отримати дозвіл із зазначенням адреси місцевої держадміністрації (для міст обласного значення – виконавчого комітету міської ради), до якої можуть надсилатися зауваження громадських організацій та окремих громадян.

У разі відсутності зауважень громадськості щодо намірів суб’єкта господарювання отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря РДА (виконавчі комітети міських рад) надають суб’єкту господарювання відповідний лист (довідку).

У випадку надходжень зауважень – місцеві держадміністрації (виконавчі комітети міських рад) розглядають зауваження громадських організацій, організовують проведення їх публічного обговорення і протягом 30 календарних днів з дати опублікування інформації про намір суб’єкта господарювання отримати дозвіл повідомляють про це управління екології та природних ресурсів Житомирської обласної державної адміністрації (протокол громадських слухань). Управління аналізує зауваження та у разі необхідності пропонує суб’єкту господарювання врахувати їх під час підготовки дозволу до видачі.

Якщо під час громадських слухань більшість голосує проти надання дозволу суб’єкту на проведення заявленої діяльності та аргументує свою позицію – дозвіл управління екології та природних ресурсів не надає.

Дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами суб'єкту господарювання надається за наявності листів до управління екології та природних ресурсів Житомирської обласної державної адміністрації від районних державних адміністрацій (виконавчих комітетів міських рад) з інформацією щодо відсутності зауважень громадських організацій та окремих громадян по його об’єктах.

Нагадаємо, т.в.о. голови облдержадміністрації Ігор Гундич під час наради з керівниками РДА наголосив: випалювання деревного вугілля можливе тільки за згодою громадськості.


Тэги: лицензия, древесный уголь, Житомирская область

Схожі новини:


Комментариев: 1
Zefir
1 Моє місто (Zefir)   • 19:40:55, 22.09.2016 [Материал]

На шашлик тоже потрібно буде брати дозвіл громадскості?
Оголошення на ЖЖ інфо: