Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2015 » Июль » 23 » 12:57:11

На перехрестях у центрі Житомира активісти «Самопомочі» нанесли написи «ПОДИВИСЬ ЛІВОРУЧ»     Реклама  

23.07.2015, 12:57:11 6295 0
На перехрестях у центрі Житомира активісти «Самопомочі» нанесли написи «ПОДИВИСЬ ЛІВОРУЧ»

Акцію "Подивись ліворуч" проводили активісти «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирі на чолі з Наталією Чиж.
 
На нерегульованих та регульованих пішохідних переходах, які є на центральних вулицях нашого міста, вони наносили написи "ПОДИВИСЬ ЛІВОРУЧ", таким чином "Самопоміч" хоче убезпечити житомирян від потрапляння в ДТП.

"У рамках проекту "Безпечне місто" ми вже вдруге проводимо подібну акцію. Крім цього, в школах та дитячих садочках  ми проводили зустрічі, під час яких наші волонтери в ігровій формі розповідали дітям, як поводитися на дорозі, також правила пожежної безпеки та багато іншого. Ми плануємо до осені нанести написи на пішохідних переходах біля усіх шкіл міста, адже безпека наших дітей - це дуже важливо", -  говорить керівник «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирі Наталія Чиж.

До акції долучилися й пересічні житомиряни та сказали, що це суспільно корисна ініціатива.

"Дуже часто люди, які виходять на вулицю, йдуть і дивляться у свої гаджети, телефони, а на дорогу майже не звертають уваги. Через це є висока ймовірність потрапити під автомобіль, тому я вважаю, що дуже важливо, аби були такі написи на вулиці", - розповідає житомирянка, яка взяла участь у акції Марина Борущак.

“Безпечне місто” – проект «Об’єднання «Самопоміч», метою якого є показати яким чином можна зробити життя містян більш безпечним. Нагадаємо: він полягає не лише у тому, щоб наносити на неконтрольованих перехрестях написи "ПОДИВИСЬ ЛІВОРУЧ", а й включає в себе багато інших акцій. Пожежна безпека – зустрічі з дітьми у школах міста, під час яких діти в ігровій формі вивчають правила пожежної безпеки.

Також зверталися до водіїв транспортних засобів із закликами «Швидкість 40 км». Активісти «Самопомочі», які стояли  на тротуарі з обмежувальним знаком швидкості до 40 км/год, інформували водіїв, що при швидкості в 60 км/год, які дозволені правилами дорожнього руху, шанси у пішоходів вижити в ДТП значно менші, ніж при швидкості в 40 км/год, та й відреагувати при меншій швидкості на багато легше.

Прес-служба “Об’єднання “Самопоміч” у Житомирі




















Тэги: Чиж, Самопоміч, Житомир

Схожі новини:


Оголошення на ЖЖ інфо: