Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2015 » Сентябрь » 1 » 15:35:26

Наталія Чиж та «Об'єднання «Самопоміч» 1 вересня закликали до безпеки на дорогах біля шкіл Житомира   PR  

01.09.2015, 15:35:26 4882 0
Наталія Чиж та «Об'єднання «Самопоміч» 1 вересня закликали до безпеки на дорогах біля шкіл Житомира

Привернути увагу водіїв та закликати їх бути уважними біля навчальних закладів взялися першого вересня волонтери «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирі.

У День знань на найбільш жвавих перехрестях біля шкіл активісти «Самопомочі» провели акцію «Стоп Швидкість». Це вже не перший захід «Самопомочі» в рамках проекту «Безпечне місто», втім, на думку організаторів, особливо важливо привернути увагу водіїв на початку нового навчального року. 

Лідер «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирі Наталія Чиж брала участь в акції поблизу школи №12. За її словами, попри формальне обмеження швидкості у 60 кілометрів на годину, водіїв закликають рухатися зі значно меншою швидкістю, особливо поблизу навчальних закладів.

«Ми говоримо про те, що їздити по місту треба з дуже повільною швидкістю. Ми просимо, щоб їздили не швидше 40 кілометрів, тому що все, що вище - небезпека для наших дітей. Я сама мама, в мене двоє дітей і я завжди хвилююсь, коли вони виходять з дому», - каже Наталія Чиж.



Під час акції вздовж дороги волонтери тримали дорожні знаки з обмеженням швидкості в 40 кілометрів на годину, водіям роздали прапорці з закликом не перевищувати швидкість, а дітям - кульки із проханням бути уважними на дорозі. Ці кульки тримали діти і на Першому дзвонику. Наталія Зубарева, яка привела свою дитину до школи, розповідає: біля деяких шкіл рух автомобілів дуже жвавий, і водіям потрібно постійно нагадувати про обмеження швидкості.

«Я вважаю, що потрібно. Тому що особисто я живу біля 25-ї школи, де постійно великий рух транспорту, незважаючи на те, що дорога маленька і постійно йде паркування. І я особисто боюсь переходити дорогу, сама дивлюся по боках, а діти це взагалі… Ризик великий. Я вважаю, що треба постійно про це говорити, ставити знаки», - розповідає Наталія Зубарева.

У «Самопомочі» кажуть: мета проекту «Безпечне місто» - зробити життя житомирян якомога безпечнішим, тож обов’язково проводитимуть такі акції і надалі. Напередодні волонтери нанесли на нерегульованих перехрестях написи «Подивись ліворуч».



































Тэги: Самопоміч, Чиж, Житомир

Схожі новини:


Оголошення на ЖЖ інфо: