Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2017 » Ноябрь » 27 » 17:54:14

Юрій Павленко: Уряд готує небезпечний експеримент над лікарями та пацієнтами, називаючи його «медичною реформою»     Реклама  

27.11.2017, 17:54:14 3279 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Юрій Павленко: Уряд готує небезпечний експеримент над лікарями та пацієнтами, називаючи його «медичною реформою»

На цьому наголосив народний депутат України, голова Житомирської обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко, спілкуючись з журналістами за підсумками зустрічі зі студентами Житомирського медичного інституту.
 

«ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК не голосував у парламенті ні за медичну, ні за освітню, ні за пенсійну реформи. Позиція нашої фракції чітка й однозначна: суть цих реформ – не покращення якості життя і підвищення рівня надання послуг людям, а здирницька політика нинішнього уряду, яка порушує права громадян на безкоштовну медицину і забезпечену старість. Які перспективи чекають на українську молодь після впровадження так званих «реформ»?   як Майбутні медпрацівники не розуміють, чи буде у них  робота і яка ймовірність, що пацієнти укладуть договір саме із молодим лікарем, котрий тільки прийшов на роботу. Так само розгублені і молоді батьки через нововведення в освітній сфері, зокрема 12-річне навчання. Загалом, ніхто із тих, хто зараз працює, не впевнений, чи зможе заробити собі на пенсію та й чи доживе до неї. Складається враження, влада радіє новинам, які лякають пересічних громадян і відволікають увагу людей від економічних проблем та продовження війни на сході України», - зазначив Юрій Павленко.
 

За словами політика, Житомирська область нині гостро відчуває брак лікарів.  За офіційною інформацією, зараз на Житомирщині  укомплектованість посад у медичних закладах становить 75%, а дефіцит фізичних осіб-лікарів – 1437.

Зокрема, наша область забезпечена лише  на 43 % лікарями приймальної палати (відділення), на 47 лікарями-онкологами, на 52% лікарями-лаборантами, на 56% лікарями-психіатрами, на 58% лікарями-педіатрами та лікарями-терапевтами, на 69% лікарями-інфекціоністами, тощо.

 «Аби реформи були ефективними, для їх реалізації потрібно готувати економічне підґрунтя, а не закривати медзаклади і скорочувати працівників.  Експертні розрахунки доводять, що бюджетне фінансування охорони здоров’я в Україні має бути на рівні не нижче 5% від ВВП. Працівники житомирських лікарень цього року вже відчули «турботу» влади про себе. Державної субвенції, яка надходить на зарплату, не вистачає і як результат – Житомир виплачує їм заборгованість зі свого міського бюджету. Тобто, влада, яка формує та виконує бюджет, не справляється зі своїми прямими зобов’язаннями і грубо порушує конституційне право громадян на оплату праці. Парламентська фракція ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ зареєструвала проект постанови про скасування прийнятого парламентом Закону «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів» (№6327), в зв'язку з грубим порушенням Регламенту. Ми робимо все можливе для того, аби ви, молоді лікарі, не відчули на собі згубних наслідків від таких реформ»,- резюмував Юрій Павленко.

Юрій Павленко також зустрівся зі студентами Житомирського державного університету імені Івана Франка та Житомирського державного технологічного університету. Крім того, народний депутат представив у кінотеатрі «Україна» документальний фільм «Будинок “Слово”» про покоління українців митців періоду «розстріляного» Відродження», асоціативним продюсером якого він є.

І.КРАВЕЦЬ

SDC15766


Тэги: реформа, медицинa

Схожі новини:


Оголошення на ЖЖ інфо: