Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2018 » Октябрь » 4 » 12:29:12

У обласній раді прокоментували ситуацію у Довбиському інтернаті

04.10.2018, 12:29:12 3448 1 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
У обласній раді прокоментували ситуацію у Довбиському інтернаті

За ініціативи голови обласної ради Володимира Ширми 3 жовтня у прес-центрі обласної ради відбулась нарада із керівниками інтернатних установ області.

Участь у нараді також взяли перший заступник голови обласної ради Сергій Крамаренко, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, заступник прокурора Житомирської області Віталій Мякішев, директор департаменту праці, соціальної та сімейної політики облдержадміністрації Юрій Прокопець та ін, - повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради.

 Як зазначив Володимир Ширма, поштовхом до скликання наради стали два прикрих випадки за останній місяць: «По-перше, це ситуація з КУ «Тетерівський дитячий  будинок-інтернат», а другий випадок – це по закладу у смт Довбиш».

«Щодо ситуації в Тетерівці – ці речі недопустимі,  - зазначив голова обласної ради в ході наради, - і якщо керівник винен, він відповідатиме.»

А ось у Довбиші ситуація неоднозначна. Нагадаємо, що у Довбиському психоневрологічному інтернаті відбулась зміна режиму, відділення закритого типу стало відкритим . Ці зміни відбулись після перевірки працівниками прокуратури, які знайшли порушення законодавства у роботі закладу. А саме, тримання у закритому відділенні людей, які судом не визнані недієздатними. Зазначимо, що мова йде  про майже три десятки пацієнтів, які мають психічні розлади,  з проявами агресії, а 12 з них потрапили сюди після скоєння важких  злочинів - убивств чи зґвалтувань.

В результаті ці люди тепер вільно пересуваються територією інтернату та селищем, наражаючи при цьому людей на небезпеку.

Отож, за підсумками наради було вирішено створити робочу групу у складі представників ГУ НП в Житомирській області, прокуратури, управління охорони здоров’я, департаменту праці, соціальної та сімейної політики облдержадміністрації та депутатів обласної  ради. «Спільним розпорядженням з головою ОДА ми цю групу впродовж двох днів створимо. Вона має невідкладно напрацювати шляхи вирішення даної проблеми з урахуванням наших можливостей, законодавчих аспектів», - зазначив у підсумку Володимир Ширма.

Також голова обласної ради наголосив, що в області працює 8 установ такого типу як КУ «Довбиський психоневрологічний інтернат» , тож вкрай важливо вже зараз почати працювати над тим, як не наражати на небезпеку персонал закладів та жителів населених пунктів в таких умовах.

Нагадаємо, як повідомляв "ЖЖ" - жителі Довбуша Житомирської області бояться вийти на вулиці після того, як в психоневрологічному інтернаті пом'якшили режим. Медсестри жалуюся, що больні перестали приймати ліки, тому що вживають алкоголь, одна з жителів інтернату вже встигла помитись, а інші встроїли дебош.

1aaaaaaaaadovin2

1aaaaaaaaadovin3

1aaaaaaaaadovin4

1aaaaaaaaadovin5

1aaaaaaaaadovin6

1aaaaaaaaadovin7

1aaaaaaaaadovin8


Тэги: Довбыш, психбольница

Схожі новини:


Комментариев: 1
antonvox
1 Антон Абрамов (antonvox)   • 16:35:00, 04.10.2018 [Материал]

Странная ситуация, держать за гратами нельзя и гулять нельзя. И шо делать?
Оголошення на ЖЖ інфо: