Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2020 » Октябрь » 6 » 18:00:55

Віктор Євдокимов: «Житомир має нарешті отримати діючу зливову каналізацію»   PR  

06.10.2020, 18:21:55 3450 12 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Віктор Євдокимов: «Житомир має нарешті отримати діючу зливову каналізацію»

Дощ, який сьогодні заливає вулиці Житомира, вкотре нагадав про проблеми зливової каналізації в місті. І хоча руху транспорту поки ніщо не загрожує, пішоходи потерпають. Бо навіть оновлена пішохідна Михайлівська достатньо залита водою, щоб добряче промочити ноги. Хоча міська влада й переконувала, що при реконструкції ця проблема буде врахована. 

Мокрі й обурені житомиряни традиційно звинувачують в своїх негараздах міську владу. Чиновники ж виправдовуються, що роблять все можливе, але зливова каналізаційна мережа не справляється. І в свою чергу дорікають житомирянам, що ті викидають в лівнівки всякий непотріб — папірці, пакети, цигарки, пластикові пляшки. Решітки забиваються скошеною та не прибраною травою, опалим листям та іншим сміттям.
 
Робітники КП «Експлуатація штучних споруд» Житомирської міської ради запевняють, що в деяких проблемних місцях чистять решітки по чотири рази на рік. А взагалі в місті є 24 таких проблемних ділянки — вулиця Хлібна, район Промавтоматики, поблизу Смолянської площі, на Корбутівці і так далі. Схоже, весь Житомир — суцільне проблемне місце.

В бюджеті міста на модернізацію чи будівництво нових зливових мереж коштів немає. Але, наприклад, показовий ремонт доріг — досягнення, яке оцінять всі мешканці без винятку. А про зливову каналізацію згадують лише під час дощу.
 

«Ремонт доріг — нагальна потреба в місті. Але зовнішнє покращення не вирішує проблему благоустрою в цілому, — говорить кандидат на посаду голови Житомирської ОТГ Віктор Євдокимов. — Ми латаємо ями чи замінюємо дорожнє покриття, проте чергова злива знову затопить дороги і може призвести до ДТП. Нормально діюча, модернізована зливова каналізація — ознака сучасного та безпечного міста. Крім того, варто пам’ятати, що занедбані дощові каналізації забруднюють водойми. А в водопровідних мережах Житомира тече річкова вода. Атмосферні опади руйнують фундаменти будівель, так само як і оновлене дорожнє покриття. Тож закривати очі на цю проблему — це те саме, як злочинно нехтувати безпекою містян, безгосподарно витрачати кошти і не думати про завтрашній день. Вважаю, що гроші на модернізацію зливових мереж в бюджеті міста можливо віднайти. Потрібна лише політична воля. А ремонт доріг проводити з відновленням, будівництвом чи модернізацією зливових мереж». 



Віктор Євдокимов переконаний, що міська влада має посилити контроль над обслуговуванням дощових каналізацій: «Повноваження місцевої влади дозволяють збільшити видатки на цю важливу для нормального функціонування міста сферу».

Сьогодні в Житомирі існують колектори зливової каналізації протяжністю 84,8 км, а також зливова мережа протяжністю 160 км. Зливову каналізацію заснували у Житомирі ще в 1914 році. В першу чергу роботи виконували на вулицях Іларіонівсmкій (Грушевського) — між Московською (Небесної Сотні) та В. Петербурзькою (Покровською). Це те саме перехрестя, яке першим в місті і чи ненайбільше заливає під час злив. У 1924 році для дощових вод в місті функціонували три типи водостоків: закриті кам’яні (більше 850 м) канали, в яких стінки та верх були оббиті дошками (3136 м) та комбіновані канали з кам’яними стінами та вкриті дошками (майже 750 м). Спостерігаючи за тим, що відбувається в місті під час чергової рясної зливи, складається враження, що ми і досі живемо на початку 20-го століття.

Пресслужба кандидата на посаду голови Житомирської ОТГ Віктора Євдокимова

Тэги: Евдокимов, кандидат в мэры, вибори 2020

Схожі новини:


Комментариев: 12
Sams2
1 Семенюк Александр (Sams2)   • 19:17:52, 06.10.2020 [Материал]

И как теперь? Копаем свежий асфальт, пока не остыл и ещё мягкий?
kozyberda79
2 Наталия (kozyberda79)   • 21:14:19, 06.10.2020 [Материал]

Главное - нажать на боль, а потом, как карта ляжет, будет так же ремонтировать, как предыдущие....главное - до корыта добраться, а там и никто не увидит, сколько бабла мсрубят за "очередной ремнт"
zt-gregori
3 Ігор (zt-gregori)   • 07:05:13, 07.10.2020 [Материал]

"Вважаю, що гроші на модернізацію зливових мереж в бюджеті міста можливо віднайти". а, ну раз вважаєш, то авжеж. десь я це вже подібне чув, тільки на вищому рівні, від однопартійців...
RaID
4 Сергій (RaID)   • 08:26:13, 07.10.2020 [Материал]

Хотілось би запитати чи ота будівля біля політеху, що поруч з бібліотекою і яку почали будувати ще років з 20 тому вже добудована, введена у експлуатацію і експлуатується? А ще дивно спостерігати з боку фасаду сквер, лєд підсвітка, вежа і такі вікна одночасно https://goo.gl/maps/YqgKTrfV1sDdGcSy8
TarasS
5 Тарас Стрільчик (TarasS)   • 10:31:06, 07.10.2020 [Материал]

"Хотілось би запитати чи ота будівля біля політеху, що поруч з бібліотекою і яку почали будувати ще років з 20 тому вже добудована, введена у експлуатацію і експлуатується?"

Иксперд зі стриптизу Сергій-без-прізвища не має 8 гривень на маршрутку №44?
RaID
7 Сергій (RaID)   • 11:23:55, 07.10.2020 [Материал]

Тарас, у Вас схоже дійсно є проблеми, бо вам стриптиз видно там де його немає - рекомендую звернутися за кваліфікованою допомогою до лікарів. Маєте щось сказати по моєму питанню - кажіть.
TarasS
10 Тарас Стрільчик (TarasS)   • 08:39:28, 08.10.2020 [Материал]

"Тарасе", а не "Тарас" - якщо звертаєшся до когось. В українській мові існує кличний відмінок. Це перше.

Срач на тему стриптизу у моєму блозі розвів саме ти та інші такі ж исперди. Замість того, щоб обговорювати ТЕМУ блогу. Це друге.

Як кваліфікований медійник - раджу тобі десь заробити 8 гривень, доїхати до політеху на маршрутці і на власні очі побачити "оту будівлю". А не ставити дурні запитання до ноосфери. Це третє.
RaID
11 Сергій (RaID)   • 13:05:58, 08.10.2020 [Материал]

У Вашій темі ми обговорювали (а не срач) Вашу тему, яку Ви самі у заголовок винесли, а не я. Там це не був офтопік. Якщо вам не подобається фідбек Ваших читачів, то не публікуйтесь або закрийте коментарі щоб не знати чужу думку і немає проблеми. За кількістю плюсів і мінусів до Ваших і моїх коментарів, а також коментарях інших можете зрозуміти відношення до заголовку не тільки моє, але і інших, але Вам плювати на читача, ви кваліфікований медійник, а не те що ми - тупі читачі. У цій темі не було нічого про стриптиз поки не вилізли Ви з якогось стрипклубу і не принесли його з собою, тому не треба перекладати з дурної голови на здорову. Вам подобається срач і ви його за собою таскаєте у всі теми, бо тут це вже срач, бо немає ніякого відношення до цієї теми. Я задав питання по темі, а не прийшов сюди згадати про Тараса чи обізвати його Іспєрдом чи ще якось принизливо. Є що казати по темі - кажіть, немає проходьте повз.
TarasS
12 Тарас Стрільчик (TarasS)   • 19:52:27, 08.10.2020 [Материал]

"Я задав питання по темі"

Ти його задав ноосфері. А вона не схильна давати відповіді на дурні запитання. Раджу назбирати 8 гривень на маршрутку.
forsazh
6 Евгений (forsazh)   • 11:22:34, 07.10.2020 [Материал]

От красавчики. Авария в центре - откомментили, увидели в фб посты про грязную воду в Тетереве - опять коммент, прошли соревнования - мы и тут поспели, дождь в Житомире залил улицы - и опять мы тут как тут, и все эти проблемы Евдокимов и команда знает и главное точно решит, если их выбирут. У меня один вопрос - этих проблем не было год назад, соревнования не проходили два года назад, аварии не случались до этих выборов? Где вы и команда были???
pushistik13
8 Пушистик (pushistik13)   • 18:59:43, 07.10.2020 [Материал]

ждём "спростування" от Никитина.
#задвижки решают.....
Hoakina
9 Марина (Hoakina)   • 20:07:41, 07.10.2020 [Материал]

а можна от це страшне фото прибрати з реклами, бо на ЖЖ заходити не хочеться. Невже не знайшлося більш людяного ракурсу? можна ж дітей лякати, щоб цукерки з буфету не тягали. Ну чисто доктор Лєктор
Оголошення на ЖЖ інфо: