Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2020 » Ноябрь » 11 » 14:45:52

В Украине вводят карантин выходного дня: что закроют уже в ближайшую субботу

11.11.2020, 15:08:27 9018 3 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
В Украине вводят карантин выходного дня: что закроют уже в ближайшую субботу

Кабинет Министров Украины принял решение ввести карантин выходного дня, начиная с 14 ноября. Об этом стало известно в ходе заседания правительства 11 ноября.

Новые ограничения будут действовать два дня в неделю с 00:00 субботы до 00:00 понедельника, передает "Обозреватель".

Премьер-министр Денис Шмыгаль во время выступления отметил, что в течение последнего месяца в Украине фиксировался экспоненциальный рост количества заболевших COVID-19. Следовательно, существенно увеличилась нагрузка на больницы и украинских врачей.
 

"Десятки стран Европы с мощными медицинскими системами вводят новые локдауны. Великобритания, Франция, Италия, Польша, Германия, Чехия - все они идут на усиление карантинных мероприятий, чтобы разорвать цепь заболеваемости. Экономика Украины не выдержит полного локдауна", - сказал глава Кабмина.


"Именно поэтому правительство и Минздрав, вместе с эпидемиологами, аналитиками, представителями бизнеса начали искать оптимальный вариант дополнительных карантинных ограничений. Министерство здравоохранения разработало изменения в постановление №641, которые предусматривают введение в Украине карантина выходного дня", - добавил он.

Правительство возобновит и расширит программы поддержки бизнеса, которые действовали при введении карантина весной.

Речь идет о таких программах поддержки:
 
  • Компенсация части зарплаты рабочих в связи с простоем производства;
  • Выплаты на детей физических лиц предпринимателей;
  • Вместе с Торговой палатой В то же время правительство уверяет, что поддержит предпринимателей разрабатывают упрощенный механизм реализации поддержки в форс-мажорных обстоятельствах в связи с карантином выходного дня;
  • Программа кредитов для бизнеса "5-7-9". Также предложена программа под 0%, которую будет финансировать государство за счет госбюджета.


Что такое карантин выходного дня?


Карантин выходного дня - это жесткие ограничения, которые будут действовать только в субботу и воскресенье. Власти надеются, что это поможет разорвать цепочку передачи коронавируса.

На выходных закроют:
 
  • большинство магазинов;
  • театры и кинотеатры;
  • спортзалы;
  • фуд-корты и развлекательные зоны в ТРЦ;
  • кафе и рестораны будут работать на только на вынос.

Разрешена работа:
 
  • аптек и ветаптек;
  • заправок;
  • продуктовых магазинов;
  • транспорта.


Тэги: украина, Карантин, коронавирус

Схожі новини:


Комментариев: 3
tester
1 Maykivets (tester)   • 16:04:39, 11.11.2020 [Материал]

В спортзалах на вихідних якраз набагато менше відвідувачів, в рази менше, тому - не раціонально закривати спортзали на вихідних.
RaID
2 Сергій (RaID)   • 17:18:42, 11.11.2020 [Материал]

Грубо кажучи, якщо людина хотіла уникати - вона уникала, а хто ходив той і піде все одно, але от тільки тепер замість двох вихідних і 5 робочих днів, лишається лише 5 робочих коли це зможе зробити і якщо людина працює, то це означає що лише після роботи, а не протягом дня у вихідні, а це означає що у будні кількість відвідувачів може збільшитись у вечірні години. А це ніяк не боротьба з коронавірусом коли всі замість того щоб розподілитись у часі відвідують, скупчуються протягом вечірніх годин.
Ивасик
3 Телесик (Ивасик)   • 01:03:13, 12.11.2020 [Материал]

1. Та ніяк на відвідуваності в будні дні не відіб'ється. Як вище і писали - на вихідних люди займались своїми справами, і в спортзали/басейни ходили лише певні особи.
2. Восени і взимку, у вечірні години завжди збільшена кількість відвідувачів, незалежно від коронавірусу. Холод веде людей до спортзалу. Ну і чесно кажучи, зараз вже багато людей хворіє і це видно навіть по спортзалу. Скажімо, постійні клієнти раптово перестають ходити 2 тижні, а потім з'являються. Короче, корона чи сезонне ГРВІ, робить або зробить свою справу, так що здається мені, що ваш прогноз аж ніяк не справдиться.

ЗІ: раціонально чи не раціонально закривати у вихідні - питання спірне. Якщо туди мало на вихідних ходять людей, то ж не велика втрата. Просто хтось 1 відвідування з вихідного перенесе на будній день, або просто скоротить кількість відвідувань на 1-2 рази. І так, спортзали і басейни, як і будь які інші міста, де скупчуються люди, це потенційний ризик. Передаю вітання тим наївним людям, які гадають, що хворі відвідувачі чи тренери не ходят до таких закладів. Ще й як ходять, і чхали вони на всіх інших. І доречі, в тих спортзалах ніхто не дотримується карантинних вимог. Те ще вам повісили санітайзер і площа дозволяє тримати дистанцію - це все галочка для надання дозволу на роботу. А по факту, всі займаються без масок, ніякої дистанції і т.п. Пам'ятаю відос на ютубу, як навесні в штатах почали працювати спортзали: в залі дозволялось знаходитись не більше 30% відвідувачів (від вмістимості), всі відвідувачі навіть вправи робили в масках (натягнутими на ніс) і дотримувались дистанції. Так, жалілись що дуже важко займатись в масці, але казали, що краще так, ані ж взагалі без спорту. У нас же власники бізнесу лише печуться, аби бізнес працював. Формально вимоги виконують, а в реалі - все не так як на бумазі. Об'єктивності заради - така ситуації не тільки в спортзалах, бо ніхто нічого не контролює і не отримує штрафів.
Оголошення на ЖЖ інфо: